Гълъб Донев: Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица

Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка, заяви той
Обновена: 3 мар 2023 15:20 | 3 мар 2023 12:34, Нели Христова
78
Гълъб Донев: Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица
Снимка: БГНЕС

Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка. Всяка педя земя тук разказва драматичната история на българската свобода, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев на връх. Св. Никола – Паметникът на свободата, където се проведе тържеството по случай 145-ата годишнина от Освобождението на България, предаде БГНЕС.

Да носиш България в ума и сърцето си не е отживелица. И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа. Които ще се отрекат и ще загърбят личните си интереси и стремежи и ще се отдадат на общонационалната кауза за свободна, независима и силна България. Това е наследството, което ни завещаха опълченците на Шипка, подчерта Донев.

Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм - с вяра в сърцето, смело, но тихо, защото под нозете ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до последен дъх. Днес, когато честваме 145 години от Освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора свобода или смърт, избраха България, каза още Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Велика заблуда е,че русия е освободила България от турците.Все по-често трябва да се пише колко български опълченци,колко украинци,румънци и финландци са оставили костите си на този връх,обръщайки хода на войната, и колко тона злато сме заплатили на русия в знак на "благодарност" за последвалата "свобода".
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са знаели, Просията е голяма, алчна и глупава, затова са се направили, че верват на уверенията им за безкористност. Руснаците пък са си мислели, че лъжат останалите велики сили - веднъж да стъпим на Босфора, там ще си останем. Само че войната се е развила така, че е трябвало да се задоволят само с Княжество България и Източна Румелия. А след някое време и оттам са ги изритали. А в суматохата се д състояло Третото Българско Царство.
33
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Гълъбе, Гълъбе заради точно такива като теб народа масово бяга и ще продължава да бяга от милата ни Родина!!! Докато начело на държавата са открити родоизменници и предатели няма да се оправим!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зкпч-то се опитва да мисли, но не му се получава.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до "Недей да смесваш 19 с 21 век" Ми тогава не се опитвай да смесваш станалото между Русия и Турция през 19 век със съвременна България!
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11 Щото не е била "освободителна" затова.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти втушки *** виж как днес реално децата на ония комунисти ни вкараха в ЕС.Копието на СССР.
28
4
 
2
 
! Отговори
Пич преди 1 година
"Ами защото те са воювали бе.Австрийски ли да има, дето не искат голяма бг държава" Хахахаха, защото руснаците са искали "голяма бг държава"?? :))) Я прочети малко дали Русия е била съгласна със Съединението, после дали не са искали комунистите да ни правят федеративна република, и т.н. Кога Русия изобщо ни е помогнала с нещо не, иимбецил недоучил?
27
4
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Гълъб Донев е член на военна хунта, пропутински настроена, която сега се опитва да смени курса и да мимикрира. Гълъб Донев е бивш комунистически ЗКПЧ. Какво общо мога да имам с него? Те участваха във войната на страната на Фашиска Просия и я загубиха.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами защото те са воювали бе.Австрийски ли да има, дето не искат голяма бг държава.
25
7
 
1
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Защо за поредна година се търпят чужди агенти с руски знамена на върха? Включително и със знаме на руската империя? Това празник на руските завоевателни войни ли е, или е празник на българското освобождение? Докога ще се търпят подобни провокации на този ден?
24
1
 
4
 
! Отговори
11 преди 1 година
Аве, Редакцията, защо сте премахнали части от речта на премиера? Явно не ви изнася, че е имало "Руско-Турска, освободителна за нас, война"?
23
1
 
2
 
! Отговори
до преди 1 година
Недей да смесваш 19 с 21 век и Сан стефано с ЕС.Жалко и смешно е.Не може да смесваш идеал от 19 век с идеята да пътуваш в Европа.И след 1878 е можело да се пътува свободно.Едва след ПСВ нещата се попроменят.Не смесвай така нещата, защото ставаш като комунистите от преди 89г.Сега ЕС ви е СССР и пишете глупости като Палангурски и Пламен Павловците от ВТУ.
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до русофобите "англосакссите ви унищожиха и ви взеха земите и ги дадоха на други" Точно "освободителката" Русия даде Северна Добруджа на румънците и Западните райони около Пирот на Сърбия след като ни "освободи". Русофилите МАСОВО ФАЛШИФИЦИРАТЕ ИСТОРИЯТА НИ.
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Криворазбраната свобода, да ви управлява военен диктатор и недемократично, неизбрано от никого правителство и циганскиОркестър Кукубенд парламент. Това не е никаква България, а е Чалгария.
20
1
 
7
 
! Отговори
до русофобите преди 1 година
кой ви освободи бе mърши краварите ли ви освободиха добре че бяха руснаците, иначе този манталитет и днес щяхме да си ходим с турските питури,англосакссите ви унищожиха и ви взеха земите и ги дадоха на други
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 "Вижте , Сан Стефано е идеал на българите и до днес." Сан Стефано е морков, с който руските имперски интереси са ни манипулирали. Реалността е, че едва след като влязохме в ЕС, и България се върна там, където й е мястото, Сан Стефано на практика е реализирано. Българите са свободни да ходят навсякъде, където са били теориториите на "сан стефано" а даже и на териториите на Симеонова България. Разбира се, "родолюбците" русофили със зъби и нокти драпат това да не е така.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте , Сан Стефано е идеал на българите и до днес.А до 1944 е и оперативна задача на всички български правителства, затова сме водили всички войни от освобождението до ВСВ.И като всеки идеал има нотка на неосъщтественост.Но това не значи, че Русия ни е измамила , както твърдят тука разни ВТУ ""учени.Русия си е сключила договора с Австрия, за да си осигури дипломатически войната.Впрочем на Берлин, Русия се обижда на Германия и Австрия , една от причините за ПСВ изобщо.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 "Който прилага русофобски изказвания днес да иде в църквата в Батак!" Който "прилага" русофилски изказвания днес, да чете казаното от Левски, Ботев, Раковски, Захари Стоянов, Стамболов и т.н. и ако не му стига , да отиде на мемориала на концлагера в Белене.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отживяхме го благодарение на свободата