Разследвания за корупция сред политици, Демерджиев: Ще има изненади

Част от производствата са под наблюдението на Европейската прокуратура
Обновена: 5 мар 2023 15:16 | 5 мар 2023 14:15, Камелия Цветанова
142
Разследвания за корупция сред политици,  Демерджиев: Ще има изненади
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Част от водените у нас производства за корупция сред политически фигури са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба с европейски средства. Част от проблемите, които констатираме по пътищата (пътните настилки - б.р.) също са в тази графа. Една част от проверките, които извършваме, ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а друга - на европейската. Спектърът е доста широк - не говорим за политици от една политическа сила. Най-коректно е да бъдат обявени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада от съобщаването на имената". Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Още по темата

"Има разследвания за некачествено строителство на пътища и ще има, тези проверки ще продължат. ... Тестваме достатъчно големи участъци от пътищата и това, което се установява, е смущаващо. Установява се липса на достатъчно положен материал, неспазване на технологичните норми, установява се, че част от вложения материал е некачествен", коментира служебният министър на вътрешните работи.

По думите му обясненията, че дебелината на асфалтовата настилка е намаляла заради износване, са "нелепи и едва ли могат да подведат здраво мислещ човек".

"Ние не правим проучвания или проби, а правим проверки по линия на това дали е извършено престъпление и водим досъдебни производства. Съжалявам, че това някои хора ги притеснява, очевидно се поражда истерия. Проверките ще приключат и резултатите ще бъдат оповестени каквито са. Говорим за проверки и производства, които вървят по реда на НПК. Нека да се разграничават нещата. Знаем как да действаме и ще спазим закона. ... Нарушенията са много и най-различни. Нашата цел е да проверим кои от тези нарушения съставляват престъпления и там, където има такива, те да бъдат внесени в прокуратурата, за да може да бъде повдигнато обвинение и да внесе обвинителни актове в съда", каза той.

В предаването "Неделя 150" Иван Демерджиев коментира и започналата предизборна кампания за вота на 2-ри април.

"Хартиената бюлетина вдигна интересът на лицата, които купуват гласове. ... Има първите производства, които са образувани. Анализирали сме рисковите секции, анализирали сме слабостите при провеждането на предходните избори. Сега сме се подготвили. Това ще даде по-добри резултати", посочи министърът.

Служебният министър на вътрешните работи съобщи, че мигрантският натиск е увеличен с 40% спрямо същия период на миналата година, "а миналата беше рекордна с три пъти по-висок натиск спрямо предходните години".

"Натискът се засилва по отношение на цяла Европа. На изключително изпитание са подложени Гърция и Италия. Европейската комисия предприема мерки и радостно е, че България е във фокуса на тези мерки. Предстои да се реализира съвместен проект, въпрос на седмици е да започне неговото изпълнение, касае се за техническо обезпечаване на 110 км, които не са обезпечени по никакъв начин в рамките на 10 години натиск. Касае се връщането на щатовете на Гранична полиция, които бяха намалени с 2000 през тези 10 години, докато мигрантският натиск нараства", каза той.

Демерджиев съобщи, че вече 453 щата са били възстановени с наличен ресурс на МВР, от тях 63-ма служители вече са обучени и работят в структурата на Гранична полиция.

Какво още каза Демерджиев за трафика на мигранти вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова нелегални мигранти е ясно, че Демерджиев е част схемата.
26
0
 
