ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отново сядат на масата за преговори за правителство

Очаква се днес разговорите да бъдат възобновени
179
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отново сядат на масата за преговори за правителство
Снимка: БГНЕС

Преговорите за съставяне на правителство с втория мандат на ПП-ДБ вероятно ще бъдат подновени днес.
В понеделник коалицията получи мандата от президента Румен Радев, който коментира,  че мандатът вече е дискредитиран.

Още по темата

От ПП- ДБ обаче са готови да водят преговори за кабинет. От коалицията вчера заявиха, че отново ще започнат срещи с политическите формации, като първата покана е за ГЕРБ-СДС и Мария Габриел.

От партията на Бойко Борисов заявиха желание разговорите да продължат, но поставиха нови условия - промяна на формата и на състава на предложения кабинет.

Номинираният за премиер от ПП-ДБ даде заявка, че е готов на компромиси.

„Трябва да седнем заедно на масата и да видим какво е реалистично. Кабинетът не е самоцел, а да решава задачи.

Кабинетът е условие и за да има работещ парламент“, коментира той.

„Трябва да разговаряме дали експертен, дали политически кабинет.Едната версия на ГЕРБ беше да вкарат политически лица, другото експертен кабинет, трябва да се мисли в тази посока за експертен кабинет, не знам какво смятат за приемливо те. Накрая трябва да има кабинет, в който хората да си бъдат на мястото като експерти и да се носи политическа отговорност, неприемливо е да се появят експерти, за които никой не носи отговорност и да се окаже, че те се подчиняват на външни фактори. Този кабинет трябва да работи като екип или ще стане като орел, рак и щука да дърпа в различни посоки, има опасност и зад някои от министрите да има икономически интереси и да се окаже, че обслужва чужди интереси. Важно е затова да се разберем и около тези принципи и да видим как да сглобим такъв състав, при който и Габриел и аз да се чувстваме спокойно“, отбеляза Денков пред bTV.

Останалите партии в Народното събрание остават скептично настроени за втория мандат и вече заговориха за третата папка и нови избори.

ПП-ДБ трябва да върнат мандата на президента изпълнен или неизпълнен в понеделник до 17 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: ГЕРБППДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
18
 
! Отговори
Дует Алабалата преди 10 месеца
Янките ако им кажат- и казачок ще играят тези продажни политици! всички са за затвора за държавна измяна!
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До вчера гледахме едни десанти по море на Парк Росенец...Днес частното пристанище на Сараите си е пак там Не покътнато.Това ли е промяната.Радост и възторг за три дни.И отново по старо му.Скачайме 2013 година Скачахме 2020 година.Скачахме , който помни и още е жив от 1989 година до 1999 година...И пак същите ,,лица"..
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И едните и другите се дърпат като срамежливи моми, но ще се гушнат и вземат. Зестрата и мазното кокалче ги обединяват. Кожа се лесно не дава, а прокуратурата я иска и Възраждане диша зад врата им. Изпуснат ли кокала, знаят че са при патреотарете.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
няма да има правителство в България, до второ пришествие т. е. никога колкото и да се пънат дупедавци дупедати :))))
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До вчера подскачахме. Че Делян Пеевски е в списъка ,,Магнитски" .От днес нататък а става ,,експерт"...,Наистина се замислям .Това подмяна ли е?....С какво България е по различна от днес за утре Знаех и виждах в моя град. Как кмета крадеше.И с кого крадеше.А от днес ще му викаме ,,експерт " ли...Докато народа не излезе по улиците , нищо няма да се промени.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи до вчера Горанов беше кандидат за затвора.От днес кандидат за депутат...Е...това промяна ли е.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България и е нужно рестарт...Погледнете Румъния .Там народа пожела не коалиции и ,,експерти"..А нов парламент с нови лица.Нагледахме се на ,,експерти".Колко пъти България от 1989 година до сега , сменя хората.Стани ти, да седна аз.Цялата крадлива върхушка трябва да си отиде .И то по затворите.Защото престъпника не бива да е на свобода.Днес е Борислав , утре Славибор.Сменят си имената и отново кандидати за власт и депутатски места.Вчера беше Горанов за когото 700 милиона загуби Днес пак Горанов д
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Гарван гарвану око не вади"", гласи българска поговорка. И двете коалиции са фраш с престъпници. Почнат ли да ги извличат на светло, ще се повлекат като свински черва.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи всички дружно се съградихме да махнем Гешеф и с това всичко приключва.А тоз заради който работи Гешеф той остава ли.Май си остава и пак ще управлява България в нова коалиция...Не разбрахте ли , че на България и трябва здрава чистка От служби до кметове до общински съветници , затънтени държавни дружества и агенции с безброй ,,експерти " в тях на заплата.МВР,ДАНС,прокуратура, съдии ,прокурори, чистачки, лоби дружества, вили,почивни станции ...всичко е затлачено с катран и мазнотии..Ка диша
51
3
 
13
 
! Отговори
ВЪК преди 10 месеца
Не е късно, човек и академик да стане и пак да се изложи.
50
2
 
14
 
! Отговори
На ротационен принци преди 10 месеца
1 месец Бойко,1 месец Асен, 1 месец Габриел, един Киру, може да дадат един месец и на Зеленски са еправлява България! А бе всички да и ке изредят!!
49
5
 
9
 
! Отговори
До оженят ли се преди 10 месеца
Не ме притеснява сватбата, а отрочето й.
48
2
 
9
 
! Отговори
Киро си призна преди 10 месеца
Че Герб му е враг само като маркетингова стратегия, не наистина! Но ако концепцията на ПП е базирана върху чегъртането на Герб и сега бързо се оженят да тях, следва ще дагубят еректората си!
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Закривайте парламента и президентството и се управлявайте като Швейцарип децентрализирано по отделни общини. То се е видяло, че не можете да направите нормална европейска република. Никъде няма такава държава с двама премиера,двама главни прокурора, двама-трима фюрера, един-двама султана и цял оркестър Кукубенд парламент.
46
7
 
16
 
! Отговори
Оженят ли се преди 10 месеца
Предателите, вече само Възраждане гласувам!
45
4
 
6
 
! Отговори
Хаха Бойко преди 10 месеца
Спусна Габриел с парашут, по тъпичките да не забележат, че е коалиция и сватба вежду Бойко и Киру! Нарече го ротация..няма проблем, електората вярва, че не е коалиция! Изпълнил си е обещанията от изборите..И ПП също четъртат мафията, като се огенят за нея!
44
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
До SuCkMyD1Ck ... Хахаааа, на тая копейка, дето пише за жените, не му е ставал от времето на бай Тошо :))))))))))))))))))) Останали са само да му се въртят в главата 3 петолъчки :))))))))))))))))))))))
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А кой ще поеме отговорност за кражбите за миналите 12 години.Аз ще гласувам на следващите избори за друг .По места и градове всички виждаме последствията на кабинета Борисоф.Същите ще управляват като ,,експерти" ли.Вчера беше пладнешки обирджия.От днес ,,експерт".Какво се получава от тази комбинация...,,експертен крадец"
42
0
 
10
 
! Отговори
До 45 преди 10 месеца
Но те лъжите и задкулисието бяха разкрити! А вие въпреки това НЕ протестирахте даже! Не е като да не знаете!
41
5
 
4
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 10 месеца
Какви жени еб3те бе, бедняци и скъсаняци с тумб1ци 120кг. ХАХАХАХАХАХАЙСХАГАХАХАГАХА.