Радев: Всяка политическа сила да даде принос за решаване проблемите в страната

Костадин Костадинов: Готови сме да управляваме
Обновена: 21 апр 2023 10:03 | 21 апр 2023 09:49, Елка Василева
89
Радев: Всяка политическа сила да даде принос за решаване проблемите в страната
Снимка: БГНЕС

Ситуацията изисква всяка политическа сила да даде своя принос за решаването на проблемите в страната. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с представителите на парламентарната група на „Възраждане“.

"Видно е, че с всеки избор вашата парламентарна тежест расте, но расте и отговорността, защото страната е изправена пред редица предизвикателства. Този парламент има да наваксва много несвършена работа, наследена от предишните Народни събрания", каза държавният глава.

Още по темата
„Каква времева рамка за приемането на бюджета и раздаването на мандатите очаквате? Съвпадат ли приоритетите ви с това, което чухте от другите политически сили“, попита президентът Румен Радев.

„Не сме заявявали, че ще бъдем опозиция в 49-ото Народно събрание. Напротив, ние сме готови да управляваме, както казахте отговорността ни се увеличава“. Това заяви от своя страна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

За "Възраждане" е важно да има политическа стабилност, но тя да не е на всяка цена, заяви още Костадинов. Той изрази негодувание от заявките на повечето политически сили за приемане на законопроекти, обвързани с членството на България в еврозоната при положение, че в момента се организира референдум по този въпрос. Относно законодателната програма на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ заяви, че към момента се чуват само заявки, но до него не е достигнало нищо конкретно разписано.

"За нас е важно запазването на българската валута и финансова независимост, да сме максимално дистанцирани от конфликта в Украйна, предоговаряне на отношенията с европейските ни партньори и като цяло – да има политическа стабилност, но не на всяка цена, защото вече имаше 12- годишно стабилно управление на ГЕРБ, чиито последици всички търпим", каза Костадинов.

Костадинов постави въпроса за предоговорянето на Плана за възстановяване и устойчивост, като отчете незадоволителен напредък от страна на служебното правителство.

Президентът Румен Радев заяви, че очаква до края на април да има развитие по случая.


Днес държавният глава ще се срещне още с ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ", с което ще приключи кръгът от консултации.

След като бъдат проведени консултации с всички парламентарно представени партии, държавният глава ще връчи и първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Колеги преди 1 година
Таксиджия и Пилот
61
2
 
4
 
! Отговори
До Димитър преди 1 година
Заспалият народ ще се събуди когато му бръкнат в джоба, когато лично го засегнат. Ако влезем в еврозоната едно е сигурно, по-богати няма да станем, въпросът е само с колко още ще обеднеем и ще плащаме дълговете на богатите. Пропагандата работи докато хладилника победи телевизора. А тая мантра, че ако не си за америка си за путин е най-малоумната част от пропагандата!
60
2
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Копейкин директно каза на Радев,че Пекан0FF се ослушва като диво с8инче в картофена нива и се страхува да отстоява българския национален интерес относно българската енергетика в Брюксел!!! Опитват се да подменят желанието на свободните българи за референдум за еврото - народа трябва да бъде питан! Ако повечето искат евро,няма проблем - да влизаме в ЕЗ,в противен случай запазвам лева и даже може да се спасим от повторение на кошмарната 97ма! А новата коалиция ГРЕБ-ППДБГТ+,това си е п0Rн0!
59
2
 
2
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
Президентчето да си спомни как викаше "изчегъртайте ГЕРБ" и да даде отчет какво постигна България през 2-те години Радево управление. А Костадинов да спре да лъже, че ГЕРБ са управлявали 12 години.
58
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде РеZидента да дава мандата на ***, та да се приключва с тая народна мъка ! Излизане от ЕС и НАТО и създаване на Съюз с РаZия, Угадна, Судан и Зимбабве. И тогова ще цъффнем , та вържем. Всички ще ни завиждат на прекрасният и безгрижен живот. Нъл тъй???
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възбуждане и БСП са руски марионетни партии, а ПП и ДБ могат да крадат България само с тях и затова няма да има правителство. Основната цел на ПП - ДБ е разграждане на държавността, унищожаване на съда и прокуратурата и крадене на народа до последната стотинка.
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toa Кьоцката такива глупости говори...чак не знам как има 13% по изборите, тоя цирк Волен го изсмисли принципно
55
2
 
6
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Предалагам на всички българи дружно да гласуваме за Възраждане ама масово да взмат 50 % и да видите за какво спукване говорим за месец два са спаднали на 3 %. След като ги няма вече да започне да диша този парламент.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на таа снимка липсва само Митрофанова
53
1
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
И още нещо, което е много важно. Не стига, че половината от избирателните списъци трябва да гласуват, но от тях поне половината трябва да са гласували еврото да се отложи до 2043 година. Тоест като гледаме каква е избирателната активност през последните години на изборите, е много малко вероятно тя да мине 50 процента. Дори всички, отишли да гласуват на референдума, с гласували против еврото, нямат ли 50 процента, пак референдума е невалиден. Така че няма абсолютно никакъв смисъл от това.
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искате лева а бягате на Запад да ви плащат в евро.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55 не е половината от избирателните списъци, а половината от гласувалите на последните пралментарни избори
50
1
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Да, Народното събрание е длъжно да насрочи дата за провеждането на този референдум, защото по закон са необходими поне 400000 подписа за задължително провеждане, а са събрани 600000. Но е голяма вероятността този референдум да не е валиден, защото трябва да гласуват поне половината от имащите право на глас по избирателни списъци, а всички знаем, че през последните години на всички видове избори гласуват най-много 40 процента.
49
6
 
7
 
! Отговори
Пръднал в Пирдоп преди 1 година
Копейкин как елегантно е подал задницата леко назад - за по-лесно проникване. Сигурно идва директно от Руското Посолство и мускулната памет от делата му там още работи.
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 51 защо Унгария и Полша не го приемат, те не са ли в Европейския съюз, Румъния защо го отложи за 2029. Референдума не нарушава договора за ЕС, просто отлага преимането до 2037 година
47
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма партия В България без разрешението на ГЕРБ и ДПС не може да се направи. ПП се опитаха но няма да стане.Скоро ще им писне и ще бягат по чужбината.
46
6
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Искам да задам един въпрос не на Костадинов и "Възраждане", а на техните избиратели и другите, подписали се под желанието му за референдум против еврото. Защо вие, 600 хиляди души, се подписахте? Знаете ли, че няма смисъл от това? Знаете ли, че с влизането на България в Европейския съюз, сме длъжни да приемем еврото? Знаете ли, че има голяма вероятност Конституционния съд да реши, че е противоконституционно да се проведе такъв референдум?
45
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Костадинов, единствения ,който зададе истински важните въпроси ,които интересвуат българите , а не американското посолство!
44
5
 
7
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
На снимката: Двама неадекватници! 1. коста организира протест с искане "да се изплати по 100 000 лв. на всеки ваксиниран", по - късно се оказа, че половината от *** са ваксинирани, лъжци!2. румен - разединителя хвърлил държавата в хаос
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦРУ обучаваше Осама бин Ладен, носеше торби с пари и оръжия за Ислямска държава в Сирия и други страни. Те обучаваха бандити и терористи по целия свят, така че навсякъде: в Европа, Африка, Азия, Южна Америка да бъде неспокойно. Спокойно трябваше да е само на синия остров-мечта, наречен САЩ.