След обиди, счупени очила, ритници в краката - заседанието на НС приключи

Заради нажежените страсти решиха, че е най-добре да се разпуснат
Обновена: 1 юни 2023 10:57 | 1 юни 2023 10:55, Камелия Цветанова
591
След обиди, счупени очила, ритници в краката - заседанието на НС приключи
Снимка: БГНЕС

Депутатите днес не успяха да свършат работата, за която са избрани от гласоподотавателите, но пък за сметка на това заседанието в четвъртък им ще остане в черната хроника на парламентаризма заради грозния скандал, който оформиха.

В крайна сметка, след като се стигна до физически сблъсъци, председателят на НС Росен Желязков предложи заседанието да бъде прекратено, а пленарната зала одобри искането и така законотворците си тръгнаха малко преди 10.30 часа.

Още по темата
Парламентарният ден започна с декларация на "Възраждане". Искра Михайлова посочи в нея, че според нея от записите, които изтекоха преди дни, се е оказало, че в ПП има предатели не само на собствените си думи и избиратели, но и на страната като цяло.

Михайлова призова вторият мандат да бъде върнат обратно на президента.

"Ако сглобите тази абсурдна коалиция на обвиняемите само за да угодите на вашите началници, бъдете сигурни, че още на следващия ден ще призовем всички наши избиратели, но и вашите омерзени избиратели, да дойдат тук, в парламента, и ако се наложи - и вътре в него, защото всяко лицемерие и всяко предателство има своя предел", предупреди тя.

След нея думата за декларация взе Явор Божанков от ПП-ДБ, който нарече „Възраждане“ политически отпадък и проруска партия.

Докато той говореше към трибуната тръгнаха депутати от „Възраждане“, след тях, за да защитят Божанков, от местата си станаха и народни представители от ПП и ДБ. Последваха скупчване около трибуната, обиди, ругатни и физически сблъсъци.

Манол Пейков от ПП-ДБ е одран по бузата, а Веселин Вешев от “Възраждане” се оказа със счупени очила.

“Явор Божанков излезе да каже важни неща по отношение на тяхната свързаност с Русия, която е безспорна. Да няма правителство е директен интерес на Русия”, коментира Манол Пейков и обвини депутатите от „Възраждане“, че са се скупчили около него като глутница вълци.

“Възраждане“ нарушава реда всяка секунда. В кулоарите ме нарекоха мръсна гнида вчера”, оплака се той.

"Ритаха ме в краката, защото не се вижда там", каза още Манол Пейков.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отсече, че депутатите от неговата партия никога от парламентарната трибуна не са си позволявали да отправят лични, персонали обиди.

"Това същество, което говори, съществото се казва Манол Пейков и другото подобно същество (Явор Божанков б.ред.) в момента, в който станат да излязат да говорят от трибуната, оттук насетне ще ги сваляме", закани се той.

"Тези хора трябва да лежат по затворите за национално предателство, позорът остава само на тяхната лична сметка", настоя Костадинов.

Веселин Вешев от „Възраждане“ се оплака от насилие от страна на Манол Пейков.

"Онзи рошавия господин се пресегна, взе ми очилата, свали ги от главата ми, стисна ги и ги счупи. Не съм му направил нищо, просто бях близо до него“, каза той.

Костадинов обясни, че Вешев е шампион по силов трибой.

"Той е един от най-силните хора и ако си бяхме позволили подобно поведение, някои хора сега нямаше да могат да развяват рошавите си гриви тук", скочи лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жалко че не видяхме някое кроше попаднало в някоя чутура. Нашите депутати имат много да учат от украинските си колеги в това отношение. Преди години Виталий Кличко още преди да стане кмет, а беше лидер на опозиционна партия от трибуната нещо обиди тия от правителството и депутати скочиха да се бият от двете партии точно пред него на трибуната, а Кличко само ги гледаше с широка усмивка стърчейки над тях. Никой не се престраши да му посегне, въпреки че той създаде скандала и боя. Муахаххаа...
322
2
 
3
 
! Отговори
аноним преди 10 месеца
Предателите винаги развиват трескава дейност.Трябва непрекъснато да се доказват-със изказвания и други,за да заслужат местенцето си,отстъпено им от приелата ги партия! Иначе рискуват да го загубят!!!!
321
14
 
