Съдебната реформа отново спряна

Мнението на народните представители
31 яну 2023 19:09, Росен Стойчев
44

Правната комисия обедини предложенията по Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, които бяха направени от някои политически сили и служебния правен министър Крум Зарков.
Още по темата
Те бяха приети на първо четене през миналата седмица и представляват механизъм за разследване на главния прокурор и неговите заместници, съобщи Bulgaria ON AIR.

Те няма да могат да бъдат разгледани на второ четене, защотo 48-ото НС приключва в петък.  "Продължаваме промяната" отправи критики към всички политически сили, освен към ДБ, за забавянето, а от ГЕРБ-СДС и БСП упрекнаха служебния кабинет.

"Според стандартните правила на парламента най-краткото възможно четене е 7 дни. Народното събрание може да ги съкрати на 3, но това се прави в изключителни случаи - когато няма дискусии и спорове по даден законопроект. Не виждам защо трябва да правим напук и да приемем казаното от г-н Зарков", коментира председателят на Комисията по правни въпроси Радомир Чолаков.

По думите на Румен Гечев от БСП партията е подкрепила предложените промени в съдебната власт, но изтъкна и че служебният кабинет е закъснял.

"Служебният кабинет внесе този закон на 30 декември. Беше много трудно да бъде приет през тези 3-4 седмици", обяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До до 16...по-скоро е самата Севда..Свени се да се афишира с името си и за това използва най-различни "абревиатури"..
19
3
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ПЛАТЕНИ ДОПИСНИЦИ ЗАСТЪПИХА НА СМЯНА И ДРАСКАТ ЛИ ДРАСКАТ ЛЪЖИ ЛЪЖИ ЛЪЖИ
18
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Някой...и кои са изброените от теб?...Па и нящо са обърках:..-Викаш че Каскетя ги е "вкарал в затвора",но в същото време твърдиш,че те /"престъпниците,вкарани в панделата от Каскетя"/ "отмаряли на топлите острови"...?!?!...Друсаш ли се?
17
7
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
СТИГА С ТОЗИ ГЕШЕВ СТИГА С ТЕЗИ ЛЪЖИ ПЛАТЕНИТЕ ЧЕРЕПИ ЗАКРИХА СПЕЦ СЪДА ОСВОБОДИХА ДЕЛАТА НА ОЛИГАРСИТЕ И САГА ГЕШЕВ ТА ГЕШЕВ КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ ГЕШЕВ РЕВЕ СРЕЩУ НЕГО ТОВА СА ПЛАТЕНИТЕ ЧЕРЕПИ БАЖКОВ И СИЕ СЕ СЪБРАХА В ТОПЛИТЕ СТРАНИ ПЛАЩАТ ТУК НА ШЕПА ПРЕВРАТАДЖИИ И ЕТО ТИ БЪЛГАРИЯ РАЗРУШЕНА КРАДЕНА САБОТИРАНА ВЕЧЕ 3 ГОД ЧЕ И САМО СЛУЖЕБНИТЕ ЮМРУЦИ УПРАВЛЯВАТ ЗАТОВА ЛИ РАДИВ ИЗЛЕЗЕ ДА РАЗДЕЛЯ И ДА УПРАВЛЯВА ЕДНОЛИЧНО ШАРЛАТАНИТЕ НАЗНАЧЕНИ ОТ ЮМРУКЪТ РАЗРУШИХА ДЪРЖАВАТА
16
11
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Гешев е единственият, който е вкарал действащ министър в затвора! И то при управлението на ГЕРБ! Гешев е единственият, който вкара милионери и милиардери в затвора! Само че те платиха на Радев да размаха юмрук и да спретне преврат, и сега тези крадци на прехода отмарят по топлите острови!
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало Герб докога ще ни баламосвате Гешев и ББ са от един отбор
14
8
 
9
 
! Отговори
Обикновени хора преди 1 година
ПП и ДБ и БСП ни подписаха смъртните присъди на нас, обикновените хора.Това е леш която трябва да бъде изметена и от парламента и от страната.Трябвз да си много гламав за да избираш тези гггааадддоввеее. Реформатори, така ни реформираха, че цените скочиха три пъти. Боклуццции.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магнитски идва :) Като дядо коледа ще раздава от сърце:)
12
9
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Крум Зарков излезе прав. И в този парламент законът за контрол на главният прокурор ще си остане само до първо четене. А след изборите новото НС ще го започне пак отначало.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От нас хората всичко зависи тези са една шепа лъжци крадци и измамници а ние сме много и много докато сме съгласни това ще продължава
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви е виновен никой друг, ако не правехте селкси номера две седмици с избора на председател на НС можеше и да ви стигне времето.
9
4
 
12
 
! Отговори
Дъй Бъ преди 1 година
и Пръ Пръ бойкотираха кворума умишлено! А уж се борели за съдебна реформа и нулева корупция! Смешници,нямат място в парламента шарлатани и биткойни!
8
5
 
14
 
! Отговори
Хайдеее, преди 1 година
Щатните плювалници пак Борисов им е виновен! А бе в две поредни НС имахте мнозинство,какви ги вършихте, че не приехте закона! Бяхте заети да изпълнявате поръчката на Черепа, за затваряне на Специализираните Съд и Прокуратура!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ефекта на доминото всички го знаем Първата плочка започва с провъзгласилия се за гласа на Бога
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха ясно е че Герб и Дпс няма да си подпишат сами смъртната присъда :) Кака Нинова ви спаси с Веждито хартийките сега и със съдебната колко ли кюлчета си заработи ???
5
12
 
8
 
! Отговори
гневен мъж преди 1 година
докато орангутанът от Банкя не бъде вкаран доживот в затвора,нищо няма да се промени. Гербомаймуните прецакаха всичко,защото знаят,че ако влезе в сила закона за разследване на гл.пр.,само за два дни ще има поне десет сигнала срещу гешака,и ще започне разследване,и неговото отстраняване.Оттам и лавината дела срещу банкянските престъпници, за кражба на милиарди народна пара.И логичната последица-разтуряне на банкянската разбойническа организация.
4
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен....."Славуцата" нито е имал желание,нито минимална възможност да "изчегърта" гроп !!!!!...Закачете си го на ушите!...Това същество беше използвано просто да отвлича вниманието,да прави ЦИРК в НС...И лодката на "статуквото" да си плува необезпокоявана..
3
9
 
7
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Оооо ...да! Докато ГЕРБ и ДПС са в НСъбрание,такава "реформа" забравете да се проведе! Тези 2 партии,бягат като дявол от тамян! Не искат И не искат да се проведе тази реформа! Гешев е явно "знаменита фигура" за ГЕРБ и ДПС! -:((( Ами това е положението българино! Реформата ще се проведе,само ако в следващият парламент,тези 2 партии,излъчат по малко депутати! Как може да стане това ли? Ами ако излезете и гласувате! Гласът на всеки българин е значим! Но само ако излезе и Гласува!
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ продължават де факто да държат всички лостове на властта. Слаеуца не даде да бъдат изчегъртани. От Сараите и Зайчарника не му разрешиха.
1
3
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 година
50% от депутатите са зависими и управляеми от съдебната система и никога няма да приемат никакви промени.