Митов: За реформа трябват гласовете на ДПС

Важно е да има правителство
7 юни 2023 11:48, Росен Стойчев
17
Митов: За реформа трябват гласовете на ДПС
Снимка: БГНЕС

България има нужда от редовно правителство, така че персоналните емоции нямат значение. Ние във времето сме си наговорили с останалите парламентарно представени партии такива неща, че най-вероятно емоциите не са отшумели. Но си даваме сметка, че хората са ни изпратили в парламента, не за да действаме емоционално, а за да поставяме цели пред държавата и обществото и да решаваме проблеми.

Още по темата
А те могат да бъдат решени само при работещ кабинет. Това заяви в студиото на Нова зам.-председателят на ГЕРБ и депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов, коментирайки решението на съпартиеца си Делян Добрев да гласува против кабинета „Денков-Габриел”.

Той добави, че вчерашният ден е „сложил окончателен край на революцията, започнала  преди две години”.


Той коментира и подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета. „За да се случи конституционна реформа трябват и гласовете на ДПС. Това е легитимна българска политическа партия, избрана от български граждани да присъства в парламента със съответната тежест. Няма как да се избяга от това. Дори и „Да, България” и Христо Иванов признават легитимността и съществуването на този фактор. За да се стигне до конституционна и правосъдна реформа, ще трябва да се водят сериозни, зрели и лишени от емоции разговори, които включват ДПС”.

В рамките на преговорите сме получили гаранции, че това което чухме изнесено от Радостин Василев, дискусиите на съвета на ПП за поголовни чистки, че властта няма да се упражнява по този начин. Получили сме такива гаранции, разбира се, трябва да наблюдаваме внимателно процеса. Държавната администрация да работи по закон, да не се правят чистки и да не се уволняват хора безразборно, коментира Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Boko преди 10 месеца
Я, Митовчето, можело да брои и смята за "конституционното" мнозинство! Значи е "грамотно" и има ценз да е депутат!
9
0
 
2
 
! Отговори
dada преди 10 месеца
До Анонимен 1 Къдравата Сю отдавна точи лиги
8
1
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 10 месеца
Митов, два гласа - на Карадайъ и Пеевски - оправят ли ви? Щото тези двамата не правят дпс-то, ама подкрепата за вас нещо много ги окуражи да искат да се тикат в комисии и вие да ин обяснявате, че били нужни и важни за реформи. Аре, у лево. Ако наистина ще работите за България, и без дпс-то можете. Простата математика го показва. Без алабализми. Пеевски трябва да е по-нисък от тревата, натискайте го, не му позволявайте да надига много-много глава, щото иначе не знам.
7
1
 
8
 
! Отговори
Ще има преди 10 месеца
Порции и за Пеевски и Доган значи, яснооо
6
1
 
2
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Ердоганите и дпс сте дънна платка по света на бабата:)))
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е да, Пеевски да каже и одобри Промяната съглсувано с Боко ха ха
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не мисля така. А и това означава да няма реформа , ако от дпс зависи. При добри реформи , те няма да могат да си осъществяват " дейностите " .
3
1
 
9
 
! Отговори
Козъгъзъ дуписе преди 10 месеца
Вай алах! Доживяхми, берекет, мемлекет, сюнет, иширет!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт. (чл.11, ал 4.)Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или....Чл. 44., ал 2
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя го гласяха за премиер след бацон