Петков: Няма да има нов главен прокурор, за да се освободим от задкулисните зависимости

По отношение на службите първата промяна трябвало да е в ДАНС
248
Петков: Няма да има нов главен прокурор, за да се освободим от задкулисните зависимости
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„От ПП се надяваме да няма следващ главен прокурор. Промяната в Конституцията да доведе до резултат, че няма такава длъжност в България, за да се освободи България от задкулисните зависимости”, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред Нова телевизия.

Още по темата

Според него президентът Румен Радев трябва да даде указа за освобождаването на Иван Гешев от поста главен прокурор до края на седмицата, освен ако не се опитва да излезе от реалните си правомощия.

Петков смята, че промяната е бавна, но единственият механизъм е през институциите.

„Когато преди година и половина заложихме в Плана за възстановяване условия за разследване на главния прокурор беше посята реформата. Това създаде конфликт в съществуващата система, защото главният прокурор не искаше това да се случи. Той се притесняваше, че разследването ще е срещу него, вероятно има от какво да се притеснява. Когато Гешев започна да действа срещу тази реформа, той излезе от прокуратурата и тогава Мария Габриел каза, че ще го сменим“, коментира той.

Относно поисканите от Гешев имунитети на депутати, сред които са самият Петков и лидера на ГЕРРБ Бойко Борисов, той посочи, че ПП иска да направи комисия по проверка на исканията на главния прокурор.

„Комисията ще заседава открито и начело няма да е нито депутат от ПП, нито от ГЕРБ“, обясни Петков.
„Тази комисия ще отвори казуса, ще изнесе абсолютно всички документи, за да видят хората дали прокурорите не се ползват за политическа бухалка“, разясни той.
Петков е категоричен, че ще си даде имунитета преди решението на комисията.

„Депутатите ще си понесат отговорността, но всеки прокурор който прави политически движения ще знае, че ще бъде гледан под лупа, заяви още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Относно твърденията на част от опозицията, чу България ще изпрати военнослужещи в Украйна, той отсече, че това е политическо говорене в опит да се привлекат допълнителни гласове към „Възраждане“.


„Нито един български войник няма да бъде изпратен в Украйна“, отсече Петков, но добави, че България ще изпраща военна помощ, защото не може да бъда игнорирана войната.

„Докато цялата окупационна армията е в Украйна и взривява язовири, ние ще сме на страната на демократичния свят“, каза той.

Кирил Петков коментира и темата за смяната на шефовете на службите. Според него тя е наложителна, като първата като приоритет е ДАНС, защото от нея зависи сигурността в страната.

Относно разпределението на областните управители и на регулаторните органи, той подчерта, че няма да има разпределение между ГЕРБ и ПП-ДБ, а ще се търсят най- подходящите хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
КАКВИ СА ТИЯ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ВЪЖДЕЛЕНИЯ...
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По-големи слуги на мутрите от ППДБ няма.
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
защо,защото си подписал лъжлива и невярна декларация за двойно гражданство,защото само лъжеш и мърсуваш и разпределяш постове с цел да се обогатяваш ,затова ли?
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нямате ли си служебни задължения по хотелска охрана?
211
2
 
6
 
! Отговори
Ама преди 11 месеца
Тоя вече на диктатор ли взе да се прави !
210
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Повръща ми се от Киро просто, Кокорчо, АА гнома, Христо Буйкикев, ПП,ДБ,ГЕРБ, които им подариха цялата власт и връщат машините, с които манипулират изборите, Възраждане, ИТН. ДПС неможе нищо сама. Тоа е краят.
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Оставка, смет неден !
208
2
 
6
 
! Отговори
Снайперист преди 11 месеца
Като не искате да има следващ път главен прокурор ще има снайперист така ще е по добре тък един крушум и присъдата е преключеа като стана с Андрей Луканов.и автоматик отиваш с 200 при Свети Петър да си пиеш кайвенцето с него
207
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ОСТАВКА БЕ!
206
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
кикипетката сресан кът бивър
205
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще ви кажа бруталната истина! Гешев, Пеевски, Бойко, Киро и баща му Петко, Радев и всякви други клакьори са едно цяло. Всички те са контролирани от американците и по-точно от големи корпорации и финансови структури. България ще бъде затрита, българите ще измрат безславно, защото сме държава от предатели и ***!
204
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кирето мина от задкулисни към открити зависимости. Той самият и правителството на ПП са открито зависими както от мафията на бибитко, така и от чужди кукловоди.
203
0
 
15
 
! Отговори
Феята без зъбките преди 11 месеца
Коалицията на Имунитетите пази статуквото и спира разследванията
202
1
 
12
 
! Отговори
Зевзек преди 11 месеца
С какво ще заместите изпратеното в Украйна въоръжение?С нови чертежи?Или ще събирате Брадлита и Леопарди от полетата в Запорожие?
201
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
а сега е наред съпредседателят на ПП Кирил Петков! А за задкулисните зависимои без съд директно в при бай Ставри в цент00 слния!
200
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ergo -- пп е вредна за България партия и трябва да бъде отстранена от властта, защото обслужва интересите на залязващия хегемон сащ и ще ни въвлече в трета световна, която може да ни опустоши ако не се противопоставим. До същия извод стигат и в други страни в ес, и там също падат правителства по тази причина. Въпреки че официалните версии са най-различни.
199
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разликата между сащ и Русия е фундаментална, но никой няма да ви я обясни за да бъдете водени за носа -- отношенията със сащ са форма на диктат и принуда, докато отношенията с Русия са на основа на взаимни интереси и изгода. Затова именно Брикс се разраства и стигна до южната граница на сащ с Мексико, а нато и ес изпадат в международна изолация. Бавно, но сигурно и забележимо за аналитичния наблюдател.
198
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еврозона и шенген -- това са клубовете на богатите бивши метрополии на колониални империи и една бивша британска колония -- сащ издигнала се до ранг на главатар на бандата за охрана на заграбени богатства и грабене на нови ако им се позволи от останалия свят.
197
2
 
11
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 11 месеца
НЕ! Няма да има еврозона и шенген за България. Не и през този век!
196
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
КИРИЛ ПЕТКОВ НОВИЯ СЛУГА НА ДЪРТАШКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ. МЪРТВОРОДЕН ПРОЕКТ ЗА ПРОМЯНА.