Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит

"Как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира"
19 мар 2023 15:25, Елка Василева
345
Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит
Снимка: архив, БГНЕС

Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията във Велико Търново, предаде БГНЕС.

Още по темата
Борисов предупреди, че, „ако сега не победим и не направим правителство, при следващи избори няма смисъл да правим агитация“. Той заяви, че за тези 2 години, в които не е на власт, има пълен застой и нищо не е направено за подобряване на инфраструктурата и условията на живот както на Велико Търново, така и на жителите на цялата страна.

„АМ „Хемус“ щеше да е стигнал до възела на 20 км от вас, между Плевен и Ловеч беше почти готова и трасето до Търново съм го минавал, затова строяхме ин хаус процедури, защото сте безкрайно изостанали – целият северозапад и север. Строяхме бързо, докато едните правят мостовете и тунелите, други правеха друго. Всичко беше спряно. Ние оставихме по сметка 1,2 млрд. лв., за да могат да го продължат“, каза Борисов.

Той припомни, че благодарение на неговото управление са били санирани безплатно 32 блока. „Това е най-добрата социална политика, няма по-добра. Досега щяхме да се изкарали поне още 20 от тях“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за изминалите две години ПП и техните партньори не са направили нищо, за да дойдат парите по ПВУ. „Когато бяхме на власт, са работили 98% еврофондовете“, даде за пример той и добави: „Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Спасява ни оръжейната промишленост, че изнасяме оръжия за Украйна, ток“.

„Сега Росица Велкова, финансовият министър, иска да обложи бизнеса с 33% данък. В основата на програмата на ГЕРБ е да държим данъците най-ниски в ЕС“, заяви още Борисов. „Оставихме 1 млрд. лв. за ВИК сектора, за две години похарчиха и тези пари и сега, като си пожелавате – искаме отново да станеш премиер, то това е лошо пожелание, защото те всичко похарчиха и пропиляха. Ние не сме богове, ние сме хора и сме го постигали всичко това с време и вашата подкрепа и затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро. ПП-ДБ не могат да направят кабинет с ГЕРБ, ДПС, освен ако вчера няма нова коалиция ПП-ДПС, благословена от белгийския премиер“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него този път ще бъде много по-трудно държавата да бъде изправена на крака.

„Всичко ще направим, но ще е по-трудно от всеки нов път. 2009 попаднахме на най-голямата финансова, икономическа криза. Тогава не дадох нито една банка да мръдне и държахме инфлация 0,2; 0,3% и 50 лв. бяха 50 лв. сега вие с тия 100 лв. какво ще купите в магазина“, попита риторично той.

„Купувахме най-евтиния руски петрол. От всеки от нас измъкнаха по 1 лв. за литър от бензиностанцията. Сега ви измъкват парите през веригите по магазините – как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира. Заради Кирил Петков България е дала на Путин 5 млрд. и всички го знаят и на Запад го знаят“, каза Борисов и добави: „След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след Промяната“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: желателно е най накрая ти и вожда ти да научите какво означава ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА! Парламента гласува и правителството изпълнява!Тоест служебният кабинет е там за да организира изборите, а не за да решава проблеми завещани от партиите!Партиите да си правят правителство и да гласуват план за развитие!Като станем Президентска република тогава може да кажеш, че служебният кабинет има вина!Боко нали беше първа политическа сила с цели 8% подкрепа, къде му е правителството?
176
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: тоест признаваш, че Боко с машините на Мадуро стана 1-ва политическа сила? Най накрая гербер да признае,че купуват изборите. Драги, машините изкараха просто реалната избирателна активност! А за какво ти е хартия? За да може Костинброд да печата "правилните бюлетини" ли? За да може индивиди с нулев принос за обществото да гласуват? Като е да си теглите помощите от банкомат нямате проблеми с машините, а да гласувате с таблет ви е сложно?
175
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Борисов оправил инфлацията в България през 2008 година, още преди да стане премиер на 27 юли 2009 година. Браво, опорката си я бива
174
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: 12 пропиляни години в които европейските държави инвестираха, а Боко крадеше като разпран! Затова Украйна по време на война може да докара от 1000 км разстояние жито което пак да е по евтино от това което боко субсидираше на 10км от домът ти! Затова ядем само турски и гръцки зеленчуци! Защото Боко инвестираше евросубсидиите ама в аверите си! Строи спортни зали в села със 100 души население! Направи магистрали на смъртта, а БДЖ е на смъртен одър!
173
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: в години на икономически растеж Боко предлагаше постна пица, какво очакваш в години на икономическа криза? Как Боко подготви държавата за кризата? Диверсифицира газовите доставки ли? Изгради ядрени реактори при Козлодуй ли? Подготви икономиката за 21 век ли? Знаеш ли, че дори Зимбабве има електронно правителство, а Боко продумала 3 милиарда и още сме с хартия! Герб въвеждаха само нови данъци и създаваха нови агенции и министерства! Нищо икономическо няма в тях!
172
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов що не отиде в някоя друга държава да продава на местните селските си тарикатлъци. Да емигрира в Бразилия, да вземе гражданство, да основе там партия и да лъже бразилците. Не го прави, защото е случил на такива калинки и балъчори, които му наливат вода в мелницата, но и на това му идва края. Но както знаем плъховете първи напускат кораба, когато потъва и ако му повдигнат обвинения нищо чудно и в Бразилия да се опита да се крие.
171
3
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: Европа ни даваше пари които потънаха в ковчежетата на Герб и Боко! Нищо не се направи с тези пари, затова когато другите държави ги удари инфлацията, бяха по подготвени, а нас ни удря зле защото сме с нищожна икономика и доходи! Сега Европа не дава пари защото плана за развитие седи на трупчета като магистралата Русе - В. Търново, защото докато го приеха и го върнаха за преразглеждане! Кой подписа Зелената сделка без да се замисли дали държавата е готова? Боко!
170
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
При най-голямата икономическа криза за последните десетилетия - 2008г България под ръководството на ГЕРБ беше желязна почти с 0 инфлация , а сега некадърниците от ПП се оправдават с войната и привнесена отвън инфлация. Оправданията са за лековерните .
169
5
 
