Петкова: Не виждам аргумент да подкрепим ПП-ДБ за втори мандат

Амбицията на ГЕРБ-СДС е да съставят редовно стабилно правителство
24 апр 2023 10:06, Елка Василева
26
Петкова: Не виждам аргумент да подкрепим ПП-ДБ за втори мандат
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова коментира пред БНТ, че не вижда нито един разумен аргумент, с който ГЕРБ да подкрепи ПП-ДБ за втори мандат при положение, че не е получила тяхната подкрепа за първия.

Още по темата
"Повече от всякога имаме нужда от стабилно редовно правителство. Поведението на ПП-ДБ е странно, постоянно повтарят, че имат решение на органите си да не подкрепят правителство на ГЕРБ и да не участват в едно правителство с ГЕРБ, което ние уважаваме. Но в същото време разчитат на подкрепата на ГЕРБ за втория мандат. Нали разбирате, че това е абсурдна ситуация. Не виждам нито един разумен аргумент, с който да подкрепим ПП-ДБ за втория мандат, а в същото време да не получим тяхната подкрепа за първия мандат. Няма как да се случи. Ако няма правителство с първия мандат, очевидно няма да има и правителство с втория мандат. Ние сме първа политическа сила. Аз не виждам ПП и ДБ да имат и по-добри експерти от нашите. Не виждам и те да са по-добри управленци от нас. Така, че няма никакво логично обяснение ние да подкрепим втория мандат на ПП", заяви тя.

Петкова потвърди амбицията на ГЕРБ-СДС да съставят редовно стабилно правителство. Тя вижда в стабилното мнозинство единствения шанс за постигане на 3% бюджетен дефицит. Според нея с дефицит от 6,4% България ще се отдалечи трайно от еврозоната и има риск да бъде стартирана наказателна процедура срещу страната ни и да ни понижат кредитния рейтинг.

"Това ще бъдат трудни за взимане решения и точно това налага създаването на такъв тип стабилно управление.Очакваме всяка партия да каже мнението си по предложения проект на бюджета на служебното правителство - какво е реалното състояние и какво искаме да се получи. Най-важната ни задача е да направим такова правителство, което да изведе България от състоянието, в което се намира. Времената са такива, че истинските политици и държавници трябва да намерят сили да излязат от вътрешнопартийните си интереси. И всеки, който не осъзнава всички тези предпоставки и рискове, смятам, че ще загуби. ПП и ДБ няма да станат по-симпатични на своите избиратели, ако доведат страната до шести предсрочни парламентарни избори, които на практика няма да доведат до нищо различно", заяви тя.

Петкова не коментира кой ще бъде номинираният от ГЕРБ-СДС кандидат за министър-председател. От думите ѝ стана ясно, че е скептично настроена към възможността при правителство с ПП-ДБ финансов министър да е Асен Василев.

"Трябва внимателно да се замислим дали това е подходящият избор. Все пак те доведоха страната до 6% дефицит, което е катастрофа", коментира Теменужка Петкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Ма преди 1 година
Тая пак ли е в парламента,не я видях,като мислех,че е вече при Фидосова,цечта,карадаянчеваи много други знайни и незнайни свиркаджиики.
15
1
 
4
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 година
АМИ ОСВЕН КРАДЕНЕ КАК ЩЕ ВИЖДАШ ДРУГО? ТАМ ТАКОВА НЕЩО НЕ СЕ ВИЖДА.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП-ДБ НЕ КРАДАТ, НЯМА АРГУМЕНТ ЗА ПОДКРЕПА ОТ ГЕРБ.
13
2
 
13
 
! Отговори
Боко Тиквето преди 1 година
Кака Теменужка може и да е леко крадлива,но иначе е убавица-стройна и напета,като табуретка!
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Касиерката пак иска да е министър.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият аргумент теменужка да е на свобода в момента е обвързаната с руски интереси българска прокуратура от кокаинозависими главни, замове и сийки
10
3
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 година
И аз вече не виждам аргументи да гласувам!
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази въобще не е цвете за мирисане ...
8
5
 
10
 
! Отговори
Теменужка, преди 1 година
У те нямат никакъв аргумент да ви подкрепят.
7
2
 
5
 
! Отговори
Козяк преди 1 година
Е, има един аргумент...
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този магнитски 3 защо се бави толкова много?
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради ГЕРБ-ДПС-ИТН сме без правителство от 1 година. Сега да се съберат и да си управляват. Да не чакат ППДБ да ги подкрепят. Защо ги свалиха след като ще искат подкрепа от тях..
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се молят на ДПС и БСП но те няма да искат след като не бяха потърсени за председател !
3
9
 
13
 
! Отговори
Zeta преди 1 година
Теменужке, аргументът е, че сами не можете да съставите правителство и никой не иска с вас да се коалира, така че трябва да сте готови на компромиси, след като свалихте правителството. А експертите ви нищо не струват. От *** по-***.
2
8
 
12
 
! Отговори
Пп е новото итн преди 1 година
Да се ходи на избори. За съжаление, промяната се оказа не по-умна от Славчо, който с подобни проценти пусна министрите по кабеларката и очакваше някой да му ги гласува. На промяната трябва да се случи каквото се случи на него - или да изпадне, или да се сведе до незначителен брой депутати, от които не зависи нищо. Иначе ще буксуваме като държава.
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава направете правителство с вашата хартиена магнистка коалиция, ГЕРБ-ДПС-БСП. Или пак отиваме на избори заради ГЕРБ..