Радостин Василев напусна ПП-ДБ официално, остава независим

Той е депозирал писмо в деловодството на парламента
Обновена: 29 май 2023 15:12 | 29 май 2023 15:03, Стела Стоянова
85
Радостин Василев напусна ПП-ДБ официално, остава независим
Снимка БГНЕС

Радостин Василев е депозирал в деловодството на парламента уведомително писмо до председателя на Народното събрание Росен Желязков, в което посочва, че от днес напуска парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ), потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

Той остава в Народното събрание като независим депутат.

В петък на пресконференция Василев представи запис от заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ и обяви, че ще напусне парламентарната група на ПП-ДБ и няма да подкрепи правителство с втория мандат. След изнесения запис от ГЕРБ-СДС обявиха, че замразяват преговорите за съвместно управление с ПП-ДБ.

По-рано днес Василев обяви пред БНТ, че се страхува за живота си и е под охрана на полицията.

Още по темата

Той посочи, че не се чувства предател и допусна, че е възможно хора от обкръжението му да са предупредили лидерите на ПП-ДБ за това, че има намерение да публикува записа. "Винаги трябва човек да се оглежда в редиците си постоянно. В никакъв случай аз се нямам за предател, напротив - имам се за човек, който единствен има смелост да прави това, което обществото има право да знае", изтъкна той.

Междувременно стана ясно, че Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за принуда, упражнена спрямо депутат от 49-ото Народно събрание. На 25 май народният представител Радостин Василев е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е бил заплашен. В петък е дал сведения пред прокурор. В случай че бъдат събрани доказателства за престъпление от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийскат

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: радостин василевПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Официално няма място у партиите,че си прави партия на лъжите
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този,ако изобщо може да се нарече политик,след поредната му политическа изневяра,не виждам коя друга партия или хора, ще му вярват. Проф. Р.Коларова го нарече "политически труп" и е права.По отношение на чутото,това са приказки в партийна, домашна обстановка,и много от хората у дома, могат да си говорят по този начин.Да не забравяме какво сме чували от други политици, като изказ.
72
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Браво, точно така се прави, не да забиеш глава в пясъка и да гледаш отстрани. Като има нещо нередно и трябвало да се казва.Предател си за неудобните, лично за мен си човек с мнение.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще слухти в парламента, а хората ще бягат от него. Винаги ще има свободни седалки край него.
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радо Юдата е Поп Кръстю.
69
1
 
7
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 година
Никой не харесва предателите!
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предателите са така ...
67
1
 
1
 
! Отговори
Брао Радо Дръж Право преди 1 година
Радвайки Радостин радостно таблетирал радостната вест,ПъПърасите се гаврят.Като нищо за НГ да бъде награден с Орден за умност,досетливост и упоритост.Тоя хъш се провря през всички проводници, полупроводници и вайърлесни комуникации, зада ни запознае какво WC са Пъдпътерасите.Кой свали и ГЕРБ и ПъПките от коалиционно крадене ааааа, амчи тоя дето цял живот на името си се радва радостно особенно когато изпердаши на куп цялата пасмина. Това е най-голямата разработка на нашите служби за сигурност
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазете се най-вече от т.нар. охранители!
65
9
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Зозо, стига пуска тьпи лафове, гербил недъгав... Човекът направи едно добро на българите. !
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, ама какви честни и открити хора са се изредили да коментират тук...
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Независим,а?А ако не бяха ПП,щеше ли да е депутат?Защо не се кандидатира като независим?***!
62
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ако снимат нов филм за Исус, Руди може да играе Юда, без да го гримират :)))))))))))))))
61
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Истинското дясно не може да влиза в договорки с клоака като ГЕРБ, затова Радостин е герой, а Киро, Асен и гербероподатливите жълто-паветници, са бок лукът на България.
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега пък ми излиза с твърдение, че бил принуден. Я стига са ни баламосвали! Предателят е винаги предател! А той е предател и всеки знае, че предателите се наказват. След като знае това, а той го знае, защо е предал новата си партия? Казва, че бил принуден. А кой човек се принуждава? Принуждава се зависимият човек и то най-често с компромат. А той е зависим, защото не всичко със закона му е наред. Така вербува всяка тайна служба по света: на Байдън, на Путин, на Макрон...
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радо Помадата е изтъргувал записа срещу това да не му повдигат обвинение за заплахи срещу депутат от Чалгарите, когато беше министър на спорта. Може и пари да е взел като бонус към това.
58
1
 
5
 
! Отговори
Тито преди 1 година
Като е такъв ПатрЕот да се маха от тази клоака, наречена ,,Народно събрание". Ама...парица - царица!!!
57
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев бил доносник, а ти откъде знаеш как ще изглежда след 100 г.Може историята да го оцени като гражданска съвест.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радостин е избран от ПП-ДБ, затова, щом напуска партията, би следвало да напусне и парламента. Другото е измама спрямо електората.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По зависим от него в момента няма. Интро е зависим на зависимите от руската водка опържени мозъци, което е като лоша орис за руди