ГЕРБ: Замразяваме преговорите с ПП, всичко си има граници!

Не мога да приема демокрация да се гради на лъжа, посочи Мария Габриел
Обновена: 27 май 2023 19:15 | 27 май 2023 17:12, Красимир Ангелов
358
ГЕРБ: Замразяваме преговорите с ПП, всичко си има граници!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Говорих с акад. Денков, уведомих него, казвам и на вас: Замразяваме преговорите! Всичко си има граници“, заяви Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ.

"Дълго мълчах, слушах много, водех се единствено от разума и грижата за държавата. Замразяваме преговорите, всичко си има граници. Моята е че не мога да приема демокрация да се гради на лъжа, на разклащане устоите на държавността и на неспазване на фундаментални принципи на републиката. Оставям настрана лъжите по отношение на моята личност - това не е проблемът. Проблемът е, че тук може да става дума за визия и начин на управление, който е в разрез с всички европейски принципи и практики", допълни Габриел.

По думите й е неприемливо едно да се говори едно нещо по време на преговори, а друго - навън. „Навън са лъжи!“, категорична бе тя.

Още по темата
"Изводът ми е, че те вече и вътре не могат да бъдат приемани сляпо за истина. С цялата ми симпатия към стойностните хора към ПП-ДБ смятам, че това е неприеммиво и към тях", посочи Габриел.

"Второ, неприемливо е дори да има някакво съмнение, че България е параван. България не е параван, а суверенна държава. Ние имаме европейски и атлантически партньори и ние ги ценим, защото знаем, че когато отстояваш позицията си от самото начало, те те уважават. Но решенията се взимат единствено в България. Ние не можем да бъдем фасада за нечисти помисли, жажда за власт и система, подменяща устоите на държавността", категорична бе тя.

Мария Габриел отчете, че е неприемливо да се говори за политизация на администрацията.

"Задавам си въпроси като: Това ли е виждането как се правят избори, ако е така, смятам, че българските граждани не заслужават такова виждане. Въпроси е и какво означава "ала-бала с президента" без ясни отговори и гаранции за спазване на принципите, аз не мога да участвам под каквато и да е форма“, допълни Габриел. Според нея все още има възможност за експертно правителство, но с ясни гаранции за спазване на принципите и законите.

Виждам, че на този етап експертно правителство продължава да има подкрепа, но на мен ми е нужна още яснота. "Докато няма отговори и гаранции за спазване на тези принципи, замразяваме преговорите”, подчерта тя.

"Ние компромиси направихме всякакви. Едно е компромис, обаче, друго е с твоя глас да позволиш във властта да бъде войнстващ болшевизъм. Разбирам призива към компромис, никакъв компромис не е да подкрепиш едно управление с цел демонтаж на републиката. Има огромна разлика между саможертвата и самоубийството", каза от своя страна Томислав Дончев.

Самата Мария Габриел уточни, че замразяването на преговорите все пак означава, че те могат да бъдат "размразени", преди евентуално да бъдат окончателно приключили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още по темата: ГЕРБМария ГабриелПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво ще работи сега Габриел? Къде ще стокира експириънса си? Мъка...
215
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Замразената скумрия тарикат.Игрите и интригите на българските "политици" нямат абсолютно никаква връзка с демокрацията. България е в хиперинфлация, но това за българските "политици" е маловажно. Крадци, крадци, крадци политици.
214
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Другата седмица пак ще ближете, този път размразен сладолед от ПП.
213
5
 
2
 
! Отговори
до историка преди 11 месеца
""""Русия винаги е била и е играла срещу България""""" ----- Че, то има ли някой дето не е еб.., ъъъ играл срещу Бг!? -))) Я вземи помисли малко ако имаш с какво!
212
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българският уотъргейт приключи с букър за Руди Гела!
211
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Игрите и интригите на българските "политици" нямат абсолютно никаква връзка с демокрацията. България е в хиперинфлация, но това за българските "политици" е маловажно.
210
8
 
