Ананиев, ПП-ДБ: Ще предложим кабинет на малцинството

Коалицията има управленска програма и състав, заяви депутатът
17 май 2023 09:14, Елка Василева
45
Ананиев, ПП-ДБ: Ще предложим кабинет на малцинството
Снимка: архив, БГНЕС

Ще предложим кабинет на малцинството, имаме управленска програма, имаме състав. Това заяви пред Нова тв депутатът от коалицията ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Още по темата
Вчера от коалицията взеха решение да не подкрепят първия мандат на ГЕРБ-СДС.

Ананиев не отговори на въпроса готови ли са от ПП-ДБ да правят промени в имената на предложените от тях вече за министри.

„Имаме нужда от редовно правителство. Народът иска спокойствие”, каза Ананиев.

Преди това той коментира и скандалите в прокуратурата и съдебната реформа.

„Най-притеснително е, че зам.-главният прокурор каза, че има шантаж на политици. С една дума, за да те шантажират, значи те държат с нещо – с папки, които седят на трупчета. Бойко Борисов шантажиран ли е в момента? Цялото това нещо се свързва с „Барселонагейн”. Той да излезе и обясни шантажиран ли е”, поиска Ананиев.

„По някои дела прокуратурата излиза публично, помпозно, с презентации, по други няма никакво движение. Има ли шантажирани съдии или бизнесмени?”, попита Ананиев.  

Той напомни, че оставката на Гешев беше поискана не от Борисов, а от кандидата за премиер Мария Габриел.

 „Притеснявам се да не гледаме сериал, в който някой се опитва да си отреже опашката и всъщност да се замени един човек с друг. Затова говорим за конституционна реформа. Съвсем друга тема е има ли нужда от главен прокурор. Аз съм привърженик на това да няма главен прокурор”, каза Ананиев.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешници! То такова малоумие и подигравка с народа не е бивало.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Крас Кой да "мисли за българите", когато те не мислят за себе си? Не мислят, защото гласуват като на бинго. Така не става.
18
0
 
8
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Вместо на Боковия, че кацнете на Догановия! Събирайте си парцалите, и кой от къде е.
17
3
 
14
 
! Отговори
Крас преди 1 година
Др.Нора Крачунова Ананиева стигна до вицепремиер в правителството на Андрей Луканов.Днес нейния наследник се напъва в Промяната с Кирил и Асен за правителство на малцинството.Всъщност никой не мисли за българите . Така желаят олигарсите!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започвам да си мисля, че Божков се е хванал да играе с американците в желанието си да намери кой да му помогне. И едва ли осъзнава колко е сбъркал. Никой не е прокопсал с тях и не знам как си мисли, че ще ги надиграе. Лоши другарчета си е избрал.
15
1
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
какво правителство с парапета връщаите мандата и отиваме на избори до дупкадокато ви изчистим не се ли усещате че не ставате за нищо освен да лобирате забизнесите си цър-ву-ли без никакъв капацитет ще правят правителство намалцинството разкараите се да не ви гледаме отвратителни сте
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне не си слагай идеите на Пепеляшко за свои, онзи откакто Филчев го погна, прокуратурата му е цирей, особено гл. прокурор. При Велчев се беше кротнал, защо ли. А и на Прокопов му стоят блокирани едни 200 млн.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това ли наредиха менторите - Прокопов, Пепеляшко (заврения зет), Нексо и т.н. Тия единственото, което ги обединява са парите, които могат да усвоят.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кривоустия кво се пеняви?
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. ПП си работят за Радев. Нито ще подкрепят чужд мандат, нито ще търсят подкрепа за свои. Радев да си управлява и да нямаме парламент да му пречи.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрация по български - Не на мнозинството, а на малцинството правителство ще управлява! Трябва се заложи в Конституцията така! )))
9
2
 
18
 
! Отговори
пълно безхаберие преди 1 година
Друго не разбирам!Кой,изобщо,гласува за тия отличници от помощно училище!?До тук ги спасяваха машинките,ами ако утре ги махнат кво праим!?Баси селския мегдан!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто шепата подивели либерали свалиха Бойко, в държавата не се случва нищо. Дойдоха едни момчета, които надуха пенсиите със заеми, инфлацията изхвърча и накрая се скараха за пари и защото бюджета е опоскан. Аз на очите си ли да вярвам, или на променкаджииските опорки. Като искаш пълно мнозинство, докажи се, построи нещо, подобри живота на хората. Не, е само с плюнки по Бойко беше дотук. На всички следващи избори, процентите ще им се топят. С ГЕРБ могат само да се позакрепят. Иначе са аут.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Затова говорим за конституционна реформа." Нее, не е за това. Това е само предтекст. А като тръгнете да "реформирате" конституцията, така случайно и между другото ще "реформирате" и едни други работи, които пречат на западните ни "приятели" да си прокарат едни закончета у нас... И тогава вече ще трябва да ви бесим по площадите.
6
4
 
13
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Шарлатаните създават хаос рушат държавата наети черепи с 37 депутата искат само ТЕ да управляват
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божков финансира юмручния преврат на Радев, с който доведе ПП, ДБ на власт. Зад гърба на черепа надничат Маджо, Бобокови, на Христо Иванов културния гуру- Нексо - спонсорите на ДБ.
4
8
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
И кой ще ги подкрепи и срещу какво? Нови избори ще има на 100%, докато не се махнат ГЕРБ и ПП от политиката. До тогава избори и пак избори...
3
2
 
8
 
! Отговори
Абе, няма ли да го преди 1 година
блъсне и тоя някой наркоман? Я на пешеходна пътека, я в насрещното. Поне мълния да го удари, егати!
2
3
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
....Коалицията има управленска програма и състав, заяви депутатът..... Хахахаааа, ами 121 гласа има ли, а? Ай сиктир!!! Без Боко нищо не става.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП-ДБ оттекохте в канала, какъв кабинет шарлатани?