Проектокабинетът – предимно от експерти, Денков чака нов разговор с Габриел

Сега говорим за състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа, посочи номинираният за премиер
Обновена: 2 юни 2023 10:30 | 2 юни 2023 09:20, Красимир Ангелов
235
Проектокабинетът – предимно от експерти, Денков чака нов разговор с Габриел
Снимка: БГНЕС

Съставът на проектокабинета е насочен предимно към експерти, обяви в кулоарите на парламента номинираният за премиер от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Николай Денков.

Още по темата
"Изчакваме Мария Габриел, имаме още един финален разговор. Докато не се видим с нея не мога да кажа какъв ще е дневният ред за днес. Вчера през всички национални съвети на партиите на нашата коалиция беше приет този състав, съставът беше този, които излезе в края на деня, и това е което сме предложили", заяви още Денков.

"Нека да припомня, че този състав беше изваден в съвсем друга ситуация още преди да е започнало връчването на мандатите. Беше поставен въпрос как би изглеждал един кабинет, тогава показахме това, което можехме да покажем като политическа сила. Сега говорим за търсене на състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа. Състава е насочен към включване на повече експерти", добави той.

Според Денков съставът не е направен, за да бъде партиен, а да свърши работа.

Акад. Денков коментира, че с ГЕРБ все още си нямат доверие, но той смята, че може да има доверие на Габриел. "Разговорите с нея през цялото време вървят конструктивно, чуват се аргументите. Както ще видите съставът е консенсусен", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
5
 
! Отговори
"Експерт" преди 1 година
Егати експертите...само като чух Тагарев и ми стана лошо...започват се оръжия за Украйна от първия ден, които са платени от всички нас и още по-лошото да не въвлекат чрез изпращане на хора на фронта...въобще лоша работа! Трябва да се вдигаме хората и навън, няма да стане иначе!!!
96
1
 
6
 
! Отговори
Бай Джо-дън преди 1 година
Сега, ПП и посолствата се опитват да запалят Балканите не само БЪЛГАРИЯ. Няма начин обаче, защото Българите са разумна нация, има се предвид не излъчените кандидатури в Парламента от Партията на Послолствата. Радев да обявява военен режим и запас на резервите и да се свършва агонията.
95
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Докато не се видим с нея не мога да кажа какъв ще е дневният ред за днес. -----////----- Жалкарите-жълтопавети изцяло зависят от волята на Боко. До степен да звучат като отчаяни съпруги, оставени без внимание...
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето го решението....,,Вадиме на кирливите ризи се отлага"..Разчитаме само на борбите между овладяване на водещата мафия Кой ще надделее и коя е по силна Да разчитаме раздорите е мафията .Сами да си изкарат ,,кирливите ризи"...Щото разследващи органи тотално няма в България.
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще протестира срещу радев освен платените пияници с тротинетките любители на кокорчо от - лбт
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акад.Денков оповести 'Нямаме си доверие с ГЕРБ, но с Мария Габриел имаме доверие.' Защо си имате доверие с мадам Габриел, та тя е пешка на ББ, а той се води лидер на ГЕРБ и все още по-младите ръководители на партията го слушат. Засега.
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди малко на страницата на посолството на САЩ в България излязоха с призив хората да протестират днес срещу Радев. Не се шегувам.Новината я има и на други места.
90
1
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Тези сопули вече се подиграват с българския народ. Този гузоблизиц тагарев какъв експерт е. А Коко тестов трябваше отдавна да в извън България
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да не си вадиме кирливите ризи пред Европа....Само припомням един по стар запис на един бивш министър на Земеделието от ГРАБ.
88
0
 
3
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
"Съставът на проектокабинета е насочен предимно към експерти.". Ключовата дума тук е "предимно". А на бас, че на най-блажните постове назначенията ще са политически и то хора на ПП.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Хайде да не се излагаме пред Европа"...Бъдещият манифест на двойната коалиция
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психодесните ги видяхме вече,чудовищна инфлация,едни девет милиарда се изпариха за седмица!Интересното е друго как Борисов дава на аматьорите и съсипалите държавата,пак да управляват,според неговите думи!
85
4
 
17
 
! Отговори
ОТВРАТЕНА преди 1 година
След като изслушах записите от задкулисието на ПП- ОТВРАТЕНА СЪМ , ГНУС МЕ Е ОТ ВАС.По цинично нещо не бях слушала, за това в нормалните държави се дават оставки и се отива в затвора , а те правителство ще ми спретват.
84
2
 
2
 
! Отговори
Добре преди 1 година
До Анонимен 78 - напротив, това е парламентарна република и в момента в парламента всеки един български гражданин има представител от крайно леви до крайно десни!!! Какво по-добро искаш за една парламентарна демокрация бе???? Абсолютно убеден съм че не знаеш какво значи думата демокрация и си искаш някой да управлява еднолично и да ти тури прангите.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Експертите" как ще отреагирвт на когато се натъкнат на бивши кражби.Нали ще овладеят министерствата .А там е затлачено от схеми за кражби Заварени.И минали.Дали ще предприемат сигнали до Прокуратурата срещу своите партньори от ГРАБ СДС..съмнявам се.Я това ли искаше народа Отново съглашение по върховете...Планът Борисоф сработи...,,Дайте да не се караме"
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като народа не е пред НС значи всичко е наред . Точка .
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев е психар,не само ще даде оръжие а и войници,ако зависеше само от него!
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само оръжие . България става военна площадка за съжаление .Не мислете , че тук няма да има военни действия .
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реквием за България! , и като се освободи както ти казваш Народът какво ще прави? Ще стане по-умен? Ще стане по-образован? Ще стане по-богат? Успехът на народа си зависи само и единствено от него!!!! Не от някакви политици дето управляват дръжавната администрация, която НЕ работи от 9 до 17 и в обедната почивка излиза да върши малко работа! Не търсете виновните за вашите проблеми в други освен в себе си!
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересно.....Сега ,,експертите" , които най вероятно ще придобият достъп до хилядите безумни документации , се натъкнат на незаконни решения и откровени кражби...аЩе си затворят ли очите.Ще примигват ли.Тя да не провалят крехкото ,,евроатлантическо правителство."..Или както го каза един бивш министър на Замеделие...Дайте да не се излагаме пред Европа