ГЕРБ отказват да свалят имунитета на Добрев

Това обяви Даниел Митов
23 май 2023 21:45, Росен Стойчев
49
ГЕРБ отказват да свалят имунитета на Добрев
Снимка: БГНЕС

Решени сме по никакъв начин да не се съгласяваме със свалянето на имунитета на депутати, докато се обсъжда правосъдната реформа. Случващото се потвърждава критиката по отношение на българската прокуратура в продължение на десетилетия, че държи определени дела "на трупчета", за да влияе на политическите решения на определени депутати. 

Още по темата
Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по време на брифинг в централата на партията във връзка с искането имунитетът на Делян Добрев да бъде снет.

Самият Добрев определи искането като репресия и даде малко повече конкретика за обвиненията, съобщи Bulgaria ON AIR.

"По време на кабинета "Орешарски" ни тормозиха всички подред. 9 години държаха делото ми "на трупчета", макар да бях привлечен за обвиняем. Бях нещо като вечният обвиняем - нито прекратяваха делото ми, нито го внасяха в съда. Всяка година ме викаха по веднъж, за да ме разпитват и препотяват - държаха си в чекмеджето, за да го извадят, ако им потрябва. Миналата година получих постановление за прекратяване на наказателно производство - 20 страници с мотиви защо го прекратяват и как не съм извършил никакво престъпление", обясни той, като допълни, че единственото обяснение за случващото се е политическа репресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Ахахах преди 1 година
Делянчо, къде си бе!?... Ох че ми е кеф да му гледам зачервената запенена физиономия :D
26
1
 
3
 
! Отговори
Ако преди 1 година
Бяхме едно друго време и едни други закони, това щеше да е държавата на ЕДНОРЪКИТЕ ХОРА, започваме с едни 240 броя и натам по веригата, сещате се нали
25
1
 
0
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Пп защити от разседване гербНадушиха се веднага за работа работа
24
1
 
2
 
! Отговори
агент 009 преди 1 година
Прокуратурата трябва да започне от по-стари клиенти - Костов, Р.Овч., Сашо Донч., Огнян Дон. за приватизацията, лекарствата, газификацията, Топлофикация и прочие далавери, а не да се занимава с кокошкари като Руди Гела и Д.Добрев. Сега като се обединят Б.Б К.П. и Ас.В.няма как да ги бутнат и разследват...
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще има ВЕЧЕН ОБВИНЯЕМ? Докога давностните срокове ще бъдат по дълги, предълги, протакани във времето по 10-15-20 год. и повече? Та това е 1/3 или 1/4 човешки живот!!! В уж демократична страна, член на Ес, това е недопустимо! Докога ще е в сила репресивният, посттоталитарен, съветски модел?
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо бе Къвърък,защо нали сте чисти .От един имунитет ли Ви е страх.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкия Делянчо Блиска,тръшка,ръцете щеше да си отреже а ето каква стана тя.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така един представителите на ГРОБ един по -един в Панделата, като Ви изкарат неизпраните кирливи ризи сами ще се изчегъркате.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той еощетил с милиарди а тръгна да оправя левчето.Хайде в дрънголника.
18
3
 
11
 
! Отговори
бай Тошо преди 1 година
Еми така е като затворихте Белене сега даже имунитета не мой да вземете на бандитите с власт . Така мафията си направи държава . Като затвориха затвора свършил най добра работа у нас . А сега само разни наркомани и кокошкари у демократичните затвори а бандитите с власт .
17
5
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
До 19. А ти пък кой си и какъв си, та го знаеш това? Спиш в скута на Борисов ли? Аман от невзрачни оххлюви в тази държава, които знаят всичко.
16
3
 
7
 
! Отговори
добре си оправихте преди 1 година
якичките в началото, но кой ще ги глади е въпросът.. бай Ставри има ли ютия?? хм..
15
4
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
" НА КОГО НИ ОСТАВЯШ , ДЕЛЯНЧО " !!!???
14
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахаааа, Дельо ще го осъдят, колкото Трайчо Трайков. Делото му го скалъпиха от БСП по времето на Орешарски :)))))))))))))))))))))))
13
2
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Прокуратурата и политиците най накрая събраха смелост да покажат нагледно нещо което всички граждани говорят от години, а именно, че българските институции са прогнили от корупция, че политици и правосъдие са навързани като свинска карантия и, че всичко е една порнопародия!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези прокурори които изведнъж искат оставката на Гешев се обзалагам че са задействани от ГЕРБ. Може и да са били накарани без те самите да искат но да ги държат с нещо.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ъ а ти кво искаше съдебна реформа
10
2
 
9
 
! Отговори
Адвокат" преди 1 година
"9 години държаха делото ми "на трупчета", макар да бях привлечен за обвиняем." Това същото се случва и с много други хора. Гадничко е, наистина. Има бърза оправия, ама трябват кинти. Закинтваш прокурора, ама яко и се оправя работата.
9
4
 
15
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
В Белене ще е без значение дали си с имунитет или без !
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ трябва да се отърве от тези тримата на снимката, като за начало..