ПП: Не сме коалиционни партньори с ГЕРБ, разчитаме на търпение

Създаваме комисия по имунитетите, за да осветли процеса, каза Искрен Митев
15 юни 2023 10:38, Анисия Иванова
62

"Целта ни беше да докажем, че прокуратурата се използва за политическа бухалка. Ние твърдяхме, че има дела на трупчета, които се използват в определени моменти от политически личности, смисълът на имунитета е да ги защитава от натиск, в случая от прокуратурата", това заяви депутатът от ПГ на ПП-ДБ Искрен Митев по повод разразилите се дебати около исканите имунитети на Бойко Борисов и Кирил Петков.

Той уточни, че в комисията цялата информация като доказателства ще стане публична, а ако депутат сам си даде имунитета - всичко остава в рамките на прокуратурата и засекретено като следствена тайна. Народният представител подчерта, че имунитетите на Кирил Петков и Бойко Борисов се искат по разследвания, които са от години. И създаването на комисия, която да е със срок на действие от един месец, няма да забави много правораздаването.

"Трябва да покажем ясно, че създаваме тази комисия не с цел да я бавим, а да осветли процеса. Смятам дори, че не трябва да има имунитети, ако някой се страхува за свободата си, едва ли мястото, където да се предпазва, е НС. Дори Борисов от 3 г. няма имунитет - твърдението, че е станал депутат, за да се пази от нещо, не е основателно", каза още Митев пред Bulgaria ON AIR.

Той не очаква някакви разкрития по "Барселонагейт", които да не са станали вече обществено достояние. "Ако е имало нещо ново и фрапиращо, то щеше да бъде използвано преди 49-ото НС", убеден е народният представител.

Митев добави, че не е случаен моментът, в който се случва искането на имунитети - когато е поискано отстраняването на Иван Гешев.

"Не коалиция на имунитетите, а театър на имунитетите гледаме, проява на борбата между прокуратурата и парламента, която няма място", коментира депутатът.

Гостът посочи, че все още не може да се говори за голямо доверие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Ние не сме коалиционни партньори с ГЕРБ, а разчитаме на взаимното търпение, за да прокарваме законите, свързани с Еврозоната, Шеген", добави Митев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съставяне на правителство заедно с друга партия как се нарича, искренчо?------Компромис за добруването на България! Всъщност, саможертва в името на народа.
25
1
 
16
 
! Отговори
Да вие не сте преди 11 месеца
коалиционни партньори, но за сметка на това сте обща престъпна група, наречена ОПГ или по точно казано МАФИЯ.
24
1
 
20
 
! Отговори
клоунче преди 11 месеца
Естествено, че не сте коалиционни партньори. Само имате общо правителство!
23
0
 
16
 
! Отговори
модерният ляв преди 11 месеца
Ортаци поне не са ли?
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съставяне на правителство заедно с друга партия как се нарича, искренчо?
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искрен Митев когато губи търпение, дърпа вратовръзките на депутати от опозицията. Всеки си има "стил".
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП трябва да знаят, че с 36 депутати нямат право да искат цялата власт. Както се опитват. Ясно е, че "академик" Николай Денков е сламен човек, премиерът е измамникът и некадърникът Асен Василев. ГЕРБ може да свали това правителство във всеки момент и да започнат да се гледат дела срещу някои политици.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Край...-Що? Мислиш ли,че другите сега са чисти като сълза-не сме забравили какви ги вършат,нали????? Много време ще ни държи от краткия им първи престой във властта!!!!( ако си мислиш,че другите ще крадат) А колкото и да мислиш,че някои ще крадат,то тяхното "крадене ще е капка в морето,драги....и някак си не може да бъде така нагло и безочливо!!!
18
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 11 месеца
ква комисия? откога парламента ще преценява има ли престъпление или не?
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Борисов стана депутат единствено и само, ЗА ДА СЕ ПАЗИ. Преди това си имаше в различни периоди Цацаров и Гешев. Скриването му в парламента е заради предварително намисленото отстраняване и сатанизиране на Гешев и конструиране на обща пералня в коалиция с ППДБ.
16
0
 
7
 
! Отговори
Митю Изкренов преди 11 месеца
Аз и всички мои съратници Ви предадохме безпардонно! Бедните - както вятъра!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 21 : няма да се изтърпят девет месеца - губи се време за КРАДЕНЕ. :))))
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Ние не сме коалиционни партньори с ГЕРБ"... Не сте,но чакате тяхната подкрепа,ако не-АУТ!
13
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Абе тоя народ няма ли да се събуди от дълбокия сън и безхаберие бре? Ей народе копаем дъното, а всички само плюят, негодуват, обаче си траят! Стресни се българино!
12
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Търся някой Промянец или Христо Иванов да обясни, как ще постъпят ако ГЕРБ ви изтърпят 9месеца и после като дойде техния ред да управляват, започнат да крадат както си знаят. Ще си спазите ли мафиотското обещание да ги крепите 9 месеца?
11
1
 
17
 
! Отговори
Измамата ПП преди 11 месеца
За първи път виждам хора, които са в едно правителство и едновременно с това не са коалиционни партньори!?
10
1
 
3
 
! Отговори
Ленка преди 11 месеца
Поне след разтуряне на клалицията шиши може да си остави лена за секретарка , пп вече няма да му трябват те си свьршиха работата по изпирането
9
1
 
19
 
! Отговори
НЕМАМ ТЪРПЕНИЕ преди 11 месеца
ДА ВИ ВИДЯ ГЪРБОВЕТЕ!
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Давайте си имунитетите и да влизате по-скоро в затвора. Доколкото знам, има и искане за заличаване на измислената ви партийка. Вкупом с ГЕРБ при бай Ставри и тази страна най-после може да тръгне да се оправя.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вие сте повече от коалиция, вие сте мафиотска престъпна група.