Борисов искал да ребрандира ГЕРБ и заради това номинирал Габриел

Венеция Ангова: Въпросът е дали той няма да е отново в сянка
55
Борисов искал да ребрандира ГЕРБ и заради това номинирал Габриел
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разговорите до този момент доведоха до промяна в политическия модел. В предишните парламенти се актуализираше бюджета спрямо нуждите на хората, започнахме да показваме кой кой е в политиката, но сега прокарахме програмата и важните приоритети да са първи, а след това съставът на кабинет - това коментира пред БНТ  депутатът от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Венеция Ангова.

Според нея е важно да се случат нещата, които са важни за България - борба с инфлацията, да има бюджет, членство в Шенген и в еврозоната, да се реализира качествена съдебна реформа.

"Към настоящия момент нашият Национален съвет подкрепя позицията, че ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ и да влезем в управление с тях. В началото на седмицата ще направим отново Национален съвет, за да обсъдим позицията."

По думите ѝ, на този етап задачата им е Изпълнителният съвет да представи наличната информация на Националния съвет и колективните органи ще вземат своите решения.

По отношение на кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел, Ангова каза, че профилът е на човек, който има експертиза и опит, знае как се случват нещата в Европа, но проблемът е дали ще може да взима решенията независимо и самостоятелно или отново Бойко Борисов ще бъде в сянка.

"Това, което виждам като политика на ГЕРБ е да искат да имат всички експозиции - с тройната коалиция, за избори, искат възможности с нас да съставят кабинет и ако може до последно да знаят всичко, така че да могат да вземат най-доброто решение за тях и да отскочат като политическа партия", добави Венеция Ангова.

Тя посочи още, че още в самото начало са подкрепили председател на Народното събрание, за да може да тръгне работата на парламента, лансирали са диалога за програмата и това по думите ѝ ги поставя в трудна позиция, защото сядайки на една маса с ГЕРБ, хората виждат и се чудят какво става.

Според нея, Бойко Борисов иска да ребрандира ГЕРБ, но без да прави реално никакви промени и първата малка стъпка да изглежда по различен начин беше именно кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: ппвенеция ангова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
14
 
! Отговори
Ангел Кънчев преди 1 година
Няма как да ги ребрандира с Биков, точева, Кралев, Маноил и другите мутри и метреси!
23
4
 
6
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Борисов искал, но брюксел му заби ч*ка:)))
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя тази Габриел ако ни е премиер, направо си хващам чукалата и забравям за България :)) Ся нямам нищо против нея, обаче е пионка на мутрата :)))
21
13
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 22. А ве, глу.пав, злобен антигербаджия, при ГЕРБ, с всичките им кусури, се строеше из цялата страна, еврофондовете вървяха и имаше пари за всичко. И беше доста по-спокойно, отколкото сегашния хаос. Ама то няма как да го налееш това в куххата кратуна на такива като теб, които са тотално обсебени от омраза към ГЕРБ и Борисов.
20
6
 
5
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Банкянския Ром и Джендриел
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мадам YES
18
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ са създадени и финансирани от най-големите престъпници! Черепа, Къро и останалата пасмина, нямат интерес в България да има стабилно управление, за да могат да крадат! И така, използваха една лумпенизирана част от народа, за да създадат един мит, че всички беди идват от Баце и Гешо! А истината е, че откакто Черепа започна да буни държавата с крадени пари, народа е ограбван от тия, които се обявиха за промяна!
17
5
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До българин. Пич, по-спокойно със злобата, ще получиш инфаркт. Големи глу.пости си написал, та да те питам, след като ГЕРБ дойдоха на власт през 2009, преди тях всичко цъфтеше ли, нямаше кражби, нямаше корупция? А сега, две години след като ГЕРБ не е на власт, как е, как е? Айде свали си антигербаджийските очила.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист При Боко направо се всринахме, но иначе *** като "Чеченеца" и сие го подкрепят :))) Проста държава и народ, какво да кажа повече :)))
15
4
 
5
 
! Отговори
От зайчарника преди 1 година
Ще ги ребрандира, на райета и на решетки.
14
2
 
7
 
! Отговори
Боко преди 1 година
До Васил. И защо? Хе-хе-хе, ама тя тази работа не става, само защото някакъв невзрачен оххлюв като теб го е написал. Май и ти си от тези, които дишат единствено благодарение на омразата си към Борисов.
13
6
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 15. Глу.пак, при ГЕРБ ли станахме последни или много преди това? И то бяхме не последни, ами даже след последните. А сега, след ГЕРБ как е, как е? По--добре ли е бе, църввул?
12
6
 
7
 
! Отговори
Видните животновъди преди 1 година
от ПП/ДБ са експерти в търсенето на телета под вола.Борисов постоянно прави компромиси,заради които вероятно ще загуби избиратели(тези които разбират, че кръстените от Радев шарлатани са проклятие за БГ с нелепите си неудачни опити да управляват и провалите си в това).А пепедебейците се гърчат като настъпани *** в стремежа си да намерят повод да отричат всичко друго на всички други.Борисов,остави ги да изтекат през канала!
11
6
 
9
 
! Отговори
До майора преди 1 година
Много по-добре е от "възхода"при ГЕРБ,когато станахме последни .
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искал какво? :))) Аз немам нищо против Габриел, но тя няма силен характер и ще е вечно подчинена на Боко :)))
9
3
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Много значими тия от ПП,щом цял свят ги гледа .Посмали малко.
8
9
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе разни анонимници и картошки , не ви ли е срам да подкрепяте хора тотално провалили се за 7 месеца и довели стрсната до фалит , благодарение *** което е днешното юоложение встраната! Нима не виждате какво направиха във всякаедна област , двуцифрена и най висока инфлация в ЕС, искане за послушен главен прокурор кпйто да спре рязследванията срещу олигарсите , довели ги на власт! Жалкистр за шарлатани и мошенициняма място в управлението , да си отиват оттам , откъдето са дошли!
7
8
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
Трагедията ни в най-новата ни история е, появата на разбойническата банкянска и дръндарска организации.Разбойниците от най-малкото населено място,до столицата,крадат всеки на нивото си,пари от народната пара.И ние сме вкарани от тях до уста в тинята.Още малко остава,и ще ни потопят необратимо,без да можем вече да дишаме.Вината е в тези от нас,които поддържат тези разбойници.Битката с тези крадливи и безжалостни у.р.о.д.и. е неизбежна.Само "изпържени" мозъци могат да ги подкрепят.Няма отстъпване.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако не е лакомията за власт, сама ще си остане
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Венеция от небето ли пада? Това момиче учило ли е история? Има ли поне малко политическа култура? Чувала ли е за Рудолф Хес? Той е казал преди 90 г. - Хитлер е Германия и Германия е Хитлер! Също е за ГЕРБ - Борисов е ГЕРБ и ГЕРБ е Борисов. Вождистка партия, в която всеки друг е без значение. Някакви Марийки, Десита, наДеници на сач и пр. са без значение, както и мъжете-евнуси като Дончев, Митов, Биков, Добрев и пр. Всичките са оправяни с 200 в банкянския зайчарник.