Неработеща машина накара Никола Минчев да гласува в друга секция

Винаги има надежда, заяви той
Обновена: 2 апр 2023 11:57 | 2 апр 2023 11:57, Нели Христова
59
Неработеща машина накара Никола Минчев да гласува в друга секция
Снимка: БГНЕС

На развалена машина в Пета секционна комисия в Пловдив попадна водачът на листата на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" Никола Минчев. Той пристигна 20 минути по-рано пред Професионалната гимназия по дървообработване, за да гласува. Но членовете на 5 СИК го предупредиха, че машината не работи, съобщават от "24 часа".

"Ами при това положение ще отида в другата секция, все пак призоваваме хората да гласуват с машини и не върви аз да го правя с хартия", обясни бившият председател на Народното събрание.

Той се възмути, че на доста места машини са дали откази и попита защо не са били осигурени резервни.

"Доставиха ни я още вчера неработеща. Изобщо не стартира и днес си стои в куфара, а хората си я търсят", обясни му Русана Чотова от 5 СИК.

Според Минчев това не е случайно. "Хората свикнаха с машините, защото е по-лесно и вотът е по-чист", коментира той.  И допълни, че превесът е в полза на машинното гласуване. Направило му впечатление, че активността е по-ниска, но се надява със затоплянето на времето тя да нарасне.

"Гласувах за по-добра България. Винаги има надежда", коментира Минчев.

Преди да упражни вота си в коридора го засече преподавателката по етнология в Пловдивския университет проф. Мария Шнитер. "На това му се казва да улучиш момента", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
според мен е отишъл защото не знае как да борави с химикалка ....
48
2
 
6
 
! Отговори
Амонимен преди 1 година
Има ли право той да гласува в друга секция по негов избор?! Мисля че не. Или за някои по-специални хора може. Като не работи машината и той не иска да гласува хартиено, да не гласува хич.
47
5
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
При положение, че почти всички членове на ЦИК са от хартиената коалиция е нормално да има саботажи, диверсии и всякакви други комунистически похвати за саботаж на машинното гласуване. Машината все пак при опит да подменят вота отказва да работи и казва, че някой се е опитал да и подмени резултатите, а хартията казва само: благодаря за подмяната на вота.
46
3
 
3
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Герб и дпс чко схеми,не случайно първо си гласуваха хартията.
45
3
 
11
 
! Отговори
Ахмед и Бойко преди 1 година
Нещо взеха много рязко да се развалят машините, ще има яко схема при бороенето
44
1
 
7
 
! Отговори
Ако преди 1 година
имаше някакъв морал в политиката в България,още с показването на среден пръст в парламента,това на снимката трябваше да изчезне завинаги от публичния небосклон.За оскверняване на един от символите на републиката.Да, ама няма как
43
7
 
16
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
Този пискливия сигурно е изпаднал в страшна дилема какво да прави. Момченца с година стаж във фирмите на майките си, докарахте да управляват държава. После се чудите защо е зле. Какво да е.
42
4
 
10
 
! Отговори
Деди преди 1 година
Защо бе, Ники требе да верваш на хартийката! То бива елементарна пропаганда, ама чак до там ли падна! Машини, хартии - едно е ясно няма да ви огрее отново слънцето!
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Развалят машините и така принуждават избирателите да гласуват на хартия. Явно е умишлено щом и резервна няма. Би трябвало да има поне по две работещи машини и резервни в секция.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не можа ли да си вземе една хартиена бюлитина или пернишкото комунистическо отроче, на което комунистите са убили дядо му, знае машината ще отчете повече
39
3
 
12
 
! Отговори
Мистър хикс преди 1 година
Тоя с какво е толкова специален, че да гласува на работеща машина?
38
3
 
15
 
! Отговори
Умрех от смех преди 1 година
Никола Минчев случи на дефектна машина,Асен Василев в Хасково - също! Съдбата и техниката сякаш се присмиват на Промяната и тяхната основна "партитура" в процеса за честни избори:-))
37
3
 
16
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Манин Минчев , така не става , вие доставихте машините на Мадуро и чрез кода познат на Донос България спечелихте! Нищо не става от такива като вас тотално провалили се и фалирали държавата , с афери и далавери , подкрепени от олигарси и олигарсибегълци с цел прикриване истинските по Магнитски в това число Кирчо и Кокорчо!
36
5
 
9
 
! Отговори
според мен преди 1 година
Днес е единствения ден в годината когато българския народ може съвсем легално да води война със САЩ, като гласува за антиамериканските партии!
35
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повредените машини вдигат резултата на герб и бсп. Затова е цялата каша. Българските политици могат да саботират и космическа програма, ако ще им попречи на келепира!
34
1
 
17
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Ама това законно ли е или за някои може, за други не!
33
1
 
16
 
! Отговори
неработеща машинка преди 1 година
Според Минчев това не е случайно. :) кой е виновен бе кольо , Борисов , нинова ? а и как така ше гласуваш в друга секция в която не си регистриран ?
32
5
 
7
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Всеки глас за възраждане отдалечава американското посолство от българския парламент и правителство! Ако от мен зависи бих ги преместил на Марс!
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ще ходи в 5-6 секции да гласува докато си намеи работеща машина. Над 1000 машини в цяла България са извън строя. Съсипаха България , сега машините отиват за скрап, язък за милионите пари за машини. Тези от ПъПъ и ДъБъ са за затвора.
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умишлен саботаж на машинното гласуване. Как така изведнъж машините отказват? Малко крем на чипа и после като я вкараш в гнездото-ядец! Ама аз съм спокоен - флашката с резултатите се пази в американското посолство, така че руската намеса е изключена. Радвам се, че се превърнахме в колония на САЩ! Сега е време да ни отговорят с рога на изобилието и да станем поне малко американци!