3
 
! Отговори
анонимен64264 преди 1 година
ей тикво дебела още ли се бориш за власт ,наглец защо вече не напуснеш тази разорана държава и дим да те няма
168
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: знаеш ли, че преди 2000 години Римската Империя е построила магистрала през днешна България. Строена е за 2 пъти по малко време, почти 3 пъти по дълга от хора без дипломи и без тежка техника, докато са се пазили от диви животни и варвари! И за разлика от пътеките на Боко са ги правили прави, равни и 2000 пъти по здрави защото все още стоят, а кръпките на Боко ги отми дъжда! В 21 век хората за 12 години строят хиляди км магистрали, а Боко с клизма направи 5 км подобие!
167
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ във валутен борд сме много преди Боко и дълго след него ще сме с валутен борд! А за Хемус нека даже да не говорим, че се строи от 40 години и е напреднала с 5 км за последните 12! С това темпо праправнуците ми може и да я видят построена! А малкото построено нито е магистрала (скоростна отсечка е), нито отговаря на стандартите за магистрала, нито е качествено! "Магистралите" за герб са каквото беше АЕЦ Белене за БСП, една схема за източване на държавата!
166
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ. Това, че в Европа нямаше война, нямаше инфлация, че икономиката на света вървеше добре няма абсолютно нищо общо с Боко! Така, че да преписваш заслуги на световната икономика на Боко е шарлатанско! Боко и България били уважавани, това също е шарлатания и да знаеш, че уважение не храни хората! Румъния беше зад нас и се сърдехме, че ни сложиха в пакет преди Боко, след него Румъния е много пред нас и вече те се сърдят, че сме заедно в пакет! Слаб 2 ти пиша.
165
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са изпята песен, я вземат 20% я не, но докато шават, ще се правят на значими.
164
4
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ШАРЛАТАНИ АЗ СЕ СТРАХУВАМ ОТ ВАС ШАРЛАТАНИ ВИЕ СТЕ ТЕЗИ НИЩОПРАВЕЩИ АЛЧНИЦИ ГАЗОВИ КОМИСИОНЕРИ НАЗНАЧЕНИ С МАДУРОВКИТЕ КАЖЕТЕ МИ КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ НИЩОООО РАЗРУШИХТЕ САБОТИРАХТЕ ГРАБЕХТЕ ПЛЕДИ ОБИКАЛЯХТЕ С ЕДИН АВТОБУС И ЛЪЖЕХТЕ ЧЕ ВИ ПОСРЕЩАТ А СЕГА ЛЪЖЕТЕ ЧЕ ЗАЛИТЕ СА ВИ ПЪЛНИ КАТО ГАСИТЕ СВЕТЛИНАТА ЕЙ СТИГА ЛЪЖЕТЕ
163
4
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Онези шарлатани имат платена статия тук и няма коментари ЕЙ шарлатани при Слави сте колкото и да Лъжете действителността е потресаваща Ицо Киро и още няколко нахъсани за лесни пари манипулират ЕЙ Спрете се България ще ви изхвърли от властта шарлатани
162
2
 
6
 
! Отговори
СДВР Перник преди 1 година
Умрял ли е дедката плешива....
161
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов да емигрира в Кирибати, в България вече няма работа за него.
160
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На демокрацията вече казват "популизъм" незнайно защо.Демократите една нощ изчезнаха и вече по медиите говорят и пишат за някакви либерали,които много приличат на фашистите от едно време.Ако тези либерали са като Макарона да взимат еднолични решения против желанията на народа си ....не ги искаме тогава!Едно време демокрацията са я измислили точно да няма разправии.А вие назад ни връщате като я подменяте с нещо друго.Фалитът е,защото поръчахме самолети за милиарди.Ние сме бедна страна.
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата е права! Също както беше права когато ви каза на европеидите, че сте про'с'таци!
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 222 Ми'ш'ко клавиатурна, кажи как ТИ си чегъртал Тодор Живков? Аман от неграмотни психично болни про'с'таци.