Хоризонтът пред новия кабинет

Експерти говорят
3 юни 2023 16:07, Росен Стойчев
92

Вече е ясно - в 11:00 часа в понеделник на президента Румен Радев ще бъде върната папката с изпълнен мандат за редовно правителство. Това стана възможно, след като номинираният за премиер Николай Денков и Мария Габриел договориха състава на кабинета с втория мандат. Очакванията са новият формат на правителството да успее да спре разпада в институциите, съобщи Bulgaria ON AIR.

В разговорите за правителство се включиха и от ДПС, като декларираха подкрепа за конституционна промяна.

Още по темата

"Ако ДПС се съгласи да подкрепи такава реформа, предполагам, че елегантно ще изиграят, защото за не е изгодно да се тиражират подобни твърдения", коментира политологът Стойчо Стойчев.

Според него недоверието към кабинета ще бъде компенсирано в съвместната работа.

"Ето ви един вариант на СДС които имат ясна траектория", допълни Стойчев.

Според политолога Георги Киряков новият формат на правителството ще даде възможност за истинска парламентарна работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: хоризонтправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да внимават, че на хоризонта може да видят и народният съд барабар с Белене.
24
1
 
20
 
! Отговори
Хоризонта е преди 10 месеца
Унищожаването на България!
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хоризонта е докъдето кажат от Козяк.
22
5
 
10
 
! Отговори
Ще гласувам преди 10 месеца
Вече сама Възраждане!
21
2
 
15
 
! Отговори
До ЕС и НАТО преди 10 месеца
Но след това правителство броят на русофилите ще нарастне
20
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
До До 17..допускаш една ...предполагам целенасочена грешка :..-България НЕ е бедна страна !...Направиха я такава В МОМЕНТА хищниците,които използваха "мътната вода" след 10-ти за да грабят и унищожават !..България е Територия,благословена от Господа !..За лош наш късмет,многоПАРАЗИТ се впи в снагата й..
19
1
 
11
 
! Отговори
главоч 17 преди 10 месеца
Нямам намерение да питам никого. И не мисля, че трябва да сме част от нова Австрийска, Британска или каквато и да е империя. В средата на 19-ти век в Европа е имало т.нар "малък ледников период" (прочетете), нямало е лета, настанал е глад. Спомнете си точно тогава е пикът на националнитв революции. И ! тогава големите държави НЕ спасяват. Какво ни помогнаха при ковид? Изнудваха ни само! За всичко все грешни решения. Отделно, че нямат ресурси. Защо натискат Сърбия - да и вземат лития....
18
1
 
6
 
! Отговори
Що се касае преди 10 месеца
До Украъна, самите украйнски военни на въпрост от украйнска журналискта "Вярно ли е, че животът та войнизите на фронта е 4 часа?" Той по мълча и каза ДА. Изтръпнах. Но това е исгината.
17
0
 
5
 
! Отговори
Марчето преди 10 месеца
С висше получи първия знак, че това, с което се е заела трябво да го спре. Иначе ще бэде пэлна катастрофа. С какви пари и като каква е разхождала дипломати с теснолинейката? Още не е станала вице и започна с гафове, а като стане - не ми се мисли
16
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
Ай!...Не знаех,че писането ТУК на културни смешки е запретено !..За това изчезна и тая :..-Оженил са заю-баю за жирафката...След месец го видели,че едва диша горкия..попитали го:..-"Как е семейния живот?"..Заю отвърнал :-"Остави се,голем зор!..Катери са да цаливаш,а после припкай отзад да онождаш...Требеше да помисла преди да кажа "да".." ."..Какъв "грех" съзря в това оня или оная "с гумата",да го затри с хъс ?!
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В България нямаше реферндум за включването ни в ЕС, за НАТО също. Още по-малко се казва и истината, че ЕС се стреми да стане като единна държавна структура. Това се говори открито от години. Тези яничари са дашни да унищожат въобще държавата като такава.
14
1
 
10
 
! Отговори
хахахахаха преди 10 месеца
НедЕлчева- стана пРимиер на мафията,Браво Марийке,Този не прилича на човек какви грозници са в парламента.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Очаквам знаковите лица от вече считани за управляващи коалиции да излязат и публично да кажат, че са запознати със сводките за ежедневни жертви, както военни, така и цивилни на територията както на Украйна, така и на Русия, и да заявят, че одобряват и все така ще ПОДПОМАГАТ УБИЙСВАТА и РАЗРУШЕНИЯТА. Също, че са запознати с вчерашната информация на шефа на МВР на У-на, че в тяхното население има 1,2 МИЛИОНА единици оръжие, а след сключването на мир щяло да бъде поне 3 МИЛИОНА ....
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не трябва да ги пускаме да влязат изобщо в МС иззродите престъпни. Всички на площада да изметем русофобската иззмет в затвора.
11
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин изобщо не харесва това!
10
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия губи поредната си Балканска губерния.. лошо лошо. Русофилите пищят.
9
22
 
2
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 10 месеца
Края на Руското влияние в България вече се вижда!! Евро-атлантическо правителство, гарантиращо влизането на България в Шенген, приемане на еврото, Истанбулската конвенция, забрана на партия Възраждане. Кремъл е в шок!!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хоризонт или стена. Ще видим.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хоризонтът е мрак и пепел
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако има народ в понеделник ПЛЪТЕН кордон пред Пресидентството! Тея отре....и не трябва да бъдат допуснати да вкарат правителство! Сопи и тояги и бой по чутурите- от думи не разбират!!!!