Поптодорова: "Магнитски" не може да бъде направен без обстойна проверка

Според нея публикуването на този списък е можело да се отложи
12 фев 2023 22:28, Нели Христова
143
Поптодорова: "Магнитски" не може да бъде направен без обстойна проверка
Снимка: БГНЕС

България получи предупреждение със списъка "Магнитски". Можеше този втори списък да бъде отложен, ако бяха приети съответните закони.

Това каза дипломатът и бивш посланик в САЩ Елена Поптодорова в студиото на NOVA.

Тя посочи, че ако беше приет Законът на Крум Зарков щеше да се "омекоти" оценката за системата, да се даде доказателство, че политическата класа се е "стреснала".

Поптодорова посочи, че включването на Великобритания е важен фактор, защото показва, че се разширява юрисдикцията, която следи незаконните, корупционни потоци и в Европа.

Тя бе категорична, че списъкът "Магнитски" не може да бъде направен без предварителна обстойна проверка.

"Когато говорим за санкционирани лица, то те никога не са само и единствено в много тесен "коловоз". Във всички случаи това има отношение към финансови системи, към въпроси на сигурността", коментира тя.

Поптодорова смята, че "много се стяга примката не само около Прокуратурата".

Не бива да има никакви илюзии по отношение на американските и британските служби, каза Поптодорова.

Поптодорова коментира и проблемите в енергетиката в страната. Тя посочи, че разговорите с "Уестингхаус" текат повече от 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
24
 
! Отговори
Десен преди 1 година
Не я ли е срам.Кариерата на човек,откраднал дори и кламер,би приключила на часа в нормална държава.Нищо против американците,,не е луд този,който изяжда зелника :)..Но тази ми къса нервите ужасно...
58
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само у нас е въэможно крадла вместо да е в затвора да дава интервюта.
57
2
 
27
 
! Отговори
Ни преди 1 година
Забравихме за кремовете на летището! И сега да я реабилитираме! Присъдата на бившия посланик на България в САЩ Елена Поптодорова за кражбата на крем от летището във Варшава влезе в сила вчера, в сряда. Статия в. Монитор от 14 Февруари 2019! Елена Поптодорова беше задържана на летище "Фредерик Шопен" на 27 февруари 2017 при завръщането си във Варшава три дни, след като е установено, че е откраднала скъп крем от безмитния магазин на летището. От материалите, събрани от Районната прокуратура.
56
4
 
8
 
! Отговори
Тая преди 1 година
Убавица е щерка на стогодишната вещица дето съсипа Територията. Хубавото е, че злобния дърт алцхаймер е тежко болен и скоро май ще мре. Не ми е жал. Тези, внуците и, дето през последните години се разпиляха около нея, щели дружно опечалени да я положат в гроба и да спретнат нова левица. Нещо като в оня брадатия виц за бърдака и тружиничките ...
55
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя работата е ясна. Проблемът не е в корупцията, а че повечето от корумпетата подкрепят Русия и войната там. И като страничен ефект внасят нестабилност у нас. А на Щатите в момента точно нестабилност в още една НАТО-вска държава им трябва - Унгария са проруски, а в Турция Ердоган не знаеш накъде ще се юрне. Затова е тоя Магнитски - да се отслаби евентуалното руско влияние преди изборите. Интересно само защо не са ударили директно Борисов, според разузнаването си имат бая мат'риял и за него.
54
0
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Само това ни липсваше.Мнението на крадливото Ленче.
53
0
 
22
 
! Отговори
ъъъъъъъ преди 1 година
България се превърна в бананова република. Кой от където реши ни поучава, акъл дава и ни оценява, като почнеш от ЕС, САЩ, някакъв си Подоляк, съветник на президента на най-корумпираната държава, другарката, превърнала се в госпожа, говореща от името на Америка.Нашите политици мълчат, страх ги е да не попаднат в нечий списк, страх ги е да изкажат собствено независимо мнение. Никой не се интересува от мнението на суверена, доведен до просешка тояга, неграмотен, болен, поставен в безизходица.
52
15
 
5
 
! Отговори
Тези, вторите, преди 1 година
Британците, не напуснаха ли ЕС?! Колко подло! А сега и акъл дават. Все едно на някой в Банания му пука. В тая русофилска държава, където и да се разровиш, който и да хванеш от новобогаташите и да го посочиш с пръст няма да сбъркаш. При всички лъсва топла, дружеска руска връзка. Не искаме да си го признаем, но ние сме си руска република. Троянския кон... Та Шенген ли?! Бъдещето не е розово. Който може да се спасява.
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.....и все повече ще се затяга примката от Щатите и Великобритания около мутрите, които досега крадоха България и живеят охолно на гърба на народа! БНТ е също за разследване, и там колко гербаджии и бесепари отгоре си назначиха послушни журналисти, обслужващи властта, цял живот на държавна хранилка от парите на данъкоплатците...народът обаче спи. Оставка и да си ходят!
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така де, това не е като да забравиш да платиш някое кремче!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас положението е поживьом, увидим, улыбаются се под мустак героите от възстановката на друг стар виц. Онзи, в който ченгето се обадило на шефа с въпроса: Шефе, онзи, дето го преследвам, ме преследва, какво да правя?
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сте чули Герджиков да е заел атлантическа позиция срещу агресията на ***? Не сте. Въпреки свръхочакванията и внушенията на разярени от предателството на десни избиратели крепители на руския орденоносец от Банкя, според които Герджиков щял да бъде много различен президент от Радев, направо негова противоположност. Оказа се противополъжност.
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На въпроса защо самият Горанов мълчи отговорът е: защото всички употребени, като него мълчат. Мълчи Фидосова. Мълчи Цачева. Мълчи ( по съществените въпроси от общото им тайно минало) Цветанов. Мълчи проф. Герджиков. Млъкнаха за мълчанието на Герджиков дори и онези, които вменяват вина на десните избиратели, че отказаха да подкрепят опита чрез професора да бъде върнат на бял фалкон неговият ментор, премиерът от запаса.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предвидимо беше, че лисугерът от Банкя ще влезне отново в ролята на бракониера и ще захвърли като употребен консуматив поредната фигура от своя близък антураж. За него разграничаването от употребените не само не е проблем, а е традиция, начин за оцеляване.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите за ф16 да не са в сметката на горанов бе, амма че сте *** значи. Много сте пирости вие от гроб, честно ви казвам.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Гешев беше канен уж в САЩ че е успешен, а бг съдии са завършили НАТО. Фил Димитров беше в НАТО преди КС.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закона Магнитски не е съдебно решение. Подписва се от президента. Означава едно за попадналите под закона, а именно, вашите мръсни пари няма да минават през наши финансови институции, демек нямаш право на никакви дебитни кредитни карти, конфискация на средства в америка, ако имаш такива, и също така забрана за влизане в Америка.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долу сащ Нюрнберкския съд е измислен от САЩ но нацисти бягат спокойно в Аржентина.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До закона Магнитски Коя ДС е застрашена? Ако САЩ решат утре че 6 милиона бг с заплаха за САЩ, ще ни избият просто ей така без съд.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моето очакване е, че предстоят още задушаващи хватки на американския питон. Той ловува като стяга постепенно жертвата си. Чака я да издиша, за да я притисне още повече. Това предстои да се случи. Ахахахахахахахаха.