Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите

Властта се услаждала на Румен Радев
264
Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира пред bTV Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Още по темата
Той коментира записите от съвет на "Продължаваме промяната", които Радослав Василев разпространи публично.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма такова. Отговорността е наша, на депутатите, и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от "едни записи, в които няма  скандални неща".

"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви той.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на "Продължаваме промяната".

"Накрая на записа се вижда, че решение се взема с 25 на 24 гласа – няма извиване на ръце, няма предварителен сценарий като във вождиските партии, където вождът чете едно слово 15 минути, а след това всички ръкопляскат", заяви Панев.

"Води се сериозен дебат за бъдещето на България, за това как да спазим обещанията си пред избирателите – Шенген, еврозоната, доходите, това чувам от записа. Има практика ръководителите на службите да се съгласуват в съответните държави, тъй като те ще получават класифицирана информация. Имало е случаи, когато до нашите служби не е достигала информация поради липсата на доверие. За посолствата нямам информация. Не съм чувал представители на моята партия да са ходили до посолства", коментира Владислава Панев.

Според него е нормално да се търсят всякакви възможности за разговори, включително и неформални, с европейски политици за постигане на целите на България.

„Имал съм съмнения за Радостин Василев, но не искам да слизам на това ниво и да обяснявам постфактум какво съм мислел за него преди седмица. Аз никога не записвам свои разговори, не съм вещ в това. Не знам откъде идват заплахите срещу него. Има органи, които да проверяват“, заяви Панев.

"Важно е на върха на българските служби да има хора, които работят за българския национален интерес. Важно е българските граждани да се чувстват спокойни и да не усещат натиск, какъвто има в социалните мрежи", допълни още той.

"Винаги е имало значение кой ръководи МВР по време на избори, тъй като знаем колко голям е контролираният вот. Важно за нас е купени гласове да няма, важно е да има и машинно гласуване, тъй като тогава няма измами при броенето на бюлетините. Според мен това е имал предвид и Асен Василев – МВР да бъде безпристрастно и да предотвратява всякакви опити за контролиран вот", коментира зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Математиката показва, че трябва да търсим подкрепа и от ДПС, разговори трябва да се водят. Не знам дали се водят такива разговори от Христо Иванов, но не виждам нищо скандално в това", посочи още той.

"Намирам за напълно нормално да се създаде комисия, която да изследва дали трябва да бъде отнет имунитета на даден депутат, не намирам за нормално процесът да се шиканира процеса и да се бави във времето. Наша основа цел е всички български граждани да са равни пред закона. Депутатският ни имунитет има смисъл само когато става въпрос за действията ни като народни представители“, смята Панев.

"Популярността на Кирил Петков и Асен Василев дойде през първия служебен кабинет на Стефан Янев. Очевидно този кабинет е имал роля за резултатите на „Продължаваме промяната“ на следващите няколко парламентарни избори“. По този начин Владислав Панев разтълкува "направеното ала-бала с президента".

Относно смяната на хора в държавната администрация той посочи, че тя винаги трябва да е законна, но е напълно логично министърът да влиза със свой екип в министерствата.

"Беше умно решението на Мария Габриел да замрази разговорите – за първите 48 часа. Вече е време за разговори", заяви Панев.

Той посочи, че не може да коментира къде е Кирил Петков в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На нови избори, доста вероятно Дб да се явят отделно от ПП, ПП стават токсични
179
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом няма- нови избори. И да видим колко ще получат ПП-ДБ
178
1
 
22
 
! Отговори
ИЗДИРВАТ СЕ... преди 10 месеца
КЪДЕ СА МОРАЛИСТИТЕ :ПЕТКО ГЕОРГИЕВ, АСЕН АГОВ, Д-Р МИХАЙЛОВ...???....КАКВО СТАВА-ЧУВАТЕ ЛИ КАКВО МИСЛЯТ И ГОВОРЯТ НАТРАПЕНИТЕЦОТ ОТ ВАС ЛЪЖЕ-ПРОМЕНКАДЖИИ...??........ЯВЕТЕ СЕ ВЕДНАГА В ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ СТУДИЯ И ОТГАВАРЯЙТЕ..!!.......... НЕ СЕ КРИЙТЕ....... ИЛИ И ВИЕ СТЕ ТРОЯНСКИ КОНЕ..??
177
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да, вярно. Като целият ни елит е за демокрация, честно и отговорно поведение, да направят нови избори на които ГЕРБ,ДСБ и ПП се явяват като коалиция, каквато сега искат да ни сервират изневиделица.
176
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е как да не са нормални разговорите им, само признават, че са правили ала бала с резултатите от изборите. Признават, че защитават чужди интереси и ходят на инструктаж в посолството.
175
2
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Относно евросъюза, не, ние не сме против евросъюза, какъвто беше. Ние станахме против заради хора като Урсула. До времето на Меркел коментарите за ЕС бяха свързани с вътршните крадци, не толкова с външните от ЕС. Днес положението е различно. Крадци и мошеници има не само в България, но и в целия ЕС. Ето за това станахме противници на уродливата клика в Брюксел, не че сме против една европейска икономическа общност! Дори искаме тая общност да включвами Русия!
174
1
 
