Предложението: Всички пенсии със скок с 12% от 1 юли

Няма да се вдига тавана на максималните пенсии
72
Предложението: Всички пенсии със скок с 12% от 1 юли
Снимка: БГНЕС, архив

Направили сме предложение всички пенсии да бъдат увеличени с 12% от 1 юли, заяви пред Нова тв служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

„Ако бъдат приети решението за реда за събиране на приходи и за осъществяване на разходи и т. нар. удължителен закон, пари ще има”, отбеляза ресорният министър. Разходите за пенсии през тази година ще надхвърлят 19 милиарда.

Ако предложението на служебния кабинет бъде прието, минималната пенсия от 467 лв., ще стане 523 лв., а средната ще достигне почти 800, посочи Лазаров.

Не се предвижда обаче вдигане на тавана за максималните пенсии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: пенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 44 преди 10 месеца
Пенсионерите са произвеждали продукт, когато са работили. И с тоя продукт са плащани пенсиите на тогавашните пенсионери. Така че, не им вменявай вина. Е затова са минусите, че някой се чудеше по-долу.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Средната заплата е над 1800 лева бруто, което е над 1400 лева нето, а средната пенсия е два пъти по-ниска от нетната заплата.
54
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Средният осигурителен доход към момента за страната е 1410, след данъци остават към 1090 лева. Тоест средната пенсия ще е почти колкото средната заплата за страната! Абсурд на кубици!
53
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
През няколко месеца пенсията расте. Без значение колко си внасял и как си се осигурявал. Ще дойде момент в който минималната ще настигне максималната и това още повече обезсмисля внасянето на осигуровки. В един момент всички пенсионери ще взимат еднакви пари, всички ще спрем да се осигуряваме и държавата ще ревне, че няма пари. А и средната пенсия да е със 200-300 лева над минималната заплата е абсурдно при положение, че масово са се осигурявали на 100-200 лева за тази средна пенсия!
52
1
 
5
 
! Отговори
I'm-ДртiйУАЙТBo преди 10 месеца
С туй увеличение от 12% пенционерите са жестоко прецакани предвид ФАКтическата инфлейшън от ~35 на сто съгласно Л.Костов/КНСБ, докато за р/ка от ПФ, Нац.СИ сочи учишлено неверни данни от порядъка 16-18 %...Отделно от това, развитите ЗЕСтрани ежегодно вдигат доходите им средно с ок. 100-120 ЕВР0, а пък инфлацията им я компенсира отделно с допълн.инжекции от порядъка на 300 ЕВР0 на калпак, което е напълно достатъчно да са в състояние да посрещнат споко поскъпването на живота им.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А заплатите на учителите, кога? Или тя учебната година свърши - няма нужда.Но ще дойде новата, а като си изгърмите отпуската - да видим кой ще ви гледа децата
50
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 10 месеца
Надпис на входа на едно гробище в Родопите:,,И ние бяхме като вас,но и вие ще дойдете при нас,,
49
0
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец 2 до да преди 10 месеца
Като си толкова ербап излез и протестирай като гърците бори се за това да има профсъюзи в частните фирми какво ти са виновни пенсионерите държавата повишава само на държавните служители които наистина са прекалено много в частния сектор колкото ти дадат шефовете това е положението!!!
48
4
 
7
 
! Отговори
тТт преди 10 месеца
Гледам, сума ти минуси на 44, който добре го е обяснил, но не сте го разбрали! Или докарваме нови инвестиции и бознес-проекти в България, оттам вдигаме лека-полека стандарта, за да има и за заплати, и за пенсии, или теглим кредит след кредит, за да вдигнем само пенсиите. Елементарно е!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ужас средната 800, то работещ човек на минимална взима по-малко ...
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А защо всички пенсии? Мързи ви да подходите диференцирано По комунистически, нали??? Аман от некадърност и схеми.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това, което бърбори този на снимката отгоре, не е истина. Повишението на пенсиите ще засегне само 700 хил. пенсионери,останалите да го духат! Този факт е публикуван от преди 2 седмици. Няма необходимите 2,3 млрд.лв.
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Голяма част от тея дето им вдигате пенсиите 30г бяга в сивия сектор на минимални заплати, а сега ние теябва да им плащаме реалните пенсии?
43
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Против. Пенсии се вдигат с рянота и увеличение на БВП. Това ми звучи , нов външен дълг. Пари от дълг теябва да се теглят самомза инвестиции в бизнес или инфраструктура, която носи бизнес. Пенсионера НЕ произвежда продукт.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ниските заплати и ниските пенсии вдигат повече цените от нормалните заплати и пенсии. Факт!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва да се върне старото положение работодателя да плаща на 100% осигуровките, а не на 60%, както е сега. Сега държавните служители да прецакани с по-ниски заплати, което води до по-ниски пенсии и болнични например.
40
3
 
20
 
! Отговори
ХоХо преди 10 месеца
Докато "държавата" ( разбирай данакоплатците) плаща осигуровките на полиция , милиция, прасеетата от войската и т.н. ВИНАГИ ще има проблем с бюджета на НОИ
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен Пенсиите не са дигнали цеиите. Просто бг няма производство и сичко е внос скъпо от чужбина и там скачат цените заради напечатано евро за фалита на Гърция, СЩ и банките в ес.
38
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пенсия по 100 $ на калпак и останалите пари отиват в бюжета за метро и магистрали за внуците.
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мизерните пенсии допълнително вдигнаха инфлацията в България и още ще я вдигат, ако пенсиите се увеличат само с 12%, а не с 20-30%.