Официално: Мария Габриел е кандидатът за премиер на ГЕРБ

Борисов съобщи името й от парламентарната трибуна
Обновена: 10 май 2023 18:45 | 10 май 2023 09:14, Камелия Цветанова
653
Официално: Мария Габриел е кандидатът за премиер на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Мария Габриел е номинацията на ГЕРБ за премиер. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

Борисов коментира, че най-правилното място, от което да анонсира идеите и намеренията на ГЕРБ е парламентарната трибуна.

"Това, което е дадено на България и на българския еврокомисар Мария Габриел са иновациите, научните изследвания, културата и младежта. Така че теми, по които всички ние имаме в програмите си написано доста", посочи той.

Борисов съобщи, че лично Габриел ще провежда срещите с останалите ПГ и ще поемЕ своите отговорности като кандидат за премиер.

Той уточни, че като действуващ еврокомисар тя трябва да премине през юридически процедури.

Вчера Борисов посочи, че разчита на ПП-ДБ за подкрепа на кабинет като втора политическа сила. Ако обаче те продължат да отказват такава, то тогава се надява на останалите партии в НС.

Всички реакции за номинацията на Мария Габриел вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това ли е неоспоримата велика личност? Тя е женена за чужденец, от години си се подвизава в чужбина и е на хранилка на европейски фондове. Добре, че си е спомнила пътя до България. Обаче тоя пилешки мозък как ще спасява България? Никак, просто много ще слушка СИК-аджията. Затова и е неподходяща.
403
2
 
23
 
! Отговори
Жиравски преди 1 година
Голяма кариера на жена с скромно образование, но големи амбиции, както и шефа и.
402
3
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До пияница мистик: а ти какво очакваш когато кандидата е една калинка? Я и виж биографията: учила бакалавър, магистър, после докторантура и от там директно в политиката чрез герб. Какво точно е постигнала? На 43 години, а няма 1 ден трудов стаж, 1 стотинка дънки не е внесла с пари които тя е изработила, а цял живот на държавна хранилка. Какво да очакваш от послушна калинка която си е проправяла път с вувузели? Тази ли ще управлява? Че тя сама не е способна обувките си да завърже!
401
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така е- зубрачка на опорки, представете си само колко пъти ще й се наложи да преповтори "европейски ценности" и "устойчиво". Тя Цецка Цачева като академик направо пред подобна куха....
400
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е тая световнонеизвестната? Защо има толкова "българска" фамилия? Имахме цар-премиер, сега ще сме с жена-премиер. Ако ще е толкова свестна, колкото царя, горко й е на България. Впрочем, във всички случаи горко й се пише.
399
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази е Мата Хари не се стърпяла да снима парите в чекмеджето защото е сребролщбка меркантилна жена
398
2
 
14
 
! Отговори
Един от народа преди 1 година
Най-добре е за премиер Буци да посочи Мата Хари. С тия гаргамелки и други кукунделки няма да стане работата. Народът иска Мата Хари!
397
2
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
До пияница мистик знаеме я много добре приятелче, но незнаем за 10 години на 30К Евро месечна заплата какво е свършила за родината си България, незнаем защото е НИЩО.Знаем Знаем.А такива като теб и те знаеят НАЛИ?
396
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На къде и да погледнеш все Корумпета Милионери - Нема ненакрали се !Всички са в Далавери и схеми за Крадене. Затова Народа Отвратен и Омерзен не гласува - Няма за кого !
395
1
 
19
 
! Отговори
ГЕРБоливуд-нов филм преди 1 година
"Кюлче в чекмедже" === С Мария, но не Бакалова в главната роля.
394
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре Цецка или магарето ,ала тая както я гледате мешунгерица ,а инак е мн удобна калинка - през фирмата на майка и внасят ваксините за ковид - Нема случайни неща !!!
393
1
 
28
 
! Отговори
Трагедия преди 1 година
Боже, божее Българийо, с какво заслужи тази тежка участ да те управляват дребни душици и върху теб на далавери да се учат.
392
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кандидатурата наистина е безспорна, едва ли някой ще си направи труда въобще да спори доколко е фикция или просто пешка,
391
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно.Ще ядеме яйца от щастлива кокошка.
390
2
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Да погледнем СВ-то на Мария Вувузел. Член на партия Х, избрана и изпратена в Европа чрез рейтинга на партия Х, там пристанала на франсе и изградила кариера през вувузели на "правилните хора". Сега същата партия Х иска да я инсталира за вожд на индианците. Общо взето цял живот вувузели за партийни назначения. Лични успехи и качества: Вувузела, правила Вувузели на правилните хора. Развитие: от селска Вувузела чак до Евровувузела.С това целият и живот се изчерпва!
389
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една безлична калинка. Как тази жена стигна до ЕП, с какви качества не е ясно. ББ пак се нагажда според ЕС и не му пука какво искаме нив. Съгласна съм с Костадинов, че тя ще е Плевнелиев в женски вариант. Радев направи преврат и сега управлява безконтролно, но за съжаление няма алтернатива на ГЕРБ и трябва да се избира между по-малкото зло.
388
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно. Пак ще залъгваме Брюксел какви големи европейци сме. Лошото е че Холандия и Австрия не се връзват.
387
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мара Гаргамел става само за кметица на родното си село и за еврокомисар, разбира се. Длъжност от която нищо не зависи, особено, ако си от Източна Европа и още повече, ако си от България.
386
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Мария Вувузел: Аз съм готова да поемА всички партийни членове за да съставим една химера която дружно да се труди за европейското бъдеще на членовете на партията майка. Искам да благодаря на Дон Тиквон, че покани мен, Вувузела, да поемА смело в ръце нещата и да изпълнявам в захлас всички задачи възложени ми от Дон Тиквон. Аз имам опита от поеманетО на трудни за оправяне неща, цялата ми кариера е изградена на поеманетО на ръководни постове, където с лостове и механизми сме постигнали върхове. Дуу
385
3
 
26
 
! Отговори
Иван преди 1 година
С такъв "кандидат" е ясно, че Боко не иска правителство.