Мария Габриел е кандидат-премиерът на ГЕРБ?

Борисов обявява името утре
Обновена: 9 май 2023 13:48 | 9 май 2023 13:45, Стела Стоянова
230
Мария Габриел е кандидат-премиерът на ГЕРБ?
Снимка БГНЕС

Еврокомисарката Мария Габриел ще е кандидатът за министър-председател, който утре лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще представи пред останалите партии в парламента, съобщава "24 часа". Сайтът цитира "високопоставени източници в ГЕРБ".

Още по темата


В момента еврокомисарката е в София.

Мария Иванова Габриел е член на Европейския парламент от делегацията на ГЕРБ в състава на Групата на ЕНП от 2009 г. Тя е заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на разширяването на ЕС, Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

По-рано днес президентът Румен Радев обяви, че ще връчи първия мандат на 15 май, а на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ще представи премиера си утре и го нарече "безспорен кандидат"


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
0
 
! Отговори
Помни ама не научил преди 1 година
До 188 помним! ББ така доведе от Америка С Дянков и той ни накара да купуваме за трудов стаж годините на висшето си образование - къде го има това???????. . . . . ПОМНИШ, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИЩО НЕ СИ НАУЧИЛ, С ИЗВИНЕНИЕ ЗА КРИТИЧНОСТТА! ИЗБИРАЙ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ! ХИЧ НЕ Е ТРУДНО!
171
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Отбиване на номера с този кандидат.Мария ще си остави заплатата от 30 000 евро като еврокомисар и ще дойде в София.А дано,ама надали.ГЕРБ отново не могат да съставят правителство.
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е чужденка. Тя е българка.
169
2
 
2
 
! Отговори
помним! преди 1 година
ББ така доведе от Америка С Дянков и той ни накара да купуваме за трудов стаж годините на висшето си образование - къде го има това??????? - Същия Дянков ни отвлече милиони от здравната каса!!! и пак го канят медиите да дава акъл!!!! Такава ще е и тая чужденка - богати хора не знаят какъв е живота ....
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"При социализма бяхме сто пъти по-добре и всички ни уважаваха" Сериозно ли?! Бяхме с промити мозъци, затворени от света, управлявани от диктаторски режим. Държавата ни загуби втората световна - беше окупирана от руснаците, лишиха хората от частната им собственост и от човешкото им достойнство. И ти това го наричаш "по-добре" и за "уважение"? Бяхме държава от социално слаба наемна ръка водена за носа и затворена от света. Изостанала държава.
167
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пази боже, по-добре луд Киро.
166
3
 
7
 
! Отговори
Левтер преди 1 година
Тая буца е решила да ни умори от смех...
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ГЕРБ смятаха, че имат реален шанс за правителство, щяха да номинират Дончев или Митов. Вместо това, те си правят последен ПР преди следващите избори. Жалка история.
164
2
 
13
 
! Отговори
Мили преди 1 година
Боже, спаси България от тази некадърница! Гербаджии толкова ли сте изпаднали да предлагате тази?
163
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужасссс!!
162
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са отбор некадърници. Разбира се, че не могат нищо свястно да предложат за премиер.
161
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това би била страхотна кандидатурата, браво за избора!
160
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това създание предизвиква брутално отвращение . Представяте ли си какво "работи"...
159
3
 
26
 
! Отговори
Ежко преди 1 година
Опитвам се да се сетя за по-лошо кандидатура и нищо не ми идва в главата.Аман от локуморазтегачи, дето не са свършили реална работа за две стотинки през живота си!Марийка -премиер.Алооооо......
158
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко няма никого на резервната скамейка. Само куци коне и скъсани менискуси. Дано да се изложи пак с тази кандидатура - Цецка Цачева две. Всичко зависи от Възраждане на ГЕРБ. Гербодепесарите и чалгарите ще се обединят за кокала, а Възраждане на ГЕРБ ще излезе за намаляване на кворума.
157
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като знам какво направи за България, направо ми се плаче! Ама Вие наистина ли? Не Ви съжалявам вече, а по-скоро презирам! Лека вечер!
156
1
 
7
 
! Отговори
Език преди 1 година
Жените винаги намират общ език.
155
28
 
5
 
! Отговори
Силна кандидатура преди 1 година
Много добра кандидатура. В сегашната напрегната ситуация жените са по-склонни да намерят общ език. Силен ход на Борисов и поне 100 пъти по-добре от Академика, чийто гласче едва излиза като говори. Нищо против, изглежда умен човек, но няма никаква харизма и едва говори. Тази жена е огън, но има и диалогичен елемент. Перфектният кандидат за този момент. Разбира се, тук и в парламента ще я оплюят. Каквото умеем най-добре.
154
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между тази Тротинетката разлика в интелекта и морала няма
153
3
 
16
 
! Отговори
Втори мандат ама не преди 1 година
Министър председател на правителството в изгнание...Даниел Лорер, той поне е чист българин. ХА аа ха...