Мирчев и Стоянов се карат във Facebook за оръжията за Украйна

Спорът им е продължение на вчерашното изслушване на министъра
18 май 2023 17:22, Нели Христова
44
Мирчев и Стоянов се карат във Facebook за оръжията за Украйна
Снимка: БГНЕС

 В спор в социалната мрежа Facebook влязоха депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев и министърът на отбраната Димитър Стоянов покрай темата за изпращане на оръжие за Украйна.

Спорът им е в продължение на вчерашното изслушване на министъра пред ресорната парламентарна комисия и тръгва от публикация на Мирчев във Facebook. Към нея депутатът е прикрепил видео от изказване на Стоянов в отговор на негов въпрос, пишат от "24 часа".

"Г-н министър, от месеци циркулира информация, която между другото не е отречена нито от американска, нито от българска страна, за възможността България да използва определена сума от няколкостотин милиона долара за покупка на американско военно оборудване при определени условия - ако ние предоставим на Украйна стара съветска техника. В каква степен и какви действия предприема Министерството на отбраната", пита Мирчев.

Стоянов пък отговаря, че страната ни "няма остарели съветски оръжия", но Мирчев е прикрепил кратък клип със съветско въоръжение, показано на парада за 6 май в столицата.

Часове по-късно министър препубликува статуса на Мирчев с коментар: "Защо ли г-н Мирчев е пуснал само изрезки от проведения диспут в комисията по отбрана? Защо не изкара цялата истина? Защото е неудобна? Манипулираното изрязано представяне на проведения разговор е жалко! С лъжа и манипулации не се управлява".

По-късно пък Стоянов публикува свое видео от изказването си в комисията, в което напомня, че военните имат редица започнати проекти за модернизация.

"В едно ваше интервю на 27.03. казвате, че предложението на американското правителство е за 270 млн. Казвате: "За съжаление, сме се отказали и ще останем със старите съветски железа". Първо да ви кажа, че няма да останем със старите съветски железа. Министерството на отбраната работи усърдно в посока модернизация на Българската армия", казва Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"за покупка на американско военно оборудване при определени условия - ако ние предоставим на Украйна стара съветска техника." --- Значи те благосклонно ще ни ПОЗВОЛЯТ да си КУПИМ американско оръжие, ако ПОДАРИМ нашето на украйна? Сериозно, това ли е офертата?!? Ами не мерси, не знам да има толкова големи балъци на тоя свят, че да се вържат.
9
1
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Страната на сериалите!! Гешев срещу Сарафов Мирчев срещу едиси кой ! Абе голема работа е България! А народа го возят със катафалки стотици на ден! Понеже имаме здравеопазване пътища честа храна и тн и тн! Дано скоро пуснат последните серий и да се свършва със този траурен филм България!
8
2
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 1 година
Когато напълно неграмотен по военни въпроси запъртък се пъчи да ги коментира е трагично. Когато пък го прави възпитаник на Адамов вече е и комично, защото и там е същия инфантил.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оръжие даряваме само заедно с един градски десен боец в него, като Мирчев.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - за какво ще "им дойде времето"?
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие не разбрахте ли,че ако дадеш на американците пари за оръжие е все едно да оставиш куфар пълен с пари в Столипиново...нищо няма да видим ако си дадем оръжията,даже вчера американците са посъветвали да си поддържаме МиГовете следващите 10 година...не ги ли разбрахте вече тия прословути демократични бизнесмени зад океана,че са само едни големи крадци...
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - остана само белото да споменеш, за да се впишеш във всички копейкаджийски идеали. Се миролюбци бе! Не личи много по агресивно-невралгичния тон в стил Възраждане, ама мир бабо, мир! Папагал русофилски!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митьо Драката е руски слуга
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦИРК!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баzи усърдието! Кво добихме в последните 30 години?! Червен вятър?