19
 
! Отговори
gogo преди 10 месеца
Имаше май един виц за изборите::Идва ръководителя на изборния щам при Кирил Петков- Господин Петков, имам две новини. Едната добра, а другата лоша.- Давай добрата, казва Кирил Петков- Спечелихме отново изборите.- А лошата?- Пак никой не е гласувал за нас
173
2
 
17
 
! Отговори
Владислав Панев преди 10 месеца
е пълен ***, същият е като Киро, Асан, хр Иванов и Атанасов - бандити и измамници. Ако са мъже да си подадат оставките и на нови избори да се явят в коалиция с герб
172
3
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Радев взема единственото правилно решение, дори да не му се иска. Конституцията оряза президентските правомощия заради Желев- една наивна личност.Това обаче не попречи на Плевнелиев да се прави на герой.
171
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уважаеми сЪоФци,33 години не ви стигнаха ,за да разберете,че цялата партийна па сми на е за измитане,а не само тая,или оная партия.Докато не разберете това и не ги изритате и забраните всякакви политически партии,ВИНАГИ ЩЕ ИЗ СИ РАТ ПО ЕДНО ГОЛЯМО ...и ще ви затрупват.Сега да не си помислите,че цялата тази п..ас...мина ви е виновна -ВИНОВНИ СМЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО НИЕ,ОФФФЧАТА СБИРЩИНА,КОЯТО СТОИ,ИЗБИРЗ СИ ГИ И БЛЕЕ В ГРОБОВНО МЪЛЧАНИЕ!!!ХАК НИ Е УЧАСТТА НА ИЗЧЕЗВАЩ НАРОД!
170
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поведението на ПП,ДБ също води до отлив на евроатлантизъм в страната. Изборите, но без мадуровски машини, са изход от този хаос. Който създадоха превратъджиите.
169
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този целият балчов уговорен ли е с Посолството?
168
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вярно е, че в страната има силно разочарование от ЕС, след отхвърлянето ни за Шенген. Поведението на ПП,ДБ също много допринася за това. Огорчението от ЕС налива масло в проруските партии и националистите. Които са за излизане от ЕС и НАТО. Но извън тези съюзи, България ще стане руска база, командвана от Белград с инструкции от Москва. Путин може да изпраща българи, да се бият за Русия в Украйна. Кошмарен сценарий, срещу който си струва да се борим.
167
1
 
7
 
! Отговори
модерният ляв преди 10 месеца
Щом казват,че няма,значи няма.Да живее народната власт!
166
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киро си каза, макс сме 10% от гласуващите и трябва да наложим нашето управление ако трябва и силово.
165
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези са толкова нагли, че всичко ненормално им се вижда нормално. За какво ги избираме, ако ходят да питат в посолството кой можело и кой не можело. Открито си говорят за подмяна , а никаква промяна. Плановете им са само как по-бързо да набутат техни хора на важните постове и да изритат предишните.
164
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом това са нормални разговори, представям си ненормалните
163
0
 
0
 
! Отговори
lesbians gone... преди 10 месеца
Димитър... Димов, всички знаем, че сте му почитатели, но Димитър Мечков, thats a little bit wilde
162
19
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Рундю Митрофанов си плаче за импийчмънт. Боко да не се мотае, ами да правят Евро правителство и да подгонят руските агенти.
161
1
 
0
 
! Отговори
до 123 преди 10 месеца
Will-he-be, кажи си, ти вчера се опита да извадиш окото дори на hermann georing, не само на Гео Милев, you are having some bounderian bravery? or what?