Радев даде мандата на ПП-ДБ, но ги посъветва да не го реализират

Не би искал да повери съдбините на страната на лидерите на коалицията
Обновена: 29 май 2023 17:21 | 29 май 2023 17:11, Камелия Цветанова
520

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев, който връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на Николай Денков от ПП-ДБ, призна, че според него не е целесъобразно той да бъде ползотворен на фона на изтеклите записи от заседание на Националния съвет на ПП.
Още по темата

„Г-н Денков, искам да изразя своето уважение към Вас лично, познавайки Ви в качеството на служебен министър и да изразя своето пълно разбиране за деликатността на ситуацията, в която се намираме. Като президент съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава и искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да Ви връча мандата след изтеклите записи и да поверя съдбините на страната в ръцете на лидерите на ПП-ДБ заради турпилирането на суверенитет, планираната чистка в службите и държавата администрация, заявката за вмешетелство в изборите и дискредитирането на лидерите на ЕС“,каза той.

„Но аз съм призван да браня Конституцията и заради това съм длъжен да връча мандата, но в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическа система Ви призовавам да преосмислите изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат“, каза Радев.

Николай Денков отсече, че България има нужда от стабилно правителство, което да решава проблемите на хората и което да предвижи решително напред европейския път на страната.

„България има нужда и от стабилен парламент, който да приеме бюджета. Заради това е много важно НС да продължи да работи и да вземе своите решения. Чакат ни и промени в НК, в законите за борбата с корупцията, а може би и промени в Конституцията, които до оздравят съдебната система. Заради това ще водим прегори с останалите парламентарни сили,за да успеем да съставим правителство. Надявам се това наше искрено усилие да бъде подкрепено и следващата седмица да имаме правителство. Задачата е трудна, но не е невъзможна, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още по темата: мандатрадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до ДЕНКОВЩИНАТАИ ПСИХОПАТИТЕ ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС.... щом гласуваш за махане на хора, които не познаваш на общо основание ти си психопат. Психопатите са психично здрави хора с неправилно мислене, нелогично и са около десет процента от световното население. Просто такъв си се родил. Пожелавам ти да попаднеш в няколко списъка на масови уволнения.
324
2
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Данс няма ли да арестува петков и василев - за подготовка на дьржавен преврат
323
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достойно поведение на Радев. в политиката би трябвало да има някакъ морал, пп/ дб ако имат поне малко достойнство, трябва да върнат мандата, а не да се извиват като мекотели, след скандалните записи, кирчо и кокорчо са за затвора.
322
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радеф, позор!
321
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек да ни управляват дистанционно от Брюксел или от посолствата! Как може някакви чужденци с "живот в Брюксел" или бежанци от Канада доказано излъгали за гражданството си да бъдат фактори в БГ. Народ от малки душици поверяващи съдбата си на Киро канадеца
320
7
 
7
 
! Отговори
Легия Анти Мафия преди 1 година
Алчна проруска *** взехте хляба на хората и им взехте и трохите.Съсипахте България.Вашите репресии над българският народ нама да останат безнаказани.
319
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учихме Ви на уважение и правила. Къде загубихте човешкото в себе си?По пътя към Харвард или когато се върнахте тук. Да ни оправите.Вие ще счупите най-ценното което ни остана Родината!Дължите ни поклон.ВСЕКИ ДЕН!И не си помисляйте да планирате политически ТЪМНОСИНИ чистки!Минахме по този път когато Вие бяхте бедни дечица!!!България има потребност от разумно управление!
318
5
 
6
 
! Отговори
Прокурора да подигне преди 1 година
Обвинение за 1. опит за преврат, овладяване на службите за сигурност от чуждо Посолство 2. Държавна измяна 3. Манипулация на изборите срещу ПП и Президента!!
317
4
 
5
 
! Отговори
АСЕНКОВЩИНАТА преди 1 година
Не, това не е ПРОМЯНА!Това е демонстриран сериозен опит за планирано политическо уволнение и вмъкване на политиката в образованието през задния вход.Иначе още помня, че учителките имали дупки на чорапогащниците Колко тъжно прозвуча от устата на един бивш финансов министър.Същите учителки, които Ви създадоха Вас днешните политици!!!
316
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупавия военен се закопа завинаги и на всичкото отгоре обедини всички анти ръшистки сили срещу себе си. Чудесно, мерси!
315
6
 
6
 
! Отговори
ДЕНКОВЩИНАТА преди 1 година
Това ли искаме саморазправа, уволнения, липса на законност, връщане назад?Това ли означава образованието да е приоритет???Да бъдат уволнени по списък директори на лошите училища? Да се създаде послушание. Да се превърне образованието в лесна за политическо манипулиране система.А знаят ли кандидатите за управление как след всяко уволнение на директор има създаване на страх в колективите, че това води до уволнения на учителиНе!!!
314
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбра ли се киро накъде е избягъл? Скоро интерпол ще го погне!
313
2
 
4
 
! Отговори
ДЕНКОВЩИНАТА преди 1 година
Защото имам смелостта да казвам и пиша онова, което мисля?!Защото като мен има още 5000 директори в страната, които трябва да бъдат държани в страх, послушание и мълчание!?Такава ПРОМЯНА не искам!Прекрасно помня колко пъти и колко много Николай Денков говореше миналата година за деполитизация в образованието и държавната администрация.Помня как пусна експресно конкурсите за директори и системата ни зацикли още по-страшно. Създаде се безвремие и хаос.
312
4
 
3
 
! Отговори
ЦИТАТ преди 1 година
Къде загубихте човешкото в себе си? По пътя към Харвард или когато се върнахте тук. Да ни оправитеДиян Стаматов, Директор на 119 СОУ, фейсбукСписък с готови 500 директори за смянаДиректно казано в среднощния разговор от господина, който вижда бримки в чорапогащниците на учителите.Господинът беше вицепремиер на страната ни.Дали не съм в този списък?!?Ако да защо ли?
311
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Радев каза им го както трябва на тези шарлатани,за ужас на изтрещелите от злоба ***!
310
5
 
4
 
! Отговори
РАЗВИХРИЛА СЕ ПАСМИН преди 1 година
С 24 ДУПЕТАТА ИСКАТ ДА ИЗМАМЯТ ПРЕЗИДЕНТ ВТОРИ МАНДАТ И ЦЯЛ ПАРЛАМЕНТ.... ПОСОЛСТВОТО И УРСУЛАТА
309
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зозо незнаеш какво говориш!
308
3
 
5
 
! Отговори
Баси демокрацията! преди 1 година
За който и да гласуваш, управляват ВСИЧКИ по 6 месеца! Синхронизирано с чуждо Посолство!!
307
4
 
2
 
! Отговори
ПП ИЗМАМНИЦИТЕ преди 1 година
След скандала със записите лидерите на ПП ще сложат челници с камери и ще...МНЕНИЯ 29.05.2023г. 13:07ч.
306
7
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До А вие овце колониалн .... Защо никой не протестирааа?? ..... Защото сме мнозинство за ЕС, НАТО, Еврозоната и Шенген. Понимаеш товариш?