11
 
! Отговори
Корумпиран преди 1 година
Г-н аз бях точен с парите трябва първо да започне от себе си.
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко извика бившия кмет на Габрово Томислав Дончев защото той имаше опит в "усвояването" на Евро фондовете. Имат там един екип който отговаря за тия далавери дето пълнят чекмеджетата и партийните каси. Организирана схема за която са вербувани строителни фирми от цялата страна. Къде са разследващите журналисти да изкарат истината? Тия неща са ясни от 10 години.
24
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко когато беше кмет на София един приятел бизнесмен ми разказа как крадат милиони от асфалта. Организирана схема в която участват големи строителни фирми и бизнесмени от цялата страна. Бойко работи за тях! Те го направиха политик за да им помага в далаверите отвътре. Това беше 2006г. После 2009г. ГЕРБ спечели изборите и Бойко стана премиер и пред 2010г строителството на пътища стана приоритет номер едно на държавата. Бойко всяка седмица ходеше да реже лентички на построени участъци.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааа от 30г. нито една изненада,ай сиктир.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тумба...лумба...ихууу...и после тихууСлед намазване на филията ..Тати каза: че ще ми купи колелото(Ам друг път....)
21
1
 
8
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
Кога бе ОНЗИ, ще видим един ха.й.д..у..к разследван и осъден !?!?!?!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От немай накъде и заради Европата и Америката ще спретнат с много зор размотаване връщане напред назад,с топане за давност някое и друго дело...и я познайте кой ще го отнесе ако реално Кешеф благоволи - някой назначен на държавна софра бушон дет са му казали да подписва и да не се притеснява щот навсякъде са "наши хора"..
19
4
 
9
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Хвалипръцко...
18
3
 
11
 
! Отговори
Изненадата преди 1 година
Ще внесат много обвинителни актове и накрая ще се окаже че никой за нищо не е виновен. Може дори да обвинените несправедливо да осъдят държавата да им плати неустойки за уронване на престижа. Тоя филм сме го гледали вече! Не може да обвиняваш политици и да преследваш корупция без да си направил преди това реформа в съдебната система.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще са изненадите след изборите ли?
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КуРупция е всички които не "помагат" на Влади, Теменужка,Менда,Томето..за "топлоизолацията" на долапите ми:-(ЧЕКМЕДЖАН)
15
1
 
7
 
! Отговори
МакНиктски преди 1 година
ще има изненади...означава, че нашите няма да ги пипат. пак.
14
3
 
7
 
! Отговори
мислещ преди 1 година
Изобщо не вярвам, че ГЕПБ, ДПС, ПП, БСП ще се разследват, а че са крали знаем.
13
4
 
11
 
! Отговори
ъ преди 1 година
Въпрос към поддържащите банкянската шайка:Считате ли,че сте нормални?
12
0
 
11
 
! Отговори
незнаен преди 1 година
Политическите фигури крали наши и европейски средства от 20 ГОДИНИ , гледай да ги арестуваш преди да отлетят за Дубай както Божков. Само 1 % политици ще останат дето не са се добрали до краденото.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИ ВНИМАВАЙ ТЕБ ДА НЕ ТЕ ИЗНЕНАДАТ,ЗАЩОТО МНОГО ЧЕСТО ГОЛЕМИ БОРЦИ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА СЕ ОКАЗВАТ ОПЛЕТЕНИ В НЕЯ...ТЯ Е НА МНОГО НИВА ,СЛОЖНО СТРУКТУРИРАНА И СЕ ОКАЗВА В ЕДИН МОМЕНТ,ЧЕ ТОЗИ КОЙТО СЕ БОРИ СРЕЩУ НЕЯ Е НАЙ-КОРУМПИРАН!
10
0
 
5
 
! Отговори
ама верно ли? преди 1 година
Ама вие верно ли си мислете, че ако нямаше корупция, часника който ви е наел ще ви плаща повече, че ще плаща по-висок наем за стоката която е наел от пазара на труда? Или че търговците ще продават стоките по евтино?
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупцията в България е джудже в сравнение със страни като Холандия, Белгия, Германия и Италия, да не говорим за корупцията във висшите етажи на Европейските институции!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тая пушилка и вземете почнете да работите! Слепи ли сте или не виждате какъв е дневният ред на държавата и на нейните поданици?Хаосът,инфлацията и дивата спекула това са нещата които трябва да бъдат решавани!