Ще спрат ли скандалите в НС? "Възраждане" даде думата на Божанков

ПП-ДБ предлагат промени в Правилника за дейността на НС
187
Ще спрат ли скандалите в НС? "Възраждане" даде думата на Божанков
Божанков успя да се изкаже. Снимка: БГНЕС

След като вчера на два пъти депутатите от "Възраждане" не позволиха на Явор Божанков от ПП да се изкаже от парламентарната трибуна, днес се помириха.

Пръв за тона в Народното събрание заговори Мирослав Иванов от ПП.

"Последените месеци и седмици бяха изпълнени с много емоция и напрежение и недостойни прояви от тази трибуна и това, което се случва тук не подобава на институцията. Ние трябва да дадем пример и той не следва да е, че всеки може да прави каквото си иска в тази държава, защото има правила, които следва да бъдат спазвани стриктно, в последните дни това не се вижда", посочи той и поиска от шефа на НС Росен Желязов да въвежда ред в пленарната зала.

Желязков от своя страна призова депутатите да спазват Правилника за дейността на НС.

"С нашите закони ние се опитваме да запазваме трудния баланс между търсенето на обществения интерес и съобразяването с личните свободи и права. Ние приемаме закони, а те налагат на обществото норми на поведение, регулират го и налагат санкциите, когато те се нарушават. Ние сме приели правилата за поведение в нашия Правилник и сме записали, че поведението на депутатите се основават на зачитане на авторитета и правата на останалите народни представители", посочи той.

Думата взе и Цвета Рангелова от "Възраждане", която призова Божанков да спре да обижда депутатите от нейната парламентарна група и го покани да се изкаже от трибуната.

Желязков й напомни, че само той дава думата в пленарната зала.

Накрая Божанков успя да направи изказване без да бъде обсаден от депутатите на Костадин Костадинов.

Той съобщи, че от ПП-ДБ ще предложат промени в Правилника на НС.

"Но каквито и да са те, каквато и подкрепа да получат, трябва да имаме ясно създание, че реда и правилата ги спазваме ние. Тонът между нас, личните обиди, заплахи, опитите някой да бъде спрян да говорим, ако ние покажем на обществото, че не можем да се търпим, не можем физически да присъстваме на едно място, този тон се пренася в обществото и отношението между нас бих могло да отключи такива отношения в обществото, каквито ние няма да можем да овладеем", предупреди Божанков.

Той обеща, че от ПГ на ПП-ДБ ще се съобразяват с правилата заложени в Правилника за дейността на НС и ще положат всички усилия тонът да бъде нормален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Явор Божанков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 71 ХФ Боооклука Божанков се самозабрави, кравар маааалоумен, но днес беше като агънце от трибуната. Нито една обида към Възраждане или Костадинов. Беше с напълнени гаааащи меко казано. Красиво беше да видиш лекенцетооо боооклук Божанков превъзпитан и премирен. Муахахахаа...
82
1
 
4
 
! Отговори
Абе вие тук преди 10 месеца
всичките драскачи идdiиоти ли сте, държавата потъна благодарение на всички тези шмекери, измамници, крадци и разни продажни ***-русофили (240 на брой) които ни баламосват преди избори да ги изберем сами и свободно за да ни предоставят на "тепсия" един скотски и беден живот, а те неприкосновенни защитени от ИМУНИТЕТ грабят като невидели от хазната всичко което принадлежи на нас - СУВЕРЕНА, трябва да се обединим и да ги изметем, не да се дразним тук кой към кой измамник принадлежи ? Осъзнайте
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До РазмислиДа, плюеха ВАКСИНИТЕ и много пъти са казвали, че не спират никой да се ваксинира.Така, че спрете с това извинение.А вие от ПП като казвахте пред всички че НИКОГА няма да се коалирате с ГРОБ какво направихте.АМА ГРОБ ви го наби с 200, защото ще изпълнявате каквото ББ ви каже (видя се вчера) и в момента само от ББ зависи този кабинет, т.е. не може да го бутне никой без подкрепата на ББ.Ще падне само ако ПП си гласува НЕДОВЕРИЕ Честита сватба
80
3
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Костя Копейкин е психопат.
79
0
 
6
 
! Отговори
Айде възгеш преди 10 месеца
Костадинов иска тук да стане като Украъна, но няма да му се получи, защото България е в НАТО!
78
3
 
8
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
Ще спрат, когато спрете да гласувате за шизоффреници като Възраждане и ИТН
77
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Костадинов от години говори за оперативките в онова посолството и за медиите, платени от фондации, и затова го наричахте "шарлатанин" и "демагог". Сега като чухте "оня запис", и като гледате новините по нашите "независими" телевизии, не ви идват някакви мисли ...
76
1
 
8
 
! Отговори
Не се лъжете, хора! преди 10 месеца
Възраждане се марионетки на руски олигарси! Цялата им теза за патриоти е фалшива!
75
2
 
8
 
! Отговори
Плесен преди 10 месеца
Костя русофилската откачалка на мястото на другата - Сидеров.
74
5
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 10 месеца
Ей,либерални шматки,я си вижте автобиографиите на вашите хубавци,за които сте гласували.Деца и внуци на БКП и ДС!
73
0
 
7
 
! Отговори
Срам и позор! преди 10 месеца
За смях сме станали пред света с този ид.от Копейкин, защото избираме неуравновесени хора които не знаят как да се държат в Парламента. За Цончо Плюнката пък да не говорим, плюе като женчо.
72
3
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
И нека агонията на поредния парламент започне сега!
71
4
 
10
 
! Отговори
ХФ преди 10 месеца
С това си поведение Възраждане ще отидат в "архива", както стана с Волен. Самозабравиха се нещо.
70
2
 
4
 
! Отговори
Хлое преди 10 месеца
Днес в една медия пишеше, че се оплаквал Копейко, че щели да му спират Фейсбука и Тубата. Да му ги спират, защото той ги използва само, за да лови овце, които му вярват на измислените конспиративни теории и го валидират.
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 63 Кого лично са обидили на "мека китка" някой от другите партии, ве кравааар вмирисан мааааалоумен? Божанков обиди лично и Костадинов и Ганев с "меки китки". Правиш ли разлика, вмирисан мааааалоумен кравар?
68
3
 
2
 
! Отговори
Червените боклу ДС и преди 10 месеца
Си духат меките руски чепове с иzрожденците
67
2
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 10 месеца
БожанковСП(БСП)....Божанков(ПП-ДБ)От социалист=}либерал?!?!
66
4
 
4
 
! Отговори
Ясно като бял ден преди 10 месеца
Тоя индивид Копейкин, е най вредното същество за целия български преход. Сидеров поне участваше в правителство. Докато тоя не само абдикира от отговорност, ами и се мъчи да саботира избирането на правителство. Изглежда не му пука че няма бюджет. Единствената му самоцел е да говири глупоси от сорта на това,че щял да управлява сам. Пълен льохма.н.
65
2
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 10 месеца
До 60 Е не е излъгал че сте меки китки.Русняци мръсни.
64
3
 
7
 
! Отговори
Вън Копейката! преди 10 месеца
Евтин интригант, провокатор и конспиратор е Костя Копейкин.