ПП се били маскирали, нямали истински евроатлантически каузи

Можело да работят с БСП и "Възраждане" в следващия парламент
189
ПП се били маскирали, нямали истински  евроатлантически каузи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В следващия парламент вероятно няма да има такова голямо евроатлантическо мнозинство. Такава прогноза направи пред БНР Делян Добрев от ГЕРБ.

„Вероятно ще се увеличи подкрепата за „Възраждане“ и тази за БСП. Те играят в синхрон срещу еврото. Това защитава руския интерес“, каза той.

Скъсването с руските зависимости не е причината този парламент да има кратък живот, смята Добрев. Той обаче се съмнява в евроатлантическата ориентация на ПП.

Още по темата

„ПП не преследват истински евроатлантически каузи, а просто са се маскирали като такива. По-скоро може да ги видим да работят с БСП и „Възраждане“ за забавяне на приемане на еврото в България“, посочи той.

Има три закона, необходими за еврозоната, които не сме приели, напомни Добрев.

„Законът срещу пране на пари беше бламиран от ПП. ДБ пък не говорят за него. Може би застрашава някакви интереси , свързани с ПП“, смята Добрев.

Делян Добрев коментира и присъствието на Владислав Горанов в списъка, изготвен по закона „Магнитски“.

„Когато Горанов беше финансов министър, ние влязохме в чакалнята на еврозоната и в банковия съюз. Ако не беше ПП, в началото на тази година, заедно с Хърватия, щяхме да станем член на еврозоната. ДБ и ПП се държат некоректно в момента и извличат политически дивиденти от тази ситуация.  Владислав Горанов напусна всички партийни постове още през лятото на 2020 година“, припомни Добрев.

Вносители на важните решения в енергетиката, които взе този парламент, сме аз и моите колеги от ГЕРБ, напомни Добрев.

„Това е решението за диверсификация на ядреното гориво. Задължихме МС да спре да купува ядрено гориво от руснаците. За 5-ти блок се взе решение да се купува американско гориво. За 6-ти блок ще купуваме френско гориво. Това са важните решения в енергетиката и те бяха взети. Друго важно решение е изграждането на 7-ми и 8-ми блок. След началото на войната е невъзможно там да има руско оборудване. Това беше гласувано“, каза той.

Газът в Черно море може да доведе до енергийна независимост, обясни още Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: делян добревПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
герги преди 1 година
До Дали?Интереса клати феса ??? Остави това прозападно, заводите ни се късат да бачкат на 3 смени .... пара се прави. Но не си забелязал държавата да е забогатяла, нали? А да се запиташ защо дизела е с 0,5ст по-скъп от бензина, като винаги е бил с малко по-евтин???
141
1
 
1
 
! Отговори
до Стефанов 154 преди 1 година
От луната ли падаш, тези за които говориш са ККокор +ДайБГ-то там се наляха паричките от газа,
140
5
 
5
 
! Отговори
ЧЕСТНИ ИЗБОРИ..!! преди 1 година
ГЕРБ ПОБЕДА..!!
139
3
 
4
 
! Отговори
Дали? преди 1 година
Всички може да си дрънкат всякакви глупости, тук все пак не е раша, където за една дума или неправилно дишане и влизаш в затвора, но истината е че Киро изгони 70 руски агенти и даде оръжие на Украйна, когато са имали нужда. Сега дрънканици колкото искаш, важно е какво е направил, а по натовско и прозападно от това, здраве му кажи.
138
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това недоразумение се бие в гърдите ,че са намалили цената на горивата и газта но забравя да каже,че заради тях скочика цените на всички стоки.
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам един въпрос към всички от ПП, ако Гешев прокурора който контролира следващия главен прокурор дали ще поискате да има контрола за контрольора на прокурора, ами ако Гешев е контрола на контрольора на главния прокурор и за него ли трябва да има, благодаря!
136
1
 
4
 
! Отговори
Стефанов преди 1 година
Тоя цър вул ще е в следващата партида Магнитски за слугинажа си към Кремъл. Гледате го сега духовит и словоохотлив, ама не му идва наум, че са се захванали да осветят руските *** точно в сектор енергетика. И след 2-3 месеца главатаря на шайката ще се кълне, че не го познава...
135
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе що му давате трибуна на това недоразумение?
134
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тези на снимката защо още не са в затвора ??? Питам , защото се задава опасността България да плаща неустойка 1 милиард евро ( 2 милиарда лева) заради безумието и глупостта на тези две лица !!! Трябва да са в затвора, защото ще избягат извън България и няма да си платят!! А може и партийката им да плати тези 2 милиарда!
133
9
 
7
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Крадците от ГЕРБ не спират да лъжат и обвиняват ПП!
132
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ами каде са тръгнали срещу тиа акули де хи ядат от векове,но е похвално да се опитат да лапнат нещо....
131
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама измамници.............
130
1
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Такива като не са депутати, и са само на изпарения, забравят за депутатските масрафи, и разбират как живее народа
129
1
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Защо не каже какво стана със средствата, които се полагат на всеки български гражданин от неплащащите Лукойл, които докато държаха властта, си бяха все неплащащи, колко месеца още ще чакаме всеки български гражданин да си ги получи.Скоро прокурора ще е друг, и всички престъпници в затвора.Партията на безпартийните се създава скоро.Защо не каже какво стана, с безусловния базов доход, швейцарските минимални пенсии,и швейцарските минимални заплати, и тнт
128
4
 
2
 
! Отговори
от ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Ние няма да сме предатели,не сме евро-анали,никой не може да ни диктува какво да мислим.Жената трябва да се нарича МАЙКА.Само допълвам,че ако няма мъж и жена,няма как да се създаде нов живот.Не учете децата си на педерастлък,няма да имате внуци.
127
1
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Най-актуалната евроатлантическа кауза в момента е изготвянето на еврокайма и евроколбаси от ***, молци, комари и едрите зелени мухи, кацащи по преработена храна. Ей тва сте вие евроатлантиците.
126
3
 
2
 
! Отговори
Крива Джука преди 1 година
Стига западна пропаганда! Следете телеграм каналите: Осташко! Важное, Colonelcassad, Рыбарь, Повернутые на Z войне, СОЛОВЬEВ, Союз Добровольцев Донбасса. Също така гледайте предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru. Ако запада и неговите БГ маpионетки са Ви блокирали каналите и телевизиите, това работи отлично с ви-пи-ен прокси браузер.
125
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Те са с много маски, хамелеоните са нищо спрямо ПП. Но скоро ще лъсне гъ-а на ***-й-му--ната
124
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 ГОДИНИ ГЕРБ НЕ НАПРАВИ НИЩО И ГОНЕШЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ.
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пробългарска кауза, кога ще има герберундели ? За слугинажа и политкоректното надупване в посока, Козяк всички знаем и виждаме!!! Плашилото Русия, което все размахвате плаши до време...Сега на всички е ясно, кой е всъщност основния проблем в страната и кое е важно и на дневен ред - определено не евроатлантизма и гръмките умнокрасиви лозунги...Ще го разберете по трудния начин!!!!