Експерти: ПП трябва някак да убедят Бойко Борисов

Обяснение на Кольо Колев и Евгений Дайнов
Обновена: 29 мар 2023 12:21 | 29 мар 2023 12:19, Росен Стойчев
72
Експерти: ПП трябва някак да убедят Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Надявам се в следващите дни да няма компромат, който да вгорчи атмосферата. Ще бъда наблюдател на подозрителни секции, за да видя дали са се върнали купените гласове. Това каза за Нова Нюз политологът проф. Евгений Дайнов.

По думите му сред партиите има всеобщо разбиране, че трябва да се направи правителство.

Още по темата
"Тук идва тестът за зрелостта на ПП и ДБ, които очевидно ще бъдат първи, да намерят начин да убедят Бойко Борисов и да му обяснят, че трябва да подкрепи реформаторско правителство, без да иска достъп до изпълнителната власт. Представяте ли си министър на финансите Асен Василев и на икономиката Делян Добрев? Tова ще взриви всички", смята той.

Социологът Кольо Колев определи предизборната кампания като вяла игра в центъра на терена.

"Всички обещания са направени и думите започват да се изпразват от съдържание след толкова много предизборни кампании. Очаквам много ниска избирателна активност. Това ще бъдат поредните избори с най-ниската избирателна активност. Единствено купеният вот може да повиши изборната активност. Няма възможност за коалиция в чист вид между ГЕРБ и ПП-ДБ.Едно правителство няма да бъде особено долюбвано, но е необходимо, дори с цената на саможертва от някои формации. Около 2,5 млн. души ще застанат пред урните, със 100 000 по-малко, отколкото на предишните избори, което е 39-40% от реалните избира", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: вотрешениеексперти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов много лесно ще го убедят с резултати, постижения, с добре свършена работа. Но като няма нищо подобно хич да не разчитат. Ако Борисов се съюзи с ПП ще загуби електората си и на следващите избори може изобщо да не се явява.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не ако Герб се коалира с тези тарикати , на следващите избори няма да да влезе в парламента. Затова Бойко да не си прави труда дори да говори за коалиция С ПП и ДБ защото ще загуби страшно много гласове.
53
1
 
7
 
! Отговори
Надя преди 1 година
А пък аз искам някак си студентите да убедят Евгени Найденов ,че е голям Про....Ст ..ак и няма място сред тях,защото е вреден посредственик
52
0
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
В Последната Панорама Делян Добрев каза кратко и ясно: Коалиция с ПП е невъзможна. Не можем да се коалираме с хора, чиято основна цел е да ни вкарат в затвора, цялото ръководство на Герб. Вие ще направите ли коалиция с такива хора? Така че отсега виждам, че нищо няма да стане и на тези избори. Ако намусеният темеpyт Янев влезе, ще стане още по-лошо. А пък ако и ИТН са вътре, тогава направо не виждам да се състави кабинет. Дано поне 49-тото НС да приеме бюджет, че без бюджет не се живее.
51
0
 
6
 
! Отговори
мдааа...експерти преди 1 година
КУКУ и ПИПИ...Кольо Колев и Евгени ДАйнов ....
50
0
 
6
 
! Отговори
ха-ха-хи-"ЕКСПЕ преди 1 година
Лъжлив Кольо и червено-синия ШАМАН Евгенчо ...смешки и хуморески от ШЕХЕРЕЗАДА!!!
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се коалират с ГЕРБ, на следващите избори няма да влезнат. Народа за това ги избира, защото им писна от корупция и мутренски номера, които лека по-леки ни затриват.
48
2
 
2
 
! Отговори
ХоХоХо преди 1 година
Гласуваш за ПП - получаваш ГЕРБ!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маината ви на всички ,всички сте д.лни о.репки които мислят как да станат поне милионери ...
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре избори до дупка,от колкото шарлатаните да правят пак правителство.Прав е Слави,че тия не трябва да помирисва повече власт.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познавам хора от всички партии,но до сега не съм срещал човек,да поддържа ПП.От къде бре се берат тия гласове за ПП.Явно машините си знаят работата.
44
1
 
4
 
! Отговори
Evgenii преди 1 година
Неговият баща, Александър Дайнов, е постоянен кореспондент на вестник Работническо дело в Москва (19611965) и Лондон (19711977), а след това е главен редактор на вестник Софийски новости. Майка му, Лидия Маринчевска, е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма, има висше медицинско образование и работи в Центъра за научна информация към Медицинска академия.
43
0
 
3
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Да ги в експертите ..,,..,.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаааа. Явно имат още от пиците с кристали и някой е преял яко. ПП са токсични и мразени от всички. Това са лилаво-розови мечти на неадекватници.
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще го убеждават, те ще го арестуват.
40
1
 
7
 
! Отговори
Друг експерт преди 1 година
Никакво правителство! Тези сега ще надуят дълга на държавата пък след това ние не бяхме! Избори само за български национални, ако искате наречете ги националистически партии, другите вече показаха какво могат! Между другото какво прави г-н Спецов? Нещо нищо няма за него! В Дубай ли е?
39
3
 
1
 
! Отговори
до анонимен 42 преди 1 година
Верну си го рекъл, мога само да добавя - "Светът е сцена, а ние сме актьори!" *** е рекъл Шекспирчу, но у нашио случай ние дори не сме и актьори, а Статисти!
38
2
 
14
 
! Отговори
Абсурд преди 1 година
Пълни глупости говорят тия. ПП ДБ показаха, че не могат да се спаравят-омазаха държавата, съсипаха народа, само за 6 месеца..... Аз искам тая държава, да я управлява само който може. Без право на грешки!!!!! И без шикалкавяне само и само да са на власт...
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Европа се чуди как да сгоди бибитковците и ментетата без да стане циркът явен, за да има правителство, безропотно изпълняващо инструкциите на Брюксел. Предстои велик фарс.
36
2
 
10
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Абе кви избори кви пет лева. Нали Ленчиту запорира Слави и рогокороняса Ямболското адвокатче Мирослав Иванов .... безценно.