14
 
! Отговори
ВъZраждане преди 10 месеца
е НЕЗАКОННА ПАРТИЯ
320
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никоя партия не подава протестна нота до САЩ за разкриване на американски шпиони. Лъжат ни, че са против американските шпиони. Възраждане, ДПС, ГЕРБ да подадат протестни ноти до Посолството, или да спрат цирка. Чакаме протестните ноти до САЩ за разкритите от Възраждане, ГЕРБ, ДПС американски шпиони.
319
11
 
11
 
! Отговори
Крайно време е преди 10 месеца
Иzpaждане да се обяви извън закона и ypoдите и да бъдат хвърлени в пандиза.
318
7
 
14
 
! Отговори
. преди 10 месеца
На мен, ако някой ми счупи очилата все едно ми избожда очите. Без очила не виждам. Това е много сериозен тест за волята на един човек да не размаже този дето му посяга на зрението. Стъклата ми идват от Италия за около 10 дена. С монтажа става към 2 седмици. Ако някой умишлено ме остави да шофирам с дете в колата без да виждам и да не мога да работя половин месец - няма да удържа фронта и ще му пръсна тиквата на момента. Веселин Вешев явно е човек от стомана. Респект!
317
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали уж има Председател в НС, той къде е дремал или виси там само за голямата заплатка.
316
1
 
1
 
! Отговори
От хората преди 10 месеца
Голям майтап. Ама очакванията ми бяха за як кю,,тек.Давайте така,утре ще приемете, че и боят помага и да не се наказва.
315
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тези за какво им плащаме, кога ще работят. На нас за 10 мин. ще ни скъсат шортите, а тези не работят откато са попаднали там.
314
7
 
2
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 10 месеца
Коценце (или Фоценце) подпръцва в мрака, а пък Т'сончу с гОр го чака...
313
0
 
24
 
! Отговори
Некадърници! преди 10 месеца
Те горките не могат да се сбият като хората ние очакваме да ни управляват...
312
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
5Ra3ите от ПП-ДБ явно не знаят какво е силов трибой. Лежанка-мъртва тяга-клек. 150 ми е лежанката, мъртвата тяга - 240, клека 160 и въпреки това съм много, много под класиращ се човек, а да не говорим за шампион. Ако Вешев беше хванал този урунгел (а можеше) щеше да го върти като прани ***. Но ще дойде момент на някой няма да му издържат нервите и хубаво ще поступа тези мерзавци.
311
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой е тоя Цончо бе ??? :Д
310
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това предполагам е по случай деня на детето .
309
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДА БЯХА СЧУПИЛИ ГЛАВАТА НА ТОЗИ МАНОЛ, ТОЯ МАИНА СЕ ОКАЗА ХУЛИГАН , НО НИКОГА НЕ Е КЪСНО
308
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отврат, това и роmите вече спряха да се плюят
307
21
 
11
 
! Отговори
ЛИНЧ ЗА КОПЕЙКИН преди 10 месеца
И ***
306
5
 
11
 
! Отговори
Бухахаха преди 10 месеца
Украинское издание Страна сообщает о взрывах в Харькове. Воздушная тревога в городе не объявлена. Евала на Окро_нато-Американското ПВО...кинжалите са невидими и правят на пух и прах помощите на САЩ и РобинятаЕвропа за фашистаНаркоман хахахахБачкайте Европейци, на Урсула и трябват кинти за да брани интереса на Байдън в Окрайна ...а окрите да умират, те за това стават!
305
0
 
9
 
! Отговори
ИНТЕРВЮ преди 10 месеца
НИKOЛАЙ МАPKOВ: ПРЕХОДЪТ ЗАПОЧНА С ПРECTЪПЛЕНИЕ КЪМ PEПУБЛИКАТА - ТАКА И ЩЕ СВЪРШИ. Видеото е интересно и различно от останалите подобни.
304
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И волен така скачаше докато му напукаха кофата сега си кара спокойно на бяло,уиски,пури и телевизийката да си дрънка глупостите.,та така ще завърши и костадин.