Лидерите губят доверие, само Борисов си възстановява част от одобрението

"Маркет линкс": Рейтингът на Румен Радев е спаднал с 10%
14 фев 2023 10:50, Нели Христова
381
Лидерите губят доверие, само Борисов си възстановява част от одобрението
Снимка: БГНЕС

"44% са готови да излязат да гласуват на изборите. 18% са заявили, че по-скоро ще гласуват, а 12 на сто от анкетираните не знаят. 8% са дали отговор "по-скоро не", а 18% категорично са заявили, че няма да гласуват". Това показват данни от национално проучване, финансирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1067 пълнолетни лица между 14 и 22 януари по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

47% от анкетираните не искат коалиция между ГЕРБ, БСП, ДПС и БВ. Останалите 20 на сто не знаят, а 33% са съгласни на коалиция между въпросните партии.

Проучването показва, че всички лидери губят доверие, но Бойко Борисов е успял да възстанови част от одобрението към него.

За първи път доверието в президента Румен Радев спада с над 10%, показват още данните. Към момента доверие към него изпитват 39%, а недоверие - 41%.

"Понастоящем става видима амбицията на Радев да завладява нови властови територии, което е и причина за неговия резултат в проучването по отношение на доверието", коментира социологът Добромир Живков.

Избирателната активност на 2 април вероятно ще е близка до тази на 2 октомври, прогнозира още той.

Служебният премиер Гълъб Донев се радва на 24% подкрепа, а недоверие към него на този пост изпитват 41 на сто.

Прави впечатление, че одобрението към Стефан Янев - 18%, е по-голямо от това към Кирил Петков - 16 на сто. А това към Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Христо Иванов е напълно еднакво - по 14%. Към Слави Трифонов е 8 на сто.

Костадин Костадинов на "Възраждане" буди симпатиите на 16% от българите, също толкова е доверието към Асен Василев (16%) .

Общо над три четвърти са недоволните от състоянието на страната, показват още данните на "Маркет линкс".

Всеки 5-и оценява материалното си състояние в позитивната част на скалата.

Избирателната активност на 2 април вероятно ще е близка до тази на 2 октомври, прогнозира социологът.

Изследването е финансирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1067 пълнолетни лица между 14 и 22 януари по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Колко време дб - крепиха орехчетата на бойко като реформатори защо не каже - бойкиев дето бил наужким против герб
220
7
 
9
 
! Отговори
НЕ ГЛАСУВАМ.. преди 1 година
...ЗА ЧЕРВЕНИТЕ СВИ НЕ!!!
219
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бсп е аут, дб е аут, чалгаря е аут, дпс си вземат същото, *** си вземат 10 % и Бойко пИчели - тва е - накойто не аресва - чао
218
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При 30% гласували за партия или коалиция, ГЕРБ-СДС ще имат около 30% от гласовете, но при 60% гласували ще имат 17% от гласовете. Ако гласуват 80%, ГЕРБ-СДС ще имат 13% от гласовете.
217
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резултатът от изборите се решава от негласувалите за партия или коалиция. Колкото повече са те, толкова по-голям ще е процента на спечелените гласове на ДПС и ГЕРБ-СДС.
216
5
 
6
 
! Отговори
Пп дб преди 1 година
Според мен тия протести на бойкиев бяха исценирани от герб уж има опозиция - всички добре знаят че герб смаза всякаква опозиция след като дойде на власт преди годиниА христо беше при баце храненик много време и трябваше да вьрне жеста даже му беше министър
215
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце знае как се играе тая игра - той стар коцкар и хитряга, изчака ги да се наиграят и самозакопаят и ей го печели все повече и повече - давай Баце мачкай.
214
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая мутра докога ще е на свобода....??
213
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното е десните проевропейски партии да започнат да работят заедно, защото ... 16% одобрение за Капитан Копейкин е тревожен сигнал, сигнал, че за 16% от българите демокрацията не работи и единственото спасение e путин да дойде и да превърне България в донбас. Ако това искате - гласувайте за възраждане.
212
4
 
3
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Според мен тия вдигаха пушилка за да позакрепят силно расклатеното доверие в герб след толкова сигнали за злоупотребиМоже да е било идея на баце която е вьзложил на христо бойкиевНе ми изглежда реално от дб да са го измислили
211
0
 
5
 
! Отговори
gg преди 1 година
какви лидери уе?!? Всички са едни и същи ***!!! Лидери- ха ха ха
210
4
 
8
 
! Отговори
До 230и преди 1 година
Колко си забавен ! Чакай да се почеша малко, за да се разсмея. Че не разбрах кога трябваше да ми стане смешно ?! Иначе с твоите любими от Пълен Провал и Де.е Бе. Какво всъщност сътворихте от както ГЕРБ не са на власт ? Освен че съсипахте и това което работеше. Сега по добре ли живеете от преди две години ? И пак ли ще скачате и опикавате Орлов мост ? А с чегъртането докъде стигнахте ? Освен че изчегъртахте себе си, в крайна сметка ! Сега ГЕРБ ще ви отнесе като бързия влак цинкова кофа на релсите
209
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Много ми е кеф, че другарката Корни разби БСП. Ако минат 4% ще е чудо :))))))))))))) Дето казваше П.Стоянов - разбити авари :))))))))))))))))))))))))
208
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Б.Б. за мен е светец - ненапразно няколко папи, архиепископа, патриарха и светци са го галели по теметои им е целувал ръка. Той е като Слънцето. Той е пътят който следваме когато сме изгубени и заблудени и когато трябва да излезем от блатото. Той е Истината която озарява тъмнината и громи лъжата и потисничеството.
207
5
 
5
 
! Отговори
Цецо герб преди 1 година
Предизборното мото на герб трябва да е За всеки апартамент асансьор и за всеки по милионГарантирано от герб - видими резултати
206
10
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Цецо ни оправя , горанов ни оправя , кмета на симитли ни оправя , бойко ни оправя - много ми дойде
205
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не знам защо още не са го включили бянкянския в списъка Магнитски...
204
5
 
9
 
! Отговори
ЛИДЕР Е БОЙКО.. преди 1 година
ДРУГИТЕ СА ШАМАНДУРИ НА АРЕСТУВАНИТЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ.....
203
3
 
10
 
! Отговори
КЮЛЧЕТАТА СА ЗАКОННИ преди 1 година
БОЙКО Е ШАХМАТИСТ - ПУСНА ГИ ДВЕ ГОДИНИ В НАЙ ТЕЖКИТЕ ВРЕМЕНА ДА СЕ ОСЕ.АТ ЕДНО ХУБАВО И ПАК ДА БЪДЕ ИЗБРАН, ЩОТО СЕ ВИЖДА С ПРОСТО ОКО, ЧЕ ДРУГИТЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ. НИНОВА ОТ 10 ГОДИНИ ДРАПА ДА СТАНЕ ПЪРВА И УСПЯ.... БСП СТАНА ПЕТА? ДРУГИТЕ ПРОЕКТИ, КАТО НА БАРЕКОВ, ЯНЕВ, МАЯ, БАБИКЯН, ВОЛЕН, СИМЕОНОВ, ТРИФОНОВ, КИРЧО ... СА ЗА ПО 7 МЕСЕЦА, НАЙ МНОГО ГОДИНА!
202
2
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Еми бойко нали вече ни оправи колко пьти стига толкова имам болки отзад а няма нужда повече