Скопие си самоналожи вето: Политиците ни с остри думи към РСМ

Тома Биков: Няма перспективи скоро да започнат преговори с ЕС
122

Задържаните вчера на границата със Северна Македония трима българи имат забрана за влизане за 3 години. Ангел Георгиев от "Възраждане", който беше сред арестуваните, разказа, че са били бити от македонските власти.

Днес политическите сили у нас остро осъдиха случилото се, а от македонското външно министерство заявиха в позиция, че са предотвратили достъп на радикално настроени лица и упрекнаха София, че не е положила достатъчно усилия да ги спре.

Още по темата
Съдът в Крива паланка постанови и тримата задържани българи да платят по 300 евро глоба за нарушаване на обществения ред и спокойствие. Един от задържаните – депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев, заяви, че парите са платени кеш и в евро, без да е издаден документ. Той се оплака и от нанесен побой в ареста.

"Биха ни, удряха ни с юмруци и ритници отвън до бариерата, след което ни вкараха вътре в самия пункт, пак ни удряха. Вътре в стаите пак ни биха. Бяхме държани в "Деве баир" няколко часа, арестувани с белезници, след което бяхме закарани в Крива паланка, където имаше един изключително фарсов процес. Това е агресия и нарушаване на човешките права от страна на властите в Северна Македония", разказа Ангел Георгиев.

Пред БНР Тома Биков от ГЕРБ коментира, че с действията си Северна Македония си е самоналожила вето за влизане в Европейския съюз: "Това, което се случи вчера и не само вчера, не дава много сериозни перспективи пред РСМ скоро да започне преговори с Европейския съюз", каза Биков.

Недопустимо е езикът на омразата да завладява международните отношения, коментираха и от "Продължаваме промяната". "Сега имаме целия европейски механизъм да работим, така че езикът на омразата да спре и този тип поведения да бъдат недопустими – ако иска Македония да се движи напред към Европа", обясни бившият премиер Кирил Петков.

Докато Северна Македония не промени конституцията си – реални преговори за членство не може да има, заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична България" – Христо Иванов. "България продължава да държи пръста си върху спусъка на въпроса дали Македония ще преговаря, или не", изтъкна Христо Иванов.

В позиция от БСП категорично осъдиха случилото се вчера и отново припомниха позицията си, че България е прибързала с вдигането на ветото над преговорния процес на Северна Македония.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонските власти открито демонтстрират омразата си към българите, а вашингтонските троладжии във форума за да защитят териториалната лакомия на господарите си веднага ги обявяват българите за кремълски провокатори. Колко ниско още можете да паднете?
19
3
 
20
 
! Отговори
Цариброджанин преди 1 година
Србия диктува и до днес в територията отнета от България и така ще е докато има Србия!
18
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възрожденци малко са ги били.Това не са Българи. Това са агенти на Путин.Не бъркайте добрите хора - Българите с тези продажници от Възраждане.Същото е било и по време на втората световна война.Подобни на тези от Възраждане и ВМРО са правили извърщения в Македония и после защо ни наричат фашисти и нацисти.Тези тримата са ударили жена полицай на границата.В България всички политици трябва да осъдят тези Възрожеденци на Русия,а не Македония.Къде живеем ние?В какво се превърща България?
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пореден път не чуваме коментар от Брюксел и Париж, които станаха гаранти по спазване на договора в заманя на отмяна на ветото ни.
16
4
 
16
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Евакуация и специална операция би трябвало да е отговора защото това зло и омраза там само ще ръсте ,като цирей ,не се ли спука и изтиска каквото има няма да стане по-добре !Руснаците правят точно това !Ама ние нямаме нито средствата ,нито армията нито нищо само предатели и краварски нагаждачи !
15
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РСМ е неделима част от България, поне 80% от хората там се чувстват българи и затова е тази бясна реакция на управляващата клика в Скопие!
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От македонска страна се говори, че България има териториални претенции към Македония... не е ли добре да се започне с този въпрос, като им се обясни, че нямаме териториални претенции" - Сърбите добре са ги наплашили, хахахах! Горките макета, не подозират, че 1/3 от българите ги мързи да излязат от жилището, 1/3 пушат трева в Холандия и Испания, а последната 1/3 са пенсионери дето се чудят дали първо да легнат да поспят и после да пийнат ракия или първо да пийнат и после да легнат
13
1
 
25
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Да се направи справка колко БГ паспорта са издадени на БРЮМ - аджийте и да се анулират. Който иска да го запази да целува българския флаг и да рецитира наизуст "Аз съм българче"
12
4
 
21
 
! Отговори
да преди 1 година
цар симеон велики е разгромил това македонско племе чак до адриатическо море......охрид, скопие, прилеп са били български земи! сега те ни бият! благодарим ви, български държавни мъже! да гниете в ада!
11
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж чакаме Путин да ви денацифцира, ама май македонците ще ви денацифицират преди него. Ето няколко чалгари вече ги денацифицираха, повече надали ще посмеят да правят нацистка пропаганда.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах лайфчето как куките ги накачулват и нападат без причина. Доста *** постъпка от страна на куките, ама кво да правиш куките са си без нация, те са като като мечка с цигулар - квото им засвири цигулката. По принцип бих се изкефил македонците да влязат в ЕС за забавата, но техните политици си знаят тяхното и обслужват целите балкани като стриптизьoрки. Това са си проблеми на македонците и на хората живеещи там.
9
4
 
26
 
! Отговори
прост въпрос преди 1 година
От македонска страна се говори, че България има териториални претенции към македония ... не е ли добре да се започне с този въпрос, като им се обясни, че нямаме териториални претенции, вместо да се спори чий е Гоце Делчев и хан Аспарух.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6. И кво пИчели ?
7
1
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
100 години...вето,толкова,колкото са...промивали мозъците им.комшиите от Белград.
6
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По абсолютно същата схема путин денацифицира украйна в източна украйна има 15 града създадени от екатерина втора тоест изконно руски ние обаче не можем да разчитаме на такива действия
5
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Няма перспективи скоро да започнат преговори с ЕС '' ............................. извинете, но от това печели само 'великия Съветски Съюз'.
4
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв срам за копейкаджиите. Хем бой яли, хем си платили ... в евро, в тази омразна за тях валута!
3
8
 
15
 
! Отговори
ТНР преди 1 година
Сърбия и Русия им дърпат конците, а от нашата страна също Русия опъва каиша и няма как тази провинция да миряса. Македония е жива, защото живее на основа която е антибългарска, ако я няма, то държавата им и северномакедонците в нея,ще изчезнат
2
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, защо не отидоха всички от Възраждане, заедно с Костадинчо да изядат боя. Щях да съм толкова доволен.
1
2
 
27
 
! Отговори
БЮРМ преди 1 година
Само истински антибългари могат да кажат на черното бяло!