6
 
! Отговори
Историк експерт преди 11 месеца
В исторически план историята научно доказва, че Русия винаги е била и е играла срещу България и българите. България съществува като държава само благодарение на подкрепата на запада и англосаксонския свят.
209
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мара Замразената още в понеделник ще я размразят от Брюксел по телефона. Хич няма да се бавят! Бързо-бързо ще й стане горещо!
208
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да излезем от ЕС и НАТО, тогава ЕС моментално ще се разпадне без България. Америаканците ще реват, че пищят, ще налагат "адски" санкции, но няма да посмеят да преминат към сценарий "Югославия", защото сега Русия е световен военен хегемон. Ще има няколко години тежки, но не по тежки отколкото ако останем в агонизиращото ЕС, с подкрепата на Русия скоро ще си стъпим на крака.
207
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Славянството е измислица на Екатерина Велика, която си е вкарвала всичко по дупките. Това е една примитивна политическа идеология за подчиняване на множество народи под скиптъра на една империя. Среден пръст за тази империя.
206
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А ти, щастливи манипулаторе 215, заобикалянето на законите води до огромна корупция и безнаказаност...
205
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия винаги ще подкрепяла България. На това само човек, който не е запознат със собствената си история може да го сънува. Къде е северна добруджа, отнета от руснаците? Северна добруджа била също обект на руски набези. За македонизма да говорим ли? Опитите на Путин да заличи българския произход на българската азбука? Антибългарските филми на Русия в Македони. Ами антибългарската политика на руската църква от путиснки ченгета? Пионерчета клети и заблудени. По делата им ще ги познаете.
204
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен Трябва да си много зле, ако си мислиш, че на някои в ЕС им пука от записчето на Руди Гела..
203
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В България нещасни ми манипулатори, като този от 212 наистина трябва да се играе по ръба на закона, и дори да се заобиколят законите. Защото нещастни ми манипулаторе, това са техните закони, или вашите. На бандитите, Създадени от вас за самите вас. Да крадете и да оставате безнаказани. Законови престъпници.
202
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия винаги ще подкрепя България - това го потвърди и Яков Кедми в интервюто с Карбовски. Българския и руския народ са братски славянски народи, славянството е в основата на новото човечество, на новата раса (не в смисъла биологическа раса).
201
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП трябваше по много различен начин да постъпят още от самото начало. Вместо това те ми сядат на една маса с корумпирания Овчаров от БСП и му търпяха наглото говорене. Това дори не можех да го понеса. После се оставят на бандита Бойко да им се подигава, като не се явява на срещите. Но хубавото е че поне хората придобиват и представа какво преставлява политическата шайка от прехода. Политически мутри.
200
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скандалът със записа от заседанието на продължаваме промяната трещи с пълна сила и стигна в Европа, защото в него по най-грозен начин бе замесено и името на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. На записа Петков казва, че е говорил с нея и тя обещала да помогне на България да влезе в еврозоната, но за тази цел трябва да се заобиколят правилата. Урсула каза да заобиколим правилата за еврозоната, казва пред своите Кирил Петков...
199
7
 
11
 
! Отговори
Изправи се.МУТРИ ВЪН преди 11 месеца
Гаргамел се замрази!
198
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП трябваше още в началото да започнат с грубото и да ги изръбят с кобинките. Срещу мутри трябва да се действа по техния начин. Трябваше и Митрофанова да я изгоните 100 пъти. Вмето това ПП опитаха с мекото срещу цялата тая обезверяла шайка от крадци. Абе хора с меко може да се действа със закоравели разбойници свикнали да източват и ограбват собствената си държава бе? И да ги гледат как си броят дребните в магазините да си купят пуканки или нещичко за лапетата??? Които нямат милост към своите.
197
12
 
5
 
! Отговори
паф преди 11 месеца
нищо не става от вас!...и ч-еп за зеле!....разтуряй бараката, велико народно събрание и президентска република!