Вигенин: Реално няма прокуратура

Важно е да има решения
16 май 2023 08:25, Росен Стойчев
32
Вигенин: Реално няма прокуратура
Снимка: БГНЕС

Според Кристиан Вигенин от БСП в България има разпад на институциите, а на практика от вчера няма прокуратура. Това свое мнение той изрази в студиото на Нова.

„Нямаме европейски комисар от вчера, нямаме редовно правителство, имаме парламент, който вероятно върви към разпад. В тази ситуация с мандати на много институции, които са изтекли, нещо трябва да се случи, за да подредим държавата”, категоричен е той.

Още по темата


Според Вигенин е започнала поредица от събития, извадили публично неща, за които от БСП говорили: „Неефективна прокуратура, че не се обръща внимание на определени дела, че няма нито един наказан от върховете на политиката. Дори в най-лошите си предвиждания не сме предполагали, че ще дойде време, когато зам.-главният прокурор ще обяви публично, че се страхува от главният прокурор”, уточни зам.-председателят на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
6
 
! Отговори
до преди 1 година
Чудесен въпрос на място.Защо след като на практика нямаме държава , то хората си въртят бизнес и богатеят.Простичко е, вече сме част от имперска структура.Тя поглъща суверенитета, но хората имат възможности в имперскта икономика.На практика ние сме пак в империя като римската, османската.Имаме само спомени за историческо величие и необосновани претенции, но реално сме поданици-рая на империята.Най- големият номер на ЕС беше да ви каже, че не е като старите империи и сте равноправни.Но е същото.
8
0
 
11
 
! Отговори
дедо Груйо преди 1 година
Реално държава няма, но всичките чакате на държавна заплата? Що тъй бре?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен6 Обсъждаме виСшия съвет в БГ, не ни инрересува Испания засега :)))
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Европа е така, да дойде да види в Испания дето от няколко години състава визшия административен (или какъвто се казва на български) съд е за смяна, НО тъй като е единственият орган занимаващ се с подкупни и самозабравили се политици (назначаван от същите тях) не могат да се разберат кои са им удобните марионетки. Бяха стигнали до там да предлага хора без стаж в съдебната система и дори без образование по темата
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, няма нищо вече в БГ, но интересно как българите си правят бизнесите и си богатеят въпреки всичко...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След този скандал между заместник главен прокурор и главен прокурор, остава и да има прокуратура :)))
3
1
 
8
 
! Отговори
факт преди 1 година
От 30 год. прокуратурата пази бандитите ,защото те направиха прокурорите милионери!!
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От както Радев стисна юмрука да осуети проверка в президентството за съветниците му които работят за чужди държави България не съществува.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А партии има ли?Ккаво има в БГ вече.Нищо.Само някакви необосновани исторически претенции и толкоз.Характерни изобщо за една паднала нация.