Томислав Дончев: Ключът към следващото управление е ГЕРБ

Има риск партиите да станат излишни, смята той
151
Томислав Дончев: Ключът към следващото управление е ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще се опитат да бъдат позитивни, прагматични и освен да говорим с хората, ще търсим локални, регионални измерения и на проблемите и възможности, коментира Томислав Дончев.

"Но най-вече ще търсим тази политическа формула, която ще направи сформирането на управляващо мнозинство в следващото Народно събрание", увери той.

Още по темата
Относно възможността ГЕРБ да отмени решението си да влиза в коалиция с БСП, Дончев обясни, че двете партии имат много сериозни разделение на цели, и на идеологии.

"Омръзна ми темата от вече повече от две години как някой никога няма да работи с някой друг. Особено тази технология на отрицанието понякога се явява причина за съществуването на някои партии. Ние имаме партии, които не е ясно за какво се борят. Единственото, което е ясно, против кого са", посочи той.

Според него БСП не е ключът към следващото управление.

"Скептичен съм по отношение на парламентарно партньорство, по отношение на сформиране на управляващо мнозинство с тях по една проста причина – ние имаме много различия с тях по отношение на идеология, цели и т.н. , но при всички случаи ние трябва да деескалираме напрежението между партиите", коментира Дончев и добави, че ръководството на ГЕРБ ще се пита актива на партията дали могат да отпаднат някой ограничения.

Той предупреди, че има опасност партии да станат излишни, ако няма редовно правителство след следващите избори.

"Ключът към следващото управление е ГЕРБ", отсече той.

"При избори по традиция е редно да се демонстрира оптимизъм, но аз съм разтревожен, защото партиите не успяват да извършат основната си функция. Основната функция на партиите е да материализират желанията и волята на хората. Те не успяват, защото не могат да сформират устойчиво управление, което да формира тези политики, които те са обещали на хората, което е голям проблем. Това означава, че партиите не изпълняват волята на народа. И утре ще се появи глас, който ще каже , че са безсмислени и може би демокрацията не е добър модел на управление", предупреди Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излезли платени дописници пишат ли пишат простотии лъжи невиждани сами си пишат сами си отговарят свърши вашата платени черепи при Слави сте машините вече не можете с нексаджиите да бърниката и олеле викаме крещи лъжем не се напъвайте не вървите при Слави сте
110
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дончев е фантаст! Кой ще гласува за Бойко ли?? Мога да кажа кой няма да гласува:Това сте вие-вие които сте пратени ТУК да пишете измислици и лъжи срещу Б.Борисов!!! Пишете,пишете си,но ние сме усетили и си знаем кой ще ни избави от беднотията и лъжите,които се сипят вече две години!!!
109
3
 
4
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Този пък какъв беше, преди да стане един от поредните безработни български политически лидери ? ЧЕСТИТА ДА ИМ НОВАТА 2023 г. на обикновените българи, които просто никой не може да ги накара да гласуват. На поредните избори на политиците им. Аз просто съм един от тях. От обикновените българи имам предвид, а не от политиците на Българията. СТОЙНЕ.Спечели съм си парите не от спортния тотализатор, а с честен и почтен труд.
108
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
милия макроцефал"Дончев" !..."Ключът" бил в гроп ..?!?!..Ей,фъфльо,за да работи един ключ,той трябва да попадне на подходящата "ключалка" !!..Тикводържанките си мислят,че всъщност държат не ключ,а..ШПЕРЦ и с него могат да отключат сека ключалка...Но както се изразяваше "О"Бже почившия" :..-"Е да,ама не"..
107
4
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Тизи пък какъв беше, преди да стане един от поредните безработни български политически лидери ? ЧЕСТИТА ДА ИМ НОВАТА 2023 г. на обикновените българи, които просто никой не може да ги накара да гласуват. На поредните избори на политиците им. Аз порсто съм един от тях. От обикновените българи имам предвид, а не от политиците на Българията. СТОЙНЕ.
106
4
 
1
 
! Отговори
Василке преди 1 година
Тези от промяната им разказаха играта с политиката и финансите на статуквата. Както и на политиците от партии като Герб, ДПС и БСП. Че, дори и на Гешев от прокуратурата. Колкото и да се мъчат, президентът ги направи обикновени безработни.
105
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб вече е станал излишен, ти също.
104
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ключът към следващото управление е изолацията на ГЕРБ
103
6
 
8
 
! Отговори
Спилбърг преди 1 година
Дончев ще играе главната роля в новия филм за Шрек! Девизът на Дончев е "Далеч съм от мисълта си!"
102
4
 
11
 
! Отговори
Еврото преди 1 година
Петьо Еврото от Специализирания съд заедно с Пеевски са най-големите престъпници в България! Фалшифицират документи, заграбват бизнеси и имоти, изнудват тежко болни хора да прехвърлят пари и злато към техни офшорни фирми! Това се нарича "правосъдие по български" тоест анти-правосъдие. Всичко в държавата е гнило и пропаднало!
101
7
 
12
 
! Отговори
Дончев е фантаст! преди 1 година
Самоувереността на Дончев е смешна. Много интересно, кои ли ще бъдат ония българи - евро-атлантици, които ще гласуват за Бойко Борисов-Строителя на Кремълския поток за Сърбия. Най-вероятно Бойко да отнеме от електората на Нинова, за да гласува все пак някой за него.
100
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ винаги са гледали само в пъпа си, пардон, в пъпа на Буци. Жени ГЕРБ гледат и по-надолу от пъпа!
99
5
 
4
 
! Отговори
Пена преди 1 година
На "изборите" ще избираме между БКП1, БКП2, БКП3, КПСС1, КПСС2... Голям избор! Гатанката е тези политици дето 30 години само крадат и източват как ще почнат изведнъж да живеят честно и как ще въведат закони които ще ги пратят директно в затвора?
98
9
 
10
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
Значи, всички партии са излишни, само видите ли ГЕРБКП били единствени, неповторими, уникални, можещи, знаещи, разбиращи, вечни и, разбира се - Ключът на Всички Ключове към Вселени, Космоси, Времена, Галактики, Богове и Вечности!!!! Абе, пичове - и Бай Тошо не беше толкова нагъл!
97
4
 
3
 
! Отговори
ключа от преди 1 година
килията ли?
96
13
 
7
 
! Отговори
БОЙКО, ВРЪЩАЙ СЕ..!! преди 1 година
МУТРИТЕ НА ПРОМЯНАТА СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА.. ЗАКРИХА СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД И ПРОКУРАТУРА И СЕГА ВСЕКИ ДЕН ВЪВ ВСЕКИ ГРАД И СЕЛО СЕ ИЗВЪРШВАТ ОБИРИ, ГРАБЕЖИ, МИГРАНТИ ПО КЪЩИТЕ..... СТОП НА МУТРЕНСКАТА ПРОМЯНА НА ОЛИГАРСИТЕ...!!
95
5
 
4
 
! Отговори
цицко ицко преди 1 година
пак си е получил аванса от Митрофанова
94
5
 
2
 
! Отговори
естествено преди 1 година
с хартийките биля мой и сами да са си достатачни
93
3
 
9
 
! Отговори
95974 преди 1 година
Не думай?! Ти да видиш!?
92
5
 
16
 
! Отговори
Отличник преди 1 година
Те ГЕРБ още сега са излишни, да не казвам - вредни