Мария Габриел започва разговори за правителство

Очакват се срещи с водещите партии
Обновена: 11 май 2023 07:39 | 11 май 2023 07:19, Росен Стойчев
112
Мария Габриел започва разговори за правителство
Снимка: БГНЕС/EPA

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел започва срещи с останалите парламентарни групи в Народното събрание. По време на разговорите Габриел ще търси подкрепа за правителство. Кандидатът на ГЕРБ-СДС лично ще води преговорите за редовен кабинет в първия мандат.

Още по темата

Срещата с ПГ на „Движение за права и свободи“ ще бъде в 11:30 часа, ПГ на „БСП за България“ - в 13:30 часа, и с ПГ "Има Такъв Народ" - в 15:30 часа.

От "Продължаваме промяната - Демократична България" обявиха вчера вечерта, че срещата няма да бъде днес, а в петък, за да могат в нея да се включат и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев. От пресцентъра на ГЕРБ заявиха, че ще очакват представителите на ПП-ДБ според първоначално обявения график. Оттам посочиха, че доколкото им е известно, в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев.

Разговорите ще се състоят в зала „Запад“ на Народното събрание.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви от парламентарната трибуна, че сегашният български еврокомисар Мария Габриел ще бъде кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер и тя ще проведе срещи с политическите сили в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сама ще ги говори и ще има - ще, ще, ще, ще ... Най-вече на 23 май ЩЕ хваща полета за Брюксел, защото там й е мястото, сред брюкселския планктон!
81
4
 
9
 
! Отговори
2 преди 1 година
Никога да не се забравя "Ало Ваньо", Мишо бирата, чувалите с пари от магистралите, Барселона гейт, чекмедже и шкафче гейт, "лошият мат`риял", кърджалийската ***, MaйkaTA на народа, пъпешовидната глава с апартаментите, Пацо терасата, къщите на тъщите! Не се ли забрави всичко това, спазват ли се трите елементарни правила, българският народ ще бъде жив и щастлив!
80
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
Никога не забравяйте трите елементарни правила, които трябва да се спазват след освобождението ни от диктатурата на мафията ГЕРБ: Правило 1) ГЕРБ да се държи в изолация! Правило 2) ГЕРБ да се държи в изолация! Правило 3) ГЕРБ да се държи в изолация! Никога да не се забравя пролятата кръв на протестите против хунтата на Борисов и Гешев! Никога да не се забравя пролятата кръв зад колоните на министерският съвет!
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я, не било майтап значи.
78
1
 
1
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Или както е казал народът: "Отдалеко, че да е леко". Ама той и друго казва за рибата и тигана, както и за бързото раждане на кутрета.
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 91 Видяхме ви гражданите от София. На гледахме ви се 30г. Неставате за НИЩО. Не сте изкарали 1 кадър до сега. Само лапачи и стари соц крадци. Айде пътувай. Ти не определяш пътя на страната.
76
3
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Готови ли са новите бюлетини ? Хайде, нема нужда от чиновници с неясно мислене , било тои от далечен Брюксел !
75
6
 
4
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Селянката от някакво забутано селце , протежирана от другия пожарникар, добрала се до Брюксел и с разходки из кулоарите на чиновнически Брюксел я сложили за бушон на някакви техни приумици, днес се изцепва с още по-безсмислени фрази, показващи само кухата си същност.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиндостан стреля право в целта хем ни натрриса тая жена хем забива ЕК.
73
3
 
5
 
! Отговори
От Белгие преди 1 година
Ли лети до София за разговори?
72
4
 
7
 
! Отговори
Къди живее преди 1 година
Всъщност тази жена със дитито и съпруга си французин? Не е България със сигурност..
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козяците *** и проскубани го измислиха това заедно с марсулката. Герп и чук никога сами нямаше да се сетят за тая невзрачна женица изтерзана.
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе нали щяха да слагат шефа на банката оня Радев не знам кой си от де козяците се сетиха с един куршум два заека. Хем затрриват Бг хем оголват ЕК.
69
4
 
5
 
! Отговори
мадам Кюфтерорич преди 1 година
Ще управлява в някоя паралелна вселена , най-модерният халюциген - дигитализацията, нейната специалност.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфуций до сарказъм Ротердамски разговорите ще са на френски не ти ли е ясно това. То еврокомисията само на френски знае да бае къф английски.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебното министерство е сто пъти по добро от партийните кабинети.Точно така честните хора които нямаме доходи от нито едно от десетките НПО та разчитаме вота на народа. За пети пореден път той не дава мнозинство на престъпните партийни централи които само са яли пили и се веселили 30г.
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази женица е не карикатура, тя е срам за България!!! Гнус ме е.
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 81 Кравар умирисан "Скорооо" е много разтегливо понятие, може да е след 10 години, може след 50 години щото човешката история е на хилядолетия, кравар умирисан.
64
4
 
6
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
Дали разговорите ще са на английски?
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зо 85 Скорооо