Ваня Григорова, Кирил Петков или Борис Бонев кандидати за кмет на София?

Икономистът на КТ “Подкрепа” Григорова е харесана за кандидат кмет на София от БСП
19 юни 2023 07:00, Елка Василева
149
Ваня Григорова, Кирил Петков или Борис Бонев кандидати за кмет на София?
Снимка: архив, БГНЕС

Икономистът на КТ “Подкрепа” Ваня Григорова е харесана за кмет на София от БСП, потвърдиха пред “Труд news” столични социалисти.

Предварителните сондажи в районните структури на БСП в София показали много висок личен рейтинг на Григорова, която е и съветник на президента на “Подкрепа” Димитър Манолов. Самата Григорова вчера не беше открита за коментар, но от “Позитано” 20 коментираха лаконично, че “Изпълнителното бюро на БСП и Корнелия Нинова добре познават работата на синдикалистката и оценяват социалната є ангажираност през годините”.

Предварителните сондажи показват, че номинацията на Григорова ще даде възможност БСП да разшири влияние в София и да получи гласове не само от твърдото ядро на партията, а кандидатурата й да донесе подкрепа и за листите в страната. Ваня Григорова има опит в явяване на избори и то за Европейския парламент през 2019 година, когато бе независим кандидат.

Тогава на фона на партийните листи Григорова получи 9320 гласа, като подкрепа за нея от трите избирателни района в София дадоха 2679 избиратели. През 2019 година БСП заложи на кандидатурата на Мая Манолова, но загуби кметските избори в столицата.

В парламентарната коалиция ПП-ДБ все още не са подписали споразумение за съвместно явяване на изборите, но докато формациите спорят за общ кандидат и коментират имената на бизнесмена Васил Терзиев, Борис Бонев, Трайчо Трайков и Вили Лилков, за стола на Йорданка Фандъкова е проявил желание съпредседателят на ПП Кирил Петков. Петков дал да се разбере, че не би отказал номинация за кандидат за кмет на София, както и по този начин щял да парира всякакви спорове в коалицията около спряганите кандидати.

Не е тайна, че от месеци от ПП ухажват за поста Васил Терзиев, който е един от щедрите спонсори на ПП от самото начало.

В същото време Борис Бонев от “Спаси София” категорично отказвал да се задоволи само с участие в листата за общински съветници и евентуално поста председател на Столичния общински съвет.

“Спаси София” все още преговаря с ПП-ДБ за съвместно явяване на местните избори, но крайното решение дали и как ще стане това, ще дойде много скоро”, заяви преди седмица Бонев. Пред БНР обаче той отправи критики към ПП-ДБ за съвместното им управление в момента с ГЕРБ. “За нас би било абсолютно недопустимо и ние няма как да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, защото ГЕРБ са всичко, което ние не сме. Няма да допуснем и никога не сме допускали да бъдем инструмент на някой друг”, каза Бонев.

Депутати от ПП и ДБ признават за напрежение между формациите им за кандидатурите за местните избори, а спрягането на името на Кирил Петков приеха за “резонно, но неокончателно”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
13
 
! Отговори
Някой преди 11 месеца
Киро не е живял в София. От къде ще знае какви са проблемите на града.
57
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
До Ами А Кирчо много сериозен, нали? В момента, в който си отвори устата се изливат само лъжи. И ще го гласувате за кмет на София? Явно си го заслужавате.
56
3
 
17
 
! Отговори
Отново провал преди 11 месеца
Е, само Борис Бонев липсва на София
55
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хаха Бонев е несериаозн а Киро дето сричка и е нон стоп надрусан сериозен, хаха Бонев в пъти по добре от Киро
54
11
 
5
 
! Отговори
Ами преди 11 месеца
Кирил Петков имаше най-много преференции за депутатско място от цялата страна (11000) и всичките от София. Градът си го харесва; помните протестите в защита на правителството му. Ако се яви, ще му гласувам. Бонев е несериозен човек, а тая от БСП няма и да я коментирам.
53
10
 
11
 
! Отговори
столичан преди 11 месеца
Искаме си Фъндакова, доказания кмет.
52
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кирцата е супер, стискам палци да го изберат, ще разгони фмилията на шопите хаха
51
5
 
10
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 11 месеца
С бойко сме се разбрали, ще сложи както с президента някой неизбираем като цецка и ще ме изберат.
50
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Успех на Ваня, много добър избор
49
11
 
14
 
! Отговори
само не герП преди 11 месеца
Всичко друго само не герП. Фънди съсипа София така както не успяха да я съсипят дори недоразумения като Янчулев.
48
5
 
13
 
! Отговори
Дааам, Наздраве преди 11 месеца
И да пишете коментари под статии и да квичите въщи пред телевизора с ракийка за левче все тая си е.Всяко чудо за три дни, народа е притъпен до токаво състояние че вече нищо не зависи от него.Щом след всички тези лъжи измами не стана и не ги измете от сградите по жълтите павета нищо не става.Утре вече е минало.Закривайте я тая държава и учете децата си на езици да могат да се махнат час по скоро.Хайде сега наздраве и не се оплаквайте, Вие го позволихте, Ваша е вината, не на Кирчо, Бочко, Чорапчо
47
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ваня Григорова няма шанс, въпреки че би била добър кмет на София. Борис Бонев се е взел много насериозно, но идеите му съсипват София, вместо да я спасяват. Кирил Петков би могъл да получи подкрепата и на ГЕРБ в замяна на това, че изпра Борисов
46
2
 
11
 
! Отговори
вазил преди 11 месеца
Защо само хора с неопределена ориентация, включително и физиологична допускате?
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дано Киреца е кандидат и като се провали позорно да разбере колко се е издънил като политик.
44
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То който и друг да стане кмет, все ще е доста по-добър кмет от Фандъкова.
43
20
 
7
 
! Отговори
ужасТ , ужасТ! преди 11 месеца
Ванчето Григорова дето език не и остана да лuже руски отходи? Кирил Петков дето "изпра" дебелият крадец от Банкя? Може би ще гласувам за Бонев - изглежда като най-малкото зло.
42
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Простото Киро не може свинарник да управлява те голямо натискане го натискат,ама в София има мноооого за лапане и крадене,що не се кандидатира за кмет на Дойно *** да кажем...
41
13
 
13
 
! Отговори
един преди 11 месеца
Леле, лудото Ванче за кмет!!!! УЖАС. Янка Такева репа да яде пред тази. Тотално неграмотна и многоооооооооооо луда. Чудесен хибрид от БСП и вЪзрождане.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гледайте филма за търговия и убийства на украински граждани за вътрешни органи:"Танки за почки" (ПРЕМЬЕРА🎥) , намесени са няколко държави и международни институции и частни лица!
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не им завиждам на софиянци с тия кметове.