Арабаджиев: Няма да подкрепим кабинет, в който ГЕРБ участват

Трябва да се носи отговорност
5 май 2023 22:37, Росен Стойчев
57
Арабаджиев: Няма да подкрепим кабинет, в който ГЕРБ участват
Снимка: БГНЕС

„Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, нито ще подкрепим правителство, в което ГЕРБ участват. Те са победителите, те трябва да дадат решение.

Още по темата
Изборите пред ГЕРБ са няколко – те трябва да дадат решение на кризата в момента, да решат дали да предложат тяхно правителство с подкрепата на ДСП и на Пеевски, дали да отидем на избори, или да подкрепят правителство на малцинството на ПП-ДБ без министри на ГЕРБ и да упражняват контрол през парламентарните комисии. ГЕРБ за 12 г. една реформа не направиха в изпълнителната власт”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев в студиото на Нова Нюз.

"Ние сме казали, че ГЕРБ не трябва да влизат в изпълнителната власт дори със зам.-министри, дори с експерти", заяви депутатът в отговор на въпрос дали биха допуснали заместник министри от първата политическа сила. „Хората, които трябва да са в изпълнителната власт, трябва да са и експерти, и да носят политическата отговорност”, смята Арабаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
24
 
! Отговори
Докога ще го слушаме преди 1 година
От изборите мина повече от месец. Единственото, което тези повтарят вкупом е заглавието на статията. Разбрахме го и ни дотегна. На слабоумни ли ни правят или те са такива. Да кажат какво ще правят. Какво няма да правят да спрат да го повтарят, моля. Тази държава заприлича на болница по шизофрения. Но с такова хора с увиснало чене и празен поглед - толкова.
25
6
 
15
 
! Отговори
Народа е мъдър преди 1 година
На сърдит Петко празна му торбичка. Двама се карат, третия печели! Осъвременено, чакайте Възраждане. Няма да чакате дълго. А това, което ще дочакате, няма да ви хареса.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие тях, те вас, накрая само социолозите доволни че ще изкарат кинти от изборите! Нека на следващите избори се гласува против по и ГЕРБ щом са толкова велики !
23
2
 
27
 
! Отговори
РЕКЕТЬОРЧЕТА... преди 1 година
РЕКЕТИРАТ 6 МИЛИОНА БЪЛГАРИ, КАТО ЗА 3 ГОДИНИ ГИ ОГРАБИХА 60 % ОТ ПАРИТЕ ИМ... ХАРЕСА ИМ И СЕГА 45 ГОДИНИ ЩЕ ИМА ИЗБОРИ СЛЕД ИЗБОРИ... АКО НАРОДА НЕ СЕ ДИГНЕ И ГИ СЛОЖИШ ПО КИЛИИТЕ...
22
3
 
38
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
А бе, дpиcльo, ами те ГЕРБ ви даваха решението, колко пъти ви го казаха. Готови бяха да се откажат от техния мандат и да подкрепят кабинет с вашия мандат, но при споделена отговорност с равно участие на двете коалиции. Защото е нелепо, нагло и неработещо да има само ваш кабинет.
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, те затова печелят Герб, щото с все кусурите си са най-добрите от всичкото това, дето се прави на политик. Който мисли, а не политизира, за тях гласува. Това антигерб е просто инат, ама каква е ползата от него? Каквато е изобщо от ината - никаква.
20
4
 
29
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Ей, тези *** така и не се научиха, че ГЕРБ не са управлявали 12 години, а 10. А иначе, ГЕРБ, с всичките им кусури, направиха доста неща - видими. За разлика от тези некадърни шарлатани, които не положиха един метър асфалт и не сложиха две тухли на кръст.
19
1
 
3
 
! Отговори
Дърта номенклатура преди 1 година
До Анонимен 16 --- Ама много си лош, беее.Ти какво искаш, да пратим децата и внуците си на пазара на труда ли? Да се явяват на конкурси за работно място, да се трепят да се трудят, за да реализират развитие и да пестят от заплатите си, за да си купят скъп автомобил ли? Много си жесток, беее. Много си наивен, ако си въобразяваш, че доброволно ще се откажем от основната цел в живота си - да им осигурим вечни привилегии. Разбра ли, бееее?
18
2
 
21
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Това го казахте вече 16 000 пъти. Разбрахме го. И тази опорка за Пеевски и нея днес я повтаряте като латерни. А вие с комунистите от БСП добре се гушкахте, нали?
17
2
 
5
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Ама много сте прoсти. Ако ви подкрепят ГЕРБ като правителство на малцинството, да те няма да разполат с парите (с надеждата да ги цоцате вие), но в България не случайно министерството са изпълнителна власт и то подчинена на парламента, т.е. така могат да извъртят законите, правилата и т.н., че не 18 месеца, а само за месец можете да докарате държавата до фалит и то без да сте виновни вий този път, ама пред народа ще сте вие.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16 - Но успяха да заблудят доста народ, че са някаква си промяна. И какво промениха, най-вероятно собственото си финансово състояние.
15
3
 
18
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До 8. Мисля че ми изпръхна устата от този въпрос, ама да го задам и на теб, поредният променлив олигоффрен? ГЕРБ от две години не са на власт и коя тяхна кражба доказахте бе, църввул? Коя?
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфантилите от ПП са само фасада, действителните играчи са комунистите, техни бащи и спонсорите им - черепа, Цв. Василев, Нексо, Маджо, Бобокови, Прокопиев... ПП разстели сянката на комунизма над България. И настъпи мрак.
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата държава пропада заради тезиидиоти от ПП. Значи, ако ПП няма цялата власт, нека държавата фалира. Да не се заблуждаваме, в коалицията ПП,ДБ, ПП командва парада. Детската болница можеше да се построи с пропиляните за избори пари. зарадипохотливи аматьори, некадърници и шарлатани ПП.
12
6
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Поне си спазихте обещанията - по едно време бяхте тръгнаали да се гушкате с тях - бсп и итн няма да ги подкрепят за кабинет корнела го каза
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 - Гербавите само народът може да ги изчегърта, но явно няма такова намерение. Чегъртачите един по един се самоизчегъртват, а Герб печели избори.
10
4
 
22
 
! Отговори
12 млрд дефицит преди 1 година
Партия Продължаваме Пропадането тика България към дали след като стан ясно, че са си раздали 12 млрд лв на свои фирми,
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този 20-годишен пикль.о ли ще дава акъл на герб?
8
16
 
2
 
! Отговори
д преди 1 година
айдее борисовчетата почнаха да пискат пак хахах
7
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербавите трябва да се изчегъртат докрай!Нито една крадлива мутра повече на власт.