Надеждите за редовен кабинет - с мандата на ГЕРБ

Мика Зайкова се отказа да е депутат, давала път на младите
36
Надеждите за редовен кабинет - с мандата на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

„Важно е да има правителство, може да е експертно, но трябва вече да е редовно.“ Това коментира икономистът и кандидатът за депутат ИТН Мика Зайкова пред bTV.

Тя не влезе като народен представител в парламента, а решението си мотивира така: „Давам път на младите“.

Зайкова обясни, че надеждата за съставяне на кабинет, според нея, е в първия мандат.

„Служебните правителства, макар че аз уважавам служебните министри и министър председатели, но те имат ограничени правомощия. Те не могат да правят политика, те не могат да гледат далече напред. За жалост за правителство пак не стигат бройките. Народът така го е подредил, че не стигат. Но една от най-важните задачи е да има бюджет“, обясни тя.

Мика Зайкова заяви, че ще посъветва депутатите от ИТН да не подкрепят проекта за тава на надценките на храните.

„Защо не можаха всички пенсионери да получат добавка за Великден. 504 лева е границата, а този с 505 лева богаташ ли е? Трябва да се сърдят не на правителството, а на 48-ото Народно събрание“, смята Зайкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Мика Зайкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
8
 
! Отговори
Не е възможно преди 1 година
Правителство със стаТИКВОТО от шайката на Али баба,гербАЛА-сдс,ДС,БКП,дъ пъ съ.АЙдуците нямат бъдеще във православна България.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след като имат под 50%, няма как да има правителство. За всичко и навсякъде се гледат проценти, а тук не, защо. Над 60 % от българите не им вярват и не смятат, че това са хората които трябва да управляват страната. В бедните райони на страната масово са купувани гласове за две партии, които всички ги знаем кои са. Как в райони където изобщо няма хора с нещо турско в тях изведнъж едно гласуване за ДПС и никой не се впечатлява, отделно самото преброяване на изборите беше абсолютен хаос.
8
6
 
5
 
! Отговори
456 преди 1 година
Крайно време е ЦДГ" Промяна" да влязат в Реалността. Даже и много взеха с това дипломирано Невежество! Шампанското и балоните за празнуването на победата им / предварително!/ за какво ви говорят?... Неизживяно детство!
7
5
 
4
 
! Отговори
и как може преди 1 година
да бъде легетимен един парламент представляващ по 40% от избиателите защото от гласувалите има и неподкрепящи никой както и наказателен вот който отиде при копейкин въпреки , че реално не става да управлява. да не говорим за представителност на кабинет на 15-на -20 %% от избирателите ??? а това с таван на надценката е добра идея но продукта да е с качество отговарящо на стандарта и да не е най-скъпия на пазара защото той пак ще остане скъп и при намалена надценка
6
9
 
6
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Единствената надежда за правителство на ГЕРБ бе с ПП коалиция, това няма да го бъде така че надеждите на ГЕРБ за правителство се изпаряват, ПП и Възраждане са прекалено голяма опозиция за да минават на кантар законопроекти на ГЕРБ, един два депутата в болничен и панаира отива на кино. Служебен кабинет е най-доброто което може да се случи в България за момента за да не бъде включена във войната в Украйна, това отблъска масата избиратели от ПП страха България да бъде включена в тази война.
5
9
 
2
 
! Отговори
😁 преди 1 година
ДО 4:Що да се сърдят на Радев бре? Той ли не направи правителство? Или щото не да воръжие на Украйна?
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората не гласува, 110 000 са си напраили труда да драснат квадратчено "не подкрепям никого", а тия кабинет та кабинет, стига сте се подигравали. С купени гласове не може да се прави кабинет.
3
6
 
6
 
! Отговори
Точица преди 1 година
"според нея, е в първия мандат.". - правилно Зайкова!
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябвз да изчегъртат по голямото зло, че тея от Канаа ще ни занулят.
1
4
 
15
 
! Отговори
Курти преди 1 година
Нали щяхте да ги изчегъртвате ся на власт ли че ги докарвате