Нинова иска да се наложи таван на цените на храните

Мерките на служебния кабинет няма да свършат работа, смята тя
8 фев 2023 08:53, Анисия Иванова
70
Нинова иска да се наложи таван на цените на храните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Корнелия Нинова иска да се наложи таван на цените на храните. На страницата си във Facebook лидерът на БСП написа:

"Мерките за намаляване на цените на храните, обявени от служебния кабинет, няма да свършат работа. Решението е таван на цените на продуктите от потребителската кошница.

Още по темата

В цената да се включат разходи за производство, транспорт и 10% печалба. Всичко друго отгоре е спекула. Спекулата не се бори с информационен сайт, а със здрава ръка.

Вижте какво направи гръцкото правителство. Сложи таван на цените по описания по-горе начин. Който ги наруши, му се отнема лиценза и разрешителните за производство и търговия. Резултатът там е налице, пише тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
11
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Да разгледаме следния сценарий: слагат таван на цените, рафтовете по магазините се опразват и то не заради належаща нужда, а за да бъдат продадени стоките по-късно, на черно, на много висока цена. Краен резултат: ниски официални цени, празни рафтове по магазините, единственото място, където ще могат да се закупят стоки (дори такива от първа необходимост) ще е черната борса. Черноборсаджиите не рискуват много, дори и да обявят строги мерки против тях - най-много да се наложи даване на подкуп.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази кака още колко поразии ще напреви за да подмани бленуващи държавата да ги дондурка, за да граби с пълни шепи от кацата с мед? Принуди ББ да направи глупостите с ДДС то на ресторантьорскит услуги, бебешките храни и книгите. Тя ни дозакопа с безумието с ДДС то на хляба. Само в Северозападнала България работят на минимална заплата. В останалата част се водят на такава поради фискални съображения.
30
7
 
3
 
! Отговори
Митко преди 1 година
Пак лъже тая.
29
1
 
17
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 година
Не вярвам на тази женица .Същото говореше и за олиото и нищо не направи .България се нуждае от политици не от фалшиви изрезки
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинче, да въведем и купонната система?
27
2
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Всеки които влезне в политиката, налива бузи и пуска г.з. Робите да му мислят. Поне няма да имат висок холестерол, но няма да имат сили, да бачкат за робовладелците.
26
5
 
3
 
! Отговори
Нинова е Зомби преди 1 година
Ново ВСС кога,престъпника Гешев кога, Полицейската пед.офилия кога, деца войници се използват от МВР за терор кога, масово подслушване кога ще спре, Репресиите срещу неудобни кога ще спрат, Нинова за милиционера Борисов ли работи!? България Франкенщайн ли е?
25
3
 
11
 
! Отговори
бай Тодор преди 1 година
По-доброто средство е да с обложат свръх печалбите, това е пазарно.
24
2
 
3
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Народ който ги избира ама бяха с добра биография и имаше голяма надежда, и тоя последния какъв скалъпен персонаж бе освен сумати неадекватни решения за зрял човек, абсолютно измислен герой може ли да завършиш Харвард с отличен без да знаеш английски български ли са учили преподаватели там да го дипломират.
23
6
 
11
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
коя е тази че ще налага на производители и търговци как да си определят цените.страната е с пазарна икономика,и принципа е според търсенето и предлагането.има и картели.и мафия,и калпави крадливи политици,които ни докараха вътрешната инфлация,и народ който ги избира
22
1
 
6
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
И все пак драстично увеличение за малък период, българския пенсионер мизерстваше без деца които да го гледат, сега може да се издържа, 700 лв за вас са нищо за бг пенсионер са доста.
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък точно Нинова ще ми налага тавани на цените на стоките, които произвеждам и продавам. За мен също електроенергията е по-скъпа. Инфлацията също я усещам. Просто защото ям правилните храни.
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският чорбаджия не иска таван на цените иска само да печели, да трупа за маркови коли, красиви жени и пр.Таван за България е нужен , тук няма пазарна икономика - тя е за богатите държави с големите заплати и пенсии. Тук е беднотия и спекула. В много държави и то в богатите има и диференцирано ДДС тук и това нема.
19
4
 
17
 
! Отговори
До NoirFire преди 1 година
Само дето при 400 лв и да речем олио на цена от 2 лв си купуваш 200 бутилки а при 700 и цена 5 лв си купуваш 140 . При Жан В. татко и майка получаваха с хиляди , но не помня да съм имал богато детство - разберете комунистите от БСП имат единственото умение да фалират държавата . Най голямата грешка на нашя преход е че нямаше лустрация - вижте държави като Чехия и Полша как са - първата работа при техния преход бе да изгонят комунистите от управлението - тук още са в парламента
18
5
 
7
 
! Отговори
До !!!!!!!!!!!!!! преди 1 година
Стига си тролил с глупости - Никсън управлява доста десетилетия СЛЕД голямата депресия . Ако толкоз жадуваш комунизъм - Русия или КНДР те очакват , там демокрацията е само на хартия.
17
4
 
12
 
! Отговори
Фики Фъцмики преди 1 година
Както обикновено Нинива блести с имтелект и добри идеи. Истината е внос на по ниски цени и това е. Само така ще се спре спекулата.
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми комунист - какво да поиска . Нали знаете какво ще се получи при таван , укриване на стока ,спекула и черен пазар
15
6
 
16
 
! Отговори
Чекмеджан ефенди преди 1 година
Демокрацията в България беше възприета като свободия. За 34 години бизнесменът и търговецът преядоха та чак повръщат, през това време обикновеният човек просто обедня безвързратно. Някой каза че никога не сме били толкова богати. Да, някой никога не са били толкова богат, а други никога не са били толкоав бедни.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлацията се помпа от неколкократно увеличените цени на тока. Фирмите, които продават ток са основно свързани с БСП, ДПС и ГЕРБ. Свръх цинично е да искаш другите да намалят печалбите си, а "своите" фирми да правят печалби в хиляди проценти. Обуздайте цените на тока, за да дадете глътка въздух на другите производители, както и да се пречупи ръста на инфлацията.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз исках да приватизирам Техноимпекс,но не ми разрешиха.