Георги Панайотов: Пълна глупост е да се твърди, че България има господари

Празникът 3 март се отбелязва по много начини в САЩ
3 мар 2023 10:18, Нели Христова
97
Георги Панайотов: Пълна глупост е да се твърди, че България има господари
Снимка: БГНЕС

За първи път в столицата ще бъде осветен в бяло, зелено и червено мостът "Фредерик Дъглас" - един от най-големите в града, голямо архитектурно съоръжение на река Анакостия. Освен това кметът ще излезе с прокламация, в която ще обяви 3 март за Ден на България във Вашинтон. Това каза  посланикът на България в САЩ Георги Панайотов.

Според него мостът ще светне в 6:30 ч. местно време. "Гледката ще бъде най-добра в 19:30 ч., така че използвам възможността да поканя всички наши сънародници. В прокламацията пък има специален акцент за ролята на българската общност за културното многообразие в САЩ", обясни той.

Празникът 3 март се отбелязва по много начини в САЩ. В българските училища във Вашингтон се провеждат тържества - те съчетават три дати в една - 1,3 и 8 март.

По думите му е пълна глупост да се твърди, че България има господари. "Ролята на Русия не е спорна. За мен най-красивият български празник винаги е бил 24 май. Той е свързан с образованието и мъдростта, и с факта, че България е дала на света азбука", смята посланикът.

Панайотов уточни, че няма информация за списък "Магнитски 3". "България знаеше много месеци преди оповестяването на втория списък, че ще има наши граждани и фирми, не знаехме кои са и кога ще го направят. Дали за трети път ще се случи, няма как да знам. Това е политически акт, така американското правителство прави анонс към България", заяви дипломатът пред NOVA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
30
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Поредният отцепродавец
38
2
 
34
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Тоя лъже като англосаксонец!
37
2
 
25
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Пълни лъжи са твърдения като твоето, че територията си няма господари! И всъщност не на един, а няколко господари се кланяш ти и останалата продажна клика от ***, наричана бг политици!
36
1
 
34
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 1 година
Aбe ниe знaeм, чe нямaмe, aмa rocnogapитe gaли знаят тoвa? Tyй e въnpocът...
35
1
 
23
 
! Отговори
wseki преди 1 година
Българските управници ИМАТ господари, макар че им е забранено да казват това. Надявам се тези господари да се провалят и да изчезнат от позицията си. Това обаче трябва да стане по наша инициатива.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът като индивидуалност няма господар!
33
1
 
21
 
! Отговори
гъбарко преди 1 година
Аман от лъжи!
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе с осветяване на мостове няма да станем по-свободни. Ниикой не е казвал, че България има господар. Вие имате господари, а тъй като сте ни "лидери" следователно и ние имаме.
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България отдавна е колонизирана и върти опашка на господари и на запад и на изток. Златото ви концесионирано за жълти стоъинки и бонбонки за местната двтска градина. Какво по-голямо доказателство за това. Земята изкупена от турски и китайски фирми. Заводите и те изкупени за 1 лв. И продадени за скрап И т.н.
30
1
 
36
 
! Отговори
добро куче преди 1 година
вземи сега тази пържола и се разкарай, че пречиш, чиба.
29
1
 
42
 
! Отговори
Няма да успеят преди 1 година
Проблемът на краварите е, че българите са русофили. Това е непроеодолимо за тях препятствие в завладяването на страната ни.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гошо,Панайотов,ти *** ли си бре?Що се прайш на ущипана мома?
27
28
 
1
 
! Отговори
Вечна дружба преди 1 година
Да живее Америка !!! Родината на Boeing Harley Davidson Levi's Coca Cola Philip Moris JP Morgan Mac,Donald's ,Ford,Procter and Gambel и още много други световни гиганти
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами откачените Урсули,Борели ,Шолцове и тем подобни използвани предпазители,ами Бай Дън ,който не знае от къде е какви са бе со пол?
25
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като слугуваш значи имаш и господари...логично нали...!!!
24
18
 
3
 
! Отговори
Deutschland преди 1 година
Браво на Янките за инициативите във Вашингтон.Това особено внимание ,показва само едно.БГ е изглежда стратегически важна за американската политика. Не съм чул или прочел за подобни инициативи за Хърватия или чехия примерно Да не говорим за някоя балканска страна.
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна глупост е да се твърди,че България няма господари,но от един оли го френ какво друго да очакваш.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквун ходи на отчет и инструктаж три пъти в седмицата. Няма да казвам в кое посолство, че постоянно ме блокират.
21
1
 
9
 
! Отговори
Краси преди 1 година
33г.след фалита на комунизЪмЪ в САЩ е посланик комунист-завършил в Москва!Изпрати го ЗКПЧ-то Гълъб,Гълъб го назначи комуниста Радев,комунистът Радев го избраха "умните" българи!ТРА-ГЕ-ДИ-Я!
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах сега репортажа и се пукнах от смях. Тия от нова се изприщиха жални. Местеха камерата да не се виждат руските знамена, но бяха толкова много, че не им се получи. Пълен смях. До къде са способни да изпаднат платените в България, в опита си да изопачат историята и реалността