Ананиев за закона за пътната безопасност: Притеснява ме конфликтът на интереси

Кметът на Стара Загора контрира, че корупцията съществува като риск и в МВР
12 май 2023 08:45, Нели Христова
11
Ананиев за закона за пътната безопасност: Притеснява ме конфликтът на интереси
Снимка: БГНЕС

 "Изменение на закона за пътната безопасност може да се засили феодализмът в общините", това коментира депутатът от ПП Настимир Ананиев в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Навсякъде в страната стават неприятни пътни инциденти. В Стара Загора променихме част от пътната инфраструктура и въведохме мерки за безопасност в града. Камерите, които имаме, са само наблюдателни. Кметовете от няколко години предлагаме с общинските камери да може да се глобява и за превишена скорост. Изпращаме записите на МВР и до април месец вече имаме 300 санкционирани за пътни нарушения", заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Идеята е камерите, които монтират общините, да могат с подходящия софтуер да бъдат използвани за санкциониране с превишена скорост. Патрулите в градовете са много малко. Няма достатъчно контрол. По сегашното законодателство не може да се глобява с тези камери", каза още Тодоров.

"Има неясноти в самото предложение. Притеснява ме конфликтът на интереси и корупционният риск. Повечето хора в малките общини се познават помежду си. Може ли да видиш пътно нарушение и да си кажеш "оо, това е свекърва ми"?. Кметът на Пазарджик беше спрян и отказа проверка за алкохол и наркотици", напомни Ананиев.

Кметът на Стара Загора контрира, че корупцията съществува като риск и в МВР.

"Моето притеснение е създаване на частни армии около кметовете", каза депутатът от ПП.

"Трябва да има едно ниво на сигурност в градовете. Никой не е застрахован. Камерите предотвратяват именно това", допълни Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Бат ИЦО Явно че не си от тук. Камери за скорост (освен мобилни на кат патрулките) няма в града! Има камери за скорост, но чак в община Раднево. Така че.. не знам къде са те глобили, но със сигурност не тук!
9
1
 
2
 
! Отговори
Бат ИЦО преди 11 месеца
Кмета на Стара Загора ЛЪЖЕ. Аз лично бях глобен заради такава камера в града му.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя кой беше? Какви са тия мики мауси които се изказват за всьо? Да питат и Емили
7
1
 
5
 
! Отговори
Глоби преди 11 месеца
Също така отдавна в другите страни е уреден въпроса с констатиране на нарушението, определяне на наказанието, начин на уведомяване и събиране на глобата. Ние пак сме дори извън опашката. Липса на санкциониращи -крият се в храдтите да снимат за скорост все едно други по тежки нарушения няма. Близък пример Румъния и Гърция - сниман си,след 1ч глобата вкл и за тол е в инфо системата им и не може да напуснеш страната без да платиш. Не като тук издирване да ти връчат и т.н. В Германия също няма прошк
6
1
 
6
 
! Отговори
Криптомир : преди 11 месеца
"Притеснява ме това,че не мога да си карам тротинетката си по магистралата със 100 и да си охлузвам кайсиите като нашето умнокрасиво рекламно лице на ППЛГДБТ+%=&$ - ЕмилитУ/Даниел..."
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма такъв софтуер да превръща обикновена камера в такава с радар. Все едно да вземеш обикновен GSM и със софтуер да го превърнеш в сателитен телефон. Технически неграмотни хора излизат с високотехнологични идеи... Не без причина скоростните камери са доста обемисти. А този индивид, който ще дръпне стола под всеки преди да седне ако има изгода за какво му давате мегдан тук???
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Камерата е създадена да снима тумбака на красивия.... все пак
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ананиев все се притеснява за нещо. Да работи ползотворно.Толкова антипатичен човек. Безполезен. Само дърдори заядливо. Кой ги избира тези за депутати?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До някъде има основание в думите му. Но толкова ли е сложно да се проучи въведения и работещ модел в държавите от ЕС. Не е нужно да откриваме топлата вода отново при все че вече е открита и процеса достатъчно подобрен. И по много други проблеми решението е вече измислено и работещо но ние тъпо и упорито отказваме да върпзиемем вече готовите модел. Там е уредено и друго живееш 6мес в друг град и колата ти е с теб длъжен си да я регистрираш в съотв град и да плащаш данъци там. Тук още спим
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Смешникът да каже за корупцията в негова си община, изпродаде всичко що имаше, като общинска собственост на свои хора. Гараж в район, където няма място за паркиране се яви на търг за втори път и естествено някой си го взе, информацията бе качена на сайта след търга и ред други, но прокуратурата си спи. И това нещо ще ми говори за корупция в МВР