Очаква се българските граждани да разрешат проблеми, които политиците не успяват

Панчугов: И тези избори няма да разплетат политическия възел у нас заради радикализацията
19 мар 2023 07:41, Елка Василева
126

Предизборните кампании на политическите партии предлагат повече от същото. Шансът за промяна на резултата от изборите е минимален. За пореден път се очаква българските граждани да разрешат проблеми, които политиците не успяват – въпросът за това как да изглежда управлението; коя да е коалицията, която да управлява; дневният ред, по който да се управлява. Очевидно това няма да сработи и българските граждани няма да разрешат тези въпроси, това не е и тяхна работа. Виждаме употреба на същите политически послания, насочени към същите политически групи, основана към същата политическа стратегия, която е радикализация. Това заяви политологът Христо Панчугов в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата
„За пореден път ще видим картината от предишния парламент и ще отложим възможността за разплитане на този възел, който тежи на българската политика…Много е трудно, когато посланието е радикализация да се убедят гражданите после за каквито и да е коалиции“, каза политологът.

Панчугов коментира и доклада на финансовия министър Росица Велкова-Желева от седмицата, от който стана ясно, че България е заплашена от фалит и има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност. В доклада на министъра се посочва още, че съществува риск за промяна на съществуващия курс на лева към еврото, като може да се наложи взимането на заем от Международния валутен фонд, за да се спаси фискалната стабилност.

Bloomberg TV Bulgaria припомня, че ден по-късно Велкова заяви, че няма риск от дефолт за страната ни, нито опасения за валутния курс или намеса на МВФ.

По думите на Панчугов заключенията за фалит са преекспонирани, тъй като в доклада никъде не се говори за него.

 „Проблемът идва от възможността на интерпретацията. Когато изведеш заключения без данни, целта е очевидна – и тя е да се правят внушения, да се включи служебното правителство в предизборната кампания“, посочи Панчугов.

Според госта програмата, свързана с данъчни промени на служебното правителство, няма основание, а целта ѝ е „да може да се засили картината за Апокалипсис“.

„Идеята е да се каже, че до този момент нищо, което е било свършено, не е добро – тази система не работи, партиите не функционират и не работят“, посочи Панчугов.

В геополитически план той се спря на Конгреса на Комунистическата партия в Китай, който беше проведен миналата седмица и затвърди лидерството на партията и на президента Си Дзинпин.

Според Панчугов Китай няма интерес от продължаващ военен конфликт в Украйна. Политологът заяви, че е „истински уверен“, че на срещата между Москва и Пекин, насрочена за следващата седмица, ще се търси решение на конфликта.

 „Единственият вариант е да се намери нещо, което да бъде продадено като победа на Русия“, смята политологът.

По думите на Панчугов постигането на компромис е трудно, защото Русия не може да остане безнаказана за действията си.

„Или конфликтът ще продължи до изтощение на едната страна, или трябва да се намери изключително креативно решение, което, наказвайки Русия, да ѝ позволи да обяви победа във вътрешен план“, каза Панчугов.

Целия разговор гледайте във видео материала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еда едже е йьлдьз в опасно изкушение по бтв
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман вече от глупости
27
0
 
0
 
! Отговори
Повторение сезон 1 преди 1 година
Опасно изкушение в момента по бтв лейди
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спадовете ги трийте....Събудете се модератори.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опасно изкушение повторение сезон 1 по бтв лейди
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 Ти не прави сравнение с Хитлер изобщо .И що си мислиш,че Русия ще загуби или вече е загубила.Загубиха тия дето се връзват на такива глупости като твоите дрънканици.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забранената ябълка е името на опасно изкушение
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турският хит сериал опасно изкушение
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има нещо което българските политици внушават на българския гражданин.Че можем да я каране по същия начин вече 34 години.Без един вкаран я затвора политик.В политиката , която е завладяна от българския елит, а ние знаем кои са ,крадците незаслужили правосъдие станаха много.То не бяха Р. Овч....то не бяха ,,ало Таньо...то бе бяха ,,аз разпределям порциите....То не бяха ,,чекмеджета" , магистрали, Митьо Каратиста, ....С тия ли ще правим политика???...Питам политиците...
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще загуби, защото няма какво и как да спечели. Тя вече е загубила и каузата, която се набива на хората е пълна измислица - паралелна реалност.Опитайте се да си представите евентуалната "победа" на Русия и ако не можете, ще разберете. Разбира се ще направят още мноого бели в Украйна и за съжаление не само там. За Хитлер са били необходими 5-6 години да го спрат.
19
0
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Едва ли осъзнавате какво е нингирсу:))) или отвъд свтовния халифат:)))осиновеният ви г*з е приключен случай:)))
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано ме разбирате
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пенсионер.И що си мислиш,че така ще стане или и ти си от тия дето си мислят,че Русия ще фалира,щото не може да си продава петрола и газа.Ами на тия дето им трябва тоя газ и петрол от къде ще го вземат ,а?А една икономика никога не се определя само от износа.
16
1
 
2
 
! Отговори
Зестрогонец преди 1 година
На мен всички проблеми ми ги реши булката
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските граждани ше решим проблема и с кромида - ще линчуваме всички от бялата мафия. Щом друг не може да ги накаже, ние ше се справим!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенюгов пак ли говори глупости?!Защо му давате думата на тоя?!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е да махнем пияниците простаците и нагаждачите в общините и ще оправим държавата мислете че ни писна
12
3
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Така е. Продължавайте да гласувате за ГЕРБ, ДПС и Възраждане и се чудете защо няма правителство. Няма как да стане.
11
3
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Русия не е за преговори , а за капитулация на Украйна която да отстъпи петте области , на които Путин е хвърлил око.Това няма как да стане. Войната продължава.Украйна вероятно ще загуби , но Русия ще загуби Русия. Дано ме разбирате .
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста безотговорно е да обобщаваме понятия като народ и политици, защото политиците са част от народа или поне би трябвало да са, а сред така наречения народ има много хора, които за нищо на света не биха се захванали с политика , знаейки колко гнусно дело е това ... това което ме дразни най-вече са мързеливите селяни, на който все някой е **** в гащите и които все чакат някой (най-често путин) да ги спаси от самите тях.