Джамбазки: Северна Македония няма място в ЕС

Евродепутатът сигнализира ЕК за нов акт на омразата
36
Джамбазки: Северна Македония няма място в ЕС
Снимка: БГНЕС

"Тази Македония никога в ЕС! Поредна антибългарска, ксенофобска, недопустима, неприемлива политическа репресия над македонски българин, заради неговото българско национално самосъзнание. Вечен срам и позор за „българските“ политици, превили гръб в унизително национално предателство".

Това заяви съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки във връзка с информацията, че прокуратурата в Северна Македония е повдигнала обвинения за расизъм и ксенофобия срещу председателя на сдружението "Иван Михайлов".

Заради недопустимия акт на македонската държава Ангел Джамбазки подаде незабавен сигнал до Европейската комисия с настояване за отговори на въпросите кога Комисията ще предложи да бъдат спрени преговорите със Северна Македония, заради неизпълняване на задълженията относно спазване на човешки права и как ще се реагира на целенасочено преследване на хора, заради тяхното самоопределение.

"Това дело, скалъпено и без основание, е част от поредицата действия за сплашване на българите в Северна Македония. Това е лицето на държавната политика спрямо българската общност. Няма и помен от добросъседството и обещанията на управляващите. Напротив - има действия по очерняне и сплашване на всеки, който открито се заяви като българин", изтъква още съпредседателят на ВМРО в писмото си до Европейската комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония = Украйна.
10
2
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Аз казвам , когато ти си намериш работа. Едно и също е.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на макетата не трябва да им издават бг паспорти ! нали не са бг граждани и сми отричат това ! ДА СЕ ЗАБРАНИ ИЗДАВАНЕ НАБГ ПАСПОРТИ НА МАКЕТАТА !
8
21
 
6
 
! Отговори
Кюрд 8 преди 1 година
Кой си ти бе татароговорящ монголоид ДЖАМБАЗ ДЖАМИЯ
7
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Нали съм ви казал. Макетата в ЕС, точно след Турция :))))))))))))))))))))
6
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ /НАТО/ и ЕС са на страната на РСМ , за какво се напиняте излишно ?
5
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние нали сме цъФнале , та все другите държави ще оправяме . Нама ли с какво друго да се занимавате ?
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като пишем до ЕК какво - местят си го в другия крачол. Май не разбрахте, че ЕК не и дреме за българите, а? Какво стана с украинските стоки - месеци ни игнорираха и когато сложихме собствено вето на вноса, на следващия ден още се активираха!Ето затова няма да спра да напомням следния факт: ПП, ГЕРБ и ДПС са НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, които зачеркнаха българите в Македония, за да обслужат нечии чужди геополитически интереси!!! Това са фактите и на избори е добре този факт да не се забравя!!!!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние , какъв го дирим там ?
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още по-малко па ние!
1
4
 
25
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Тук е прав, мноооооого.....