След 10 юни всеки разход ще се прави след гласуване

Това обяви икономистът Георги Ангелов
25 май 2023 18:45, Росен Стойчев
10
След 10 юни всеки разход ще се прави след гласуване
Снимка: БГНЕС

"През 1997 г. бюджетът е влязъл в сила на 1 юли, а това е реалистичната дата и за тази година. 

Още по темата
Това значи, че удължителният закон ще трябва да се удължи от 10 юни до 1 юли. Така ще се даде още време и новото правителство да разработи нов бюджет със своя визия. След 10 юни нито един разход не може да се прави без гласуване в парламента. Удължителният закон не може да работи второто полугодие, защото има повече разходи, отколкото приходи". Това каза за Нова Нюз икономистът Георги Ангелов.

Той смята, че до зимата е ясно, че няма да има нужда от компенсации.

"През зимата има притеснение, че могат да се вдигнат цените. Това бизнесът ще го понесе като разход. Трябва да се мисли за компенсации, но не за всички, на калпак. Не е честно тези, които създават инфлацията, да бъдат компенсирани", посочи той.

По думите му мерките, въведени по време на пандемията, за ресторантите, трябва да бъдат отменени.

"Те са пълни и преливат от хора, няма нужда да продължават. Същото важи и за намаленото ДДС. Антикризисните мерки, които са изчерпани, трябва да се отменят, а твърде щедрите за енергийните цени, да се насочат към страдащите от кризата. Всички малки и средни фирми трябва да влязат автоматично и да има критерии според това доколко са енергоемки и печелят от сегашната ситуация", подчерта Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 11 месеца
Към дядката,по скоро ще го отнесат безработните и болните без доходи а пенсионерите ще са винаги по добре както и всички държавни служители,затова на избори трябва да ходят предимно пенсионери държавата се грижи за облагите им повече отколкото трябва за справка ,коледни добавки великденски и безплатно пътуване или с намаления в градския транспорт както и ползване на услуги на моб.оператори с отстъпки ,за това не ревете повече излагате се и обиждате останалите .
8
0
 
1
 
! Отговори
Дядката преди 11 месеца
Естествено ще го отнесат бедните и пенсионерите !
7
0
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 11 месеца
За заплати на работещите в бюджетни организации пари няма да има. Коментарите са повече от ясни. Тези, които работят в частни фирми и си ги изкарват парите ще има. За пенсии също няма да има. Просто защото тези, които им ги изплащат, като например НОИ, са фалирали отдавна. Ще им трябва грансфер на пари от бюджета, а тъкъв няма. А и няма и да има, както са тръгнали нещата.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И как така бря нямало да хвърляте нашите пари по Украйна
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 3. Фитьо За заплати нали ще има! . . . . . . . . . . Ех Фитьо, Фитьо все още не се научи да питаш, като напр. за заплати НА МАГИСТРАТИ нали ще има!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
3, ако сам си я изкараш! ако си държавен хрантулник няма!
3
1
 
0
 
! Отговори
Фитьо преди 11 месеца
За заплати нали ще има!
2
0
 
4
 
! Отговори
Фалит Банкрут преди 11 месеца
Глава 11, както още се казва!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С две думи казано. Пари нема..действайте.