Преговорите ПП-ДБ с ГЕРБ продължават, търсят се експерти за министри

Мария Габриел също предлага имена
Обновена: 1 юни 2023 09:39 | 1 юни 2023 09:17, Камелия Цветанова
42
Преговорите ПП-ДБ с ГЕРБ продължават, търсят се експерти за министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Преговорите с ГЕРБ продължават, има напредък, но докато няма нищо договорено няма да обсъждам състава на кабинета, коментира номинираният за ротационен премиер Николай Денков от ПП.

„Обсъждаме различни имена, гледаме това, което е най-добро за съответната позиция. Информацията, че МВР ще бъде на ГЕРБ не е вярна. Търсим експерт, специалист, неполитическо лице, доказало се в работата си“, каза той.

Относно Асен Василев, който е фаворитът на ПП за министър на финансите, Денков коментира, че няма по-добър експерт от него.

Още по темата

„По-добър от него като специалист, който може да направи два бюджета в рамките на няколко месеца не знам. Бюджетът отново ще е нормален тази година и ни предстои подготовката на бюджета за тази гоина и за следващата година“, каза той.

„Аз лично и Мария Габриел ще сме гаранти, че няма да има нарушаване на законите и отношението към администрацията ще е нормално“, добави той.

Денков призна, че се обсъждат и кандидати за министри, които Габриел предлага.

"Обсъждаме с Габриел кандидатури, които тя слага на масата, но това, което се пише, че ще са 50 на 50 не съответства на истината“, каза още Денков.

Той обясни, че се търси подкрепа от ДПС за конституционната реформа, ще има разговори, свързани с регулаторите, но не са говорили за кабинет.

„Нека да имаме имена и тогава ще говорим“, посочи Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръкалото Денков е подходящият за прокарването на пълзящ фашистки преврат. Ако не стане *** от умнокрасивите са отнови на линия да палят сгради в центъра на Софиям както са го правили неведнъж през последните години ,
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ е заложник на една мутра от времената на ВИС и СИК.Наистина тази мутра създаде ГЕРБ, но отдавна в тази партия има стойностни хора, които не заслужават тази подигравка.
15
0
 
19
 
! Отговори
Крум преди 1 година
Абе порнографията не е за деца ,поне днес я спрете .... Егати под лите хора.... правителство та правителство .. какво ни облъчвате че трябва да има правителство .... едните са за обществен линч щото ни се подиграват с ала /балистика ,другите ги гони уж прокуратурата ... за това ли гласувахме
14
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тези неща с търсенето на експерти си е проблем на политическите лидери.- Нека да си ги търсят експертите, но те не са от поредното НС на Бэлгарията ни. Дори и в академиите им на учените от БАН и Симеоново не са. А пък, тези от НДСВ-то да си броят стотинките, за да погребат лидера си. Както и тези от ДПС-то им. Те си ги убимат лидерите, а не аз.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори! Вие сами се компромитирахте вече!
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам тези,пред Копейкин и Техноимпексова,начело с Карай да я...
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще хвърчат павета.
10
3
 
16
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Отвратително. Мафията и чуждестранните агенти си направиха коалиция. Още тази зима народа ще излизе по улиците.
9
1
 
13
 
! Отговори
Офанзивен дефанзив преди 1 година
Търсят се експерти за министри?! Сериозно?! Че нали уж бяхте готови, имахте опит, имахте специалисти - само ви трябваше мандат, за да управлявате... А сега търсели! Няма да намерите - едва ли ще намерят други пр***сти като вас, които искат да се излагат като кифладжии!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Денков и Христо Иванов са бивши министри на Баце, а Атанасов 3 пъти е подкрепял ГЕРБ, като основен коалиционен партньор. Реално каквото и правителство да направят ще е ГЕРБ 2.0
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
г-н Денков, проявете разум. Асен Василев няма място в този кабинет, разберете го най-накрая. Уж сте умен човек.
6
2
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Моля ви, върнете мандата.Голяма беля ще направите тумба неккадърници, събрани на едно място.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев ударно харчеше като ненормален в условията на инфлация вместо да затегне България колана и инфлацията да спадне ,те ни докараха инфлацията сега пак него ще слагат ,крайно време е българите да излязат на улицата .Това са престъпници
4
0
 
15
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Виц: "Гледайки по "новините" преговорите за създаване на правителство, директорът на цирка въздъхна и каза: - Тези ни изядоха хляба!"
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да не изкарат Кокорчо най-големия финансов експерт в държавата!
2
3
 
13
 
! Отговори
коко преди 1 година
няма експерти има шайка крадци и неграмотници ! ИСКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ !
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много нагли, много и ГЕРБ и ПП. ПП щяха да ги чегъркат, лъжеха, лъжеха. А сега без срам говорят, че за България го правили. Просто Парапетчици, Баджанаци и подмазвачи.