Карадайъ и Пеевски дадоха "За" на кабинета "Денков-Габриел"

Това била първа стъпка към преодоляване на политическата криза
61
Карадайъ и Пеевски дадоха "За" на кабинета "Денков-Габриел"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатът от движението Делян Пеевски са гласували в подкрепа на кабинета "Денков-Габриел".

Карадайъ припомни, че ДПС е заявило позицията си, че няма да преми на ГЕРБ- СДС и ПП-ДБ да излъчат редовно правителство.

"Това за нас епърва крака към преодоляване на политическата криза. Българските граждани не искат да има шести поредни ненужни избори, гражданите искат спешно да преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората като според ДПС основният проблем, който очаква спешно решението, е спиране на прогресивното обедняване на българските граждани", отсече той.

"На 13 април имахме възможността да представим нашата позиция, когато имахме среща с Бойко Борисов, на която той каза, че за тях е много важно да направят правителство с ПП и ние заявихме че 49-ото НС има една много важна задача да се опита да направи съдебна реформа, а това не може да се случи без промени в Конституцията, а тези промени без ДПС няма как да се случат. Отговорът защо сме гласували „За“ е в този дух и смисъл заявка за нашето поведение в Комисията по конституционни въпроси. Ние заявяваме, че ще сме проактивни, защото само ДПС имаме представен проект за промени на Конституцията още преди година и половина", побави лидерът на ДПС.

Той призна, че се надява с новия кабинет ще се възстанови държавността и демокрацията.

Дилян Пеевски добави, че в ДПС очакват от правителството да извърши конституционната реформа.

"Кабинетът не го подкрепяме като кабинет, а подкрепяме конституционната реформа. Ние двамата ще сме в Комисията по конституционните въпроси", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
9
 
! Отговори
Малдивите преди 10 месеца
Точно избраха работещ парламент и лятна отпуска месец и половина.
28
12
 
3
 
! Отговори
Спокоен съм! преди 10 месеца
Аз съм спокоен, копейката ще ни оправи както ни оправиха Каракачанката, Сидерката, Боса на аптеките и бенДЗина, оня от НФСБ, Янето, Славчо Шоумена и всички знайни и незнайни "националисти" И не ме хранете, повръща ми се от схемите на ГЕРБ, ДПС и другите анимационни герои от политическата сцена.....И вземете си поснете в ю туба малко канала на анти-корупционния фонд ей така, за разнообразии от чалга и тъпотии.Господ да пази България! Всеки народ си заслужава съдбата!
27
0
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 10 месеца
На Пеевески сигурно са му дали 100 бона за дето се е вяснал в парламента ....
26
2
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 10 месеца
Ура , няма да има избори. Отиваме на море.
25
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
в името на порциите двама гласуват другите излизат от залата просто-тия дошия
24
0
 
18
 
! Отговори
И ко преди 10 месеца
Ицата плюеше по ГЕРБ, че управлявали с Пеевски, нападаше смело Доган с гумена лодка, а сега виж ! Той и Кирчо ще управляват с Пеевски и Доган хаха
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Парапетна любов по нашенски: опъваш Лена, печелиш доверието на герб и дпс.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На турчин вяра да нямаш!Мъдър е народът ни..
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма оправия за България, пропита е от престъпници, от муттррии, от бизнес интереси, от чужди интереси, бездънна корупция и тотална некадърност. Няма да достигнем скоро никакво европейско ниво, никакви заплати, никакви добри нива и условия на живот с подобни правителства.
20
1
 
22
 
! Отговори
Стан преди 10 месеца
И аз вече незнам какво се случва в тая държава! Веждито каза ,че трябва да се спре тоя разпад на държавата. 12 години именно той управлява! Пеевски и Бойко рамо до рамо,заграбили милярди се прегръщат! Киро говори,че е нужен работен кабинет и промяна в съдебната система,все едно Герб са най подходящия избор за промянатс. И за капак Костадинов ще ни изкарва от Европа!!!
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Повръща ми се!
18
1
 
14
 
! Отговори
Имат право преди 10 месеца
Че кой може да забрани на някого да гласува за, против или въздържал се? Това не означава нищо. Като знаят какво е общественото мнение за тях е нормално при желания за провал на кабинет, по-скоро да го подкрепят! Не смятате ли? Нали не мислите, че Пеевски е на мнение, че хората са масово във възторг като чуят за него?
17
11
 
3
 
! Отговори
Granik преди 10 месеца
Най вербуваната руска партия е ДПС. Получават подкрепа и от Турските служби, но си остават най фанатичните руски агенти. Техни сателитни руски партии са Възраждане, ИТН, Атака,ПФ, Воля и естествено БСП и групата около Първанов и Румен Петков.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз лично не вярвам, че ДПС и ГЕРБ ще подкрепят истинска съдебна реформа.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЕТО Я МАФИЯТА- ЕТО ГО ЗАДКУЛИСИЕТО!
14
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Честито! Подмяната днес официално е факт! Благодарим на всички гласували! Да, знаем, вие сте умните и красивите и разбирате от всичко!
13
3
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 10 месеца
Явно те застанаха зад Гешев и чрез него , направиха шах на Бойко и Киро. Ако новото правителство игнорира интересите на ДПС, ще последват арести на Бойко и Киро. А малкото ДПС така нареченото ИТН се ръководи от олигарха С.Дончев - прекия шеф на Слави Трифонов и везир на Доган.
12
1
 
16
 
! Отговори
смешно е преди 10 месеца
Добре ,че е ДПС , за да живее електората им както в началото на 20 век !!
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на кумовете! Честито на булката! Шаферите, шаферките айде на хорото!
10
2
 
14
 
! Отговори
Америка за България преди 10 месеца
Искаме да уведомим всички американски граждани, че ще се разглежда проекта за промени в Конституцията на САЩ на ДПС, не на ДБ и Поборника срещу Доган от "Росенец", Гонзо Христов. Америка винаги е била, свободна и демократична страна, затова печели на конкурсни начала, по-добрият проект, а по-добрият проект, винаги е бил на ДПС и неговия почетен председател Ахмедаа, Делиорманския Сокол, да се свети името му и пребъдва в светлината на Аллах за вечни времена!