17-годишен ученик от София изпратил част от мейлите със заплахи за бомби

Младежът обяснил, че не му се е ходило на училище
Обновена: 31 мар 2023 20:04 | 31 мар 2023 19:54, Анисия Иванова
226
17-годишен ученик от София изпратил част от мейлите със заплахи за бомби
Снимка: Pixabay

17-годишен ученик от София е изпратил част от имейлите със заплахите за поставена бомба в училищата в цялата страна. Той е арестуван днес от ГДБОП, съобщи БНР.

Докато е изпращал заплашителните имейли, с него са били още няколко съученици. Младежите са били подтикнати да направят това от първите медийни публикации за първите заплашителни писма получени на 27-и и 28-и март в част от училищата в цялата страна.

Младежът учи в една от гимназиите за информационни технологии в София. При разпитите 17-годишното момче признало, че на 29, 30 и 31-ви март от личния си телефон създал четири пощенски кутии в "Гугъл", от които е изпратил десетки имейли в цялата страна до училища и полицейски управления със заплахи за поставени бомби.

Младежът е обяснил, че е пратил имейлите, защото не му се е ходило на училище. Намерени са компютър и телефон, които са били използвани за заплахите.

17-годишният ученик е арестуван за 24 часа. Материалите вече са докладвани на Софийската районна прокуратура. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
19
 
11
 
! Отговори
ББ преди 1 година
руска хибридна...жертват някакво хлапе обърнете внимание "за част" от атаките,целят да ни уплашат да не гласуваме за да обслужат тиквата и костя!Страхливци ли сте???да им докажем,че не ни е страх и масово да гласуваме по - съвест,да заявим как искаме да живеем...като роби...или като Свободни,30 г. ни ограбват едни и същи...доган...борисов..плеяда комунисти,имаме Исторически шанс...или децата ни ще ни презират робувайки на гАспадари от мАсква!!
157
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това руска хибридна атака ли е?
156
0
 
30
 
! Отговори
Мустафа преди 1 година
Като не му се ходи на училище, нека след като стане на 18 години дойде на строителния обект при мен! Ще бърка бетон, ще носи кофи с материал, ще вдига тухли! Никой няма да го кара да решава задачи по математика!
155
0
 
12
 
! Отговори
Гоги преди 1 година
Странно, какво е научил в тази гимназия за информационни технологии??? На 17 даже, дъщеря ми е на 11 и знае що е vpn и прокси. Този нашия гмейл акаунти правил инизпращал, нищо не ги учат . Дай им фики и цигарки да пафкат ***. Ей това са бъдещето на България ей това чудо дет не му се учи
154
1
 
13
 
! Отговори
и те така преди 1 година
е за това трябва да има трудови лагери и затвори за малолетни .
153
2
 
11
 
! Отговори
Бла бла преди 1 година
Смехотворна новина, ученикът се е вкарал във филма , решил е че се прави на хакер , обаче зад тея неща стоят хора , които едва ли някой може да ги хване , в такива години на дигитализация и развитие на технологиите тези които са извършили това може да са го направили от всяка точка на земята и ще стигнат до някоя безплатна публична мрежа , а ученика просто си се вкарва като изкупителна жертва , новините промиват мозъка на хората и такива хлапета са решили да се пробват а реално се вкарват в беля
152
0
 
13
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
Да го накажат с поне 200 часа обществено полезен труд.
151
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17-годишен (шах) матира българските с по 20к месечно! Направо да му предлагат 40к месечно и шеф на компания имам в предвид фирма!
150
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е т.нар. Егор, както се е подписвал авторът на заплахите идващи от чужбина. По телевизията казаха, че имейлите изпращани от чужбина нямат нищо общо с арестуваното момче, този изглежда е някакъв местен аматьор. Тепърва щели да оповестят кой стои зад заплахите подписани от "Егор", не бързайте да злорадствате
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да го накарат да се извини публично.
148
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тодор Тодоров Ти пък кво си се впрегнал толкова? Все едно Бил Гейтс не действа активно да намали населението. Учат се децата от идолите си, кво искаш?
147
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На юнака веднага да напишат отличен 6 по компютърни технологии.
146
2
 
11
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 1 година
Този същия невинен младеж на 17 години и 318 дни, желаеше смърт на цялото общество и крах на държавата в своите писъмца шегички с бомбени заплахи. Ама той иначе е много добро и ученолюбиво дете, така че нека да дадем пример на всички като него и да го пуснем от ареста още днес. Нека да послужи като пример за връстници си, че тук такива неща не се наказват. Че да се друсаш в петък вечер в чалготеката е нормално. Все пак искаме след още няколко години една вечер да се надруса и да ни гази с джипа.
145
1
 
18
 
! Отговори
дедко преди 1 година
значи... на всички тези държавни "органи" им отне няколко дни да разкрият 17 годишен хлапак!? Или нямаме държава, или не са разкрили изпращача. Това са пълни глупости! Скривам си мак-адреса на лаптопа, влизам във free wifi и... правя каквото си поискам, кой ще ме открие! Лъжете гаргите.
144
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вътрешният министър беше много смешен.
143
5
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Проблемът не е в детето - (на тази възраст вършат всякакви глупости), а в тези, които вдигнаха пушилка до небесата заради някакъв анонимен мейл, който всеки с поне 2 живи мозъчни клетки ще изтрие и на другия ден дори няма да си спомня за него...
142
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва не е държава а разграден двор, кво стана ве нали Путин беше ве циркаджии
141
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17 годишен го търсят цяла седмица. То ако бяха от ен ес ей щяха да го открият за минути.
140
3
 
9
 
! Отговори
Типично за келеш преди 1 година
който отсега го мързи да учи, после ще го мързи да работи и ще прави зулуми, докато си мисли колко е велик, щото разбира от информационни технологии. Като повечето форумни IT-та.
139
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не беше ли Путин? Как тъй 17 годишен младеж. Я проверете пак, може все пак Путин да му е наредл. Нещо като спящ агенг ще да е бил младежа