Христова: Вероятно няма да има правителство

Отговорност за това носи ПП
9 май 2023 17:30, Росен Стойчев
30
Христова: Вероятно няма да има правителство
Снимка: БГНЕС

„По-голямата вероятност е да няма правителство, защото то може да се сформира реално при участието на ГЕРБ, а „Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП – ДБ) няма интерес да прави правителство, в което да участват други партии, които да ги контролират в реализацията на техните приоритети.

Още по темата
Невъзможно е те да бъдат сами, те подчертават силно желание да управляват с правителство на малцинството, това е невъзможно, затова моята прогноза е, че няма да има правителство. Изцяло отговорността за това е на ПП – ДБ”. Това заяви в интервю за БГНЕС политическият психолог Антоанета Христова.

Тя обясни, че това е обяснимо, защото втората политическа сила няма интерес да направят правителство в коалиционен формат. „Затова и искат да управляват сами, ако управляват коалиционно, то коалиционните партньори не трябва да осъществяват контрол върху тях. Техните приоритети от началото са били отстраняване на главния прокурор и финансово преразпределяне. ИТН усети ПП и започна да ги контролира във финансовото преразпределяне и това показа ясно, че ПП не са партия, която да играе по правилата на демокрацията и парламентаризма. Техните цели са разправа и разчистване на терен”, каза още Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
6
 
! Отговори
Ние Българите преди 1 година
Нямаме нужда от чужда намеса от външни държави от ЕС.
7
1
 
3
 
! Отговори
Не е възможно преди 1 година
Толериране на култури и изповядвания на чужди религии без възможност да се интегрират в европейската общност,нямат бъдеще такива етноси,които не зачитат правата и законите на правотата във православна България.
6
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се махне кандидатурата на Асен Василев като финансов министър това означава ли че ГЕРБ ще подкрепят правителство на ПП?Да се каже черно на бяло какви са предпоставките да няма кабинет и какво може да се направи за да има. Не да се хвърлят предполагаеми предположения в публичното пространство без цел .
5
17
 
7
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 година
ПП са шарлатани, путинови проксита инсталирани от Радев да съзхават хаос и несигурност в България. В мътната вода на този хаос се източват огромни пари и се помпа инфлацията.
4
1
 
1
 
! Отговори
Дойде време преди 1 година
КОЙ от където вярата се разпростира свободно в майчината му родина.
3
2
 
3
 
! Отговори
Не е възможно преди 1 година
Да има правителство с хора които проповядват различни мулти-култури различни от Европейската цивилизация и култура.
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази брутална атака от всички 'специалисти' към ПП-ДБ няма да даде резултат, не си правете труда.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече става както с взрива на Гешев ,на куцо и сакато се дава трибуна по националните телевизии и говорят предположения. Кажи какво трябва да стане че да има правителство,дай идей .