ПП-ДБ отменят командировки заради гласуването на кабинета

Надявам се да не изберем правителство през задния вход, каза Асен Василев
Обновена: 20 май 2023 15:22 | 20 май 2023 13:10, Стела Стоянова
57
ПП-ДБ отменят командировки заради гласуването на кабинета
Снимка БГНЕС

Всички командировки в групата на ПП-ДБ са отменени и депутатите ще бъдат з пленарна зала в деня на гласуването на кабинета на Мария Габриел и ГЕРБ.

"Надявам се да не изберем правителство през задния вход", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев от Димитровград, където откри партиен офис. Думите му са по повод появили се вчера в пленарната зала твърдения, че 7-8 депутати от ПП-ДБ може да отсъстват, за да осигурят падащ кворум на ГЕРБ и правителството да мине.

През седмицата командировките на депутатите си спря и лидерката Корнелия Нинова, тъй като БСП също бяха набедени, че могат да осигурят подкрепа за ГЕРБ чрез отсъствие на депутати, което да намали кворума.

По повод двучасовата среща, която лидерите на ПП-ДБ имаха с Мария Габриел и Бойко Борисов в парламента вчера, Василев обясни:" Г-жа Габриел поиска още една среща, на която лично да препотвърдим позицията си лично в разговор с нея ,и ние го направихме".

Още по темата

Силно вярвам, че разумът ще надделее и ще има правителство с втория мандат, коментира Василев, цитиран от Нова тв. Когато се изчерпи първия мандат, от ПП-ДБ ще водят разговори за втория, обясни той.

Според него има вариант парламентът да приеме бюджет, колкото и негативи да има в предложения от служебния кабинет вариант. "Това е важно, за да може държавата да продължи да извършва разплащания", обясни Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
11
 
! Отговори
Къде ходят преди 1 година
На командировка тея ПП депутати?! В село Долно Конаре ли?
22
3
 
18
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Лицево неприятен е тоя индивид, който се опитва със социален инжинеринг, популизъм и черен ПиАр да ни се хареса. Пълен Провал
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простото Киро и ококорената Асенка трябва да бъдат обесени публично затова, че съсипаха държавата и ограбиха народа.
20
3
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Дано!! Нали са уж патриоти ??
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, Възраждане ще възродят ГЕРБ.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво се надяваш да няма правителство избрано през задният вход,ама как я виждаш да има ваше правителство,и къде ще дойде подкрепата за него след като вие и евентуално БСП имате едва 87 депутати,докато Герб,ДПС и ИТН имат 116 депутати?
17
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Методиев Борисоф 2002 година , когато е станал Глав.Сектетар на МВР , събрал всички босове на мафията и се договорил бил с тях.Ние мафиотска държава ли сме.А Бойко Методиев Главен Секретар ли е или глава на мафията е България.С тия ли трябва ПП и ДБ да прави правителство.С тоя мафиот и глава на мафията.Дтугото патриотично държавническо дело на ББ е , да се самокомандирова за Ирак 2004 г.,за да спаси заловените шофьори с наркотици от обезглавяване заради собствените му ангажименти с Фики и
16
2
 
13
 
! Отговори
Очерта се преди 1 година
Финален сблъсък На олигархията и руския интерес ,... бсп ,ПП ,копейкин . Срещу българия и интереса на държавата. ..герб дпс Итн. Играе се вече с открити карти.Пропаганда, лъжи измами, промиване на мозъци , беше до тук. Няма логика да си за българия и доброто на хората А да предизвикваше избори след избори Жалко че шарлатаните излъгаха толкова много народ ..Дано този път хората гласували за тях да прогледнат.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви командировки? Ще браним хаоса. Ние за това дойдохме на власт- да съсипем България. Няма да позволим на втори добър кабинет от ГЕРБ да ремонтира това що ние разрушихме.Ей така прочетох изказването на Асен Василев. Господи, защо така ни наказа с Радев, ПП и протестърите 2020 г.
14
3
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 година
тия що решиха че без тях България не може да съществува ?
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По искане на ИТН бяха поканени демонстрантите, които бяха бити зад колоните на министерският съвет, в народното събрание и всички им станаха на крака да им ръкопляскат! Днес същите тези от ИТН подкрепят палачите на демонстрантите и ще станат на крака да ръкопляскат на кабинета на мафията ако той получи мнозинството, което му е необходимо!!!
12
2
 
10
 
! Отговори
милите те! преди 1 година
Командировки? Вече на участието в Брюксел прайд така ли му казват! За тях това е голяма саможертва!
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Методиев Борисоф 2002 година , когато е станал Глав.Сектетар на МВР , събрал всички босове на мафията и се договорил бил с тях.Ние мафиотска държава ли сме.А Бойко Методиев Главен Секретар ли е или глава на мафията е България.С тия ли трябва ПП и ДБ да прави правителство.С тоя мафиот и глава на мафията.Дтугото патриотично държавническо дело на ББ е , да се смокомандирова за Ирак 2004 г.,за да спаси заловените шофьори с наркотици от обезглавяване заради собствените му ангажименти с Факти и
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банкянският Ty/\yп е събирателен образ на мутра, политик, бизнесмен, мафиот, убиец и крадец през годините на така нареченият преход, криминален преход, революция на престъпниците положила началотo на геноцида над българският народ! Не затвор, ада за такива като този Ty/\yп трябва тук на земята!!!
9
1
 
13
 
! Отговори
леле преди 1 година
втория иска подкрепа от първия :) тва е некаква шизофрения .
8
3
 
15
 
! Отговори
... преди 1 година
Какъв кабинет с втория , ококорескууууу ??? Съсипа държавата, айде бегай!!! НАГЛЯР!!!
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв договор и кабинет с мафиота и престъпника ББ.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дебе ще продатат 5-10 дупетата на герп, за да стане миме.
5
2
 
14
 
! Отговори
пляс пляс п,,,,,, преди 1 година
е що не отменихте пътуването до Чехия когато Габриел искаше да се срещнете ?
4
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано има правителство с вторият мандат.Иначе пак избори и още от същото.;-(