Балабанов: Парламентарната демокрация е изчерпана

ИТН ще играел основна роля в следващото НС
28 яну 2023 10:51, Елка Василева
108
Балабанов: Парламентарната демокрация е изчерпана
Снимка: архив, БГНЕС

Бързият опит, който добихме в предишните парламенти, ни показа, че парламентарната демокрация е изчерпана. Това каза пред Нова тв бившият депутат от „Има такъв народ” Станислав Балабанов. По думите му идеята за президентска република, за каквато от партията на Слави Трифонов заговориха, е „една от мечтите на демократичната общност”.

Още по темата
Балабанов обясни, че ИТН е поръчала проучване за нагласите на българите по темата на третата в света социологическа агенция. Резултатите показали, че 53% от участниците в анкетата искат референдум.

Според проучването след предстоящите избори резултатът на ИТН ще е 8.5%. „Ние не просто ще бъдем част от 49-ия парламент, а ще играем основна роля в него”, подчерта Станислав Балабанов. Бившият депутат подчерта две заслуги на ИТН в политиката. „Бойко Борисов може би никога повече няма да бъде министър-председател и второ - логично, свалихме „Продължаваме промяната” от власт”.

Той подчерта, че ако „Има такъв народ” е част от следващия парламент, със сигурност ще иска връщане на ветото за Северна Македония. „В сегашната ситуация, със сегашните действия в Северна Македония, РСМ няма място в Европейския съюз”, категоричен е Балабанов.

Решението дали председателят на партията Слави Трифонов ще се кандидатира за народен представител е лично негово, подчерта бившият депутат. За себе си Балабанов предположи, че вероятно ще фигурира в листите на ИТН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
22
 
! Отговори
Нагли и безбожни са преди 1 година
тези чалгарски индивиди, народа им даде властта в ръцете, те освен, че го измамиха ами и умишлено отказаха три правителства да съставят чрез своите бокLуци за министър-председатели и след тези шашмалогии свалиха законно избрано правителство подкрепени от ГЕРБ и ДПС ! Безсрамни безбожници днес нагло раздават съвети ! Убийци на българщината чрез музика типична за друга религия, а биле "патриоти" тези безсрамници и техните маLоумни почитатели !
14
0
 
35
 
! Отговори
Стоко преди 1 година
Балабанов е син на футболист, който се е преквалифицирал в охранител. За образованието на Балабанов няма информация, то е ясно защо. Сигурно на маса е забавен оратор, който може да грухти по всяка тема и винаги е прав за всичко, но такива в Републиката с лопата да ги ринеш.
13
1
 
25
 
! Отговори
Констатация преди 1 година
ИТН са изчерпани!
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Журналистчето, вашата работа приключи - както и промяната имахте своя шанс но се издънихте, сега вече не се хабете повече и направо се омитате, още не мога да разбера кой гласува за вас и толкова ли са зле хората.
11
0
 
22
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
се е взел на сериозно.То стойка,то физиономия.Дали има памперс,че от такова надуване може и да размирише.
10
0
 
25
 
! Отговори
Гпшп...Тъпото преди 1 година
Балабанче,намери си маратонките и анцуга,с които...обикаляше с микрофончето на...жълтите павета по време на протестите,пак ще ти трябват,защото и ти...семейство храниш.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прасешко излъчване, защо ли ?
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партията на фесовете
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката :човечецът как изплува от пловдивските села до депутат до телевизията на Слави ?А)дядо десе Б)баба от десе В)Тати от десе .Бареков 2
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно това. Фалшивите избори са изчерпали себе си,и е време да се провеждат истински честни и демократични избори,и тогава ще заработи ВСИЧКО. И парламентарната демокрация,и съдебната система,и здравната,и образователната когато народа си върне държавата,и разни мошеници не ставащи за нищо няма да им мине през главите да се кандидатират защото ще знаят,че никой няма да ги избере. В последно верме управялва президента,и ужаса не спира. Президенстка република е диктатура.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този можеше всичко това да го каже много по-просто. А именно: " Аз и ИТН сме изчерпани"
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за пряка демокрация на площада! Махнете чуждите нацистки знамена от президентството и столичната община и си върнете държавата! Само българското знаме да остане пред обществените сгради! Ура за българското знаме!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кога е имало парламентарна демокрация в България че сега да е изчерпана.Парламента е само гумен печат.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типичен представител на Източна Ромелия пловдивска област ,фамилията говори сама по себе си Балабан .Най големите предатели от тези краища и историята го доказала .Пешо коньо е фаворит за предателство с казано ,че България ще развиваща просперира страна в ЕС !Историята никога не греши !
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е мозъчно изчерпан