Богдан Богданов: Много неща могат да бъдат постигнати за девет месеца

Новият министър на икономиката няма да прави чистки
11 юни 2023 20:23, Нели Христова
12
Богдан Богданов: Много неща могат да бъдат постигнати за девет месеца
Снимка: БГНЕС

Още от първия си ден на поста новият министър на икономиката Богдан Богданов е разпоредил пълен анализ на различните дейности във ведомството. Това обяви той в първото си интервю в пред NOVA.

„Трябва да положим доста усилия, за да нормализираме тона между институциите, както и между институциите и бизнеса. Това, което липсваше на бизнеса през последните години, беше предвидимост и стабилност. Поставям си го като един от основните приоритети”, добави той.

Попитан дали планира чистка в структурите на Министерството на икономиката, Богданов заяви: „Не смятам да правя чистки, а да оптимизираме определени процеси, които или не работят, или не са достатъчно ефективни”.

Според него предаването на властта от служебния кабинет към редовния не е преминало, както би трябвало. „Една от причините беше освобождаването на зам.-министрите. Ние целим да има последователност, затова върнах един от хората, който беше освободен - Ирина Щонова”, обяви Богданов.

Новият министър на икономиката посочи, че е останал изненадан от искането на служебната власт за увеличение на цената на тока. „Приемам го като предизвикателство. Не мога да кажа кой, как го е заложил и кога”, уточни той.

„Много неща могат да бъдат постигнати за девет месеца. Важно е да се даде дългосрочна визия, която България да следва. Мисля за нещата, които трябва да направя сега, с приоритетите. Не обмислям дали ще остана след това”, поясни министърът.

Богданов подчерта, че се следва план, сякаш правителството ще работи цял мандат. „Има много ясно разписана програма, която допълваме. Там има ясно зададени цели - те не са за девет месеца, а на тримесечие”, допълни той.

Според Богданов едно от основните неща, които трябва да се случат, е сътрудничество между институциите. Ключов е и ръстът на инвестициите, защото, поясни той, това е механизъм срещу инфлацията. Приоритет е и диалогът с бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
а още повече да бъдат съсипани...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Работете активно за прогонването на предателите.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами не знам вие какво виждате, но държавата в момента определено работи... от какво се оплаквате, не е ясно?? Не искате да ядете български плодове и зеленчуци ли?
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пapaneтa - Пocoлcтвoтo - Пътя...
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За девет месеца много неща могат да бъдат постигнати, но защо ми се струва, че главното постижение ще е катастрофирането на България. Партия Пълен Провал горе - долу за толкова при миналия си мандат успя да катастрофира. Сега очаквам същото.
4
2
 
3
 
! Отговори
Любомир преди 11 месеца
Защо за девет месеца, нали при ротацията ще има поне още девет! Според мен сте "политически пътници", хванахте се на кукичката! Жалко!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане ще е Следващата Политическа Сила,която ще ви Вземе Властта!!-:)) Ритате не ритате,това е положението!!!-:)))
2
1
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 11 месеца
Поредния Лаладжия дето тепърва ще почва да ни води към светлото бъдеще!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако Просъществува до тогава разбира се,този Политически Преврат!